Кремове против стрии?

• 206 165
  • 550
  •   1
Отговори
# 420
Poliiii, през бременността си до момента използвам предимно крем против стрии Здраве Мама (този в тубичката) и редувам с този на Maternea. Първият е по - гъст и мазен и запазва кожата ми хидратирана за по - дълго. Вторият е с много по - лека и рядка формула, също толкова добре хидратира, но като че ли за мааалко по - кратък период. Чувствам се по - сигурна с този на Здраве Мама и се мажа предимно с него, защото и като съставки ме грабна повече. И двата са чудесни и възнамерявам да редувам само тях. Все още нямам стрии, но по принцип тепърва ми предстои да тествам кремовете в най - "натоварените" месеци и живот и здраве като имам крайно мнение по въпроса ще се върна в темата отново за да дам отчет.

# 421
Мерси, Bella, моята кожа принципно е доста суха и малко лосиони имат траен ефект. Аз също бях тръгнала с идеяла за крема Здраве Мама, но успях да "тествам" само маслото, а те са с различен състав, като на маслото дори не пише, че е против стрии, но явно се предполага.
Аз още не съм качила кг и си позволявам да се мажа само по веднъж и в този случай е по-добре да заложа на по-дълго хидратиращия.

# 422
Мажа се с доста неща,които редувам.Кремът против стрии на кокона и майка-страшно съм доволна от него.Хидратира стабилно,но е малко труден за разнасяне.Кремът против стрии на babylove от dm-леко формула,но бързо изсъхва.Гел-олиото на Джонсън-супер мазно и не попива,много рядко го ползвам.Олиото на Бочко-по-леко е от Джонсън.Маслото на Икаров-много го харесвах,но ме разочарова.След като се мазах известно време с него,забелязах че дрехите ми миришат на гранясало и това нещо няма изпиране,припити с мазнина.От Кокона съм най-доволна за сега.

# 423
  • Стара Загора
А колко време използвате една  250 мл туба?
Имам чувството, че ги пия- пред 2-3 седмици нова. Simple Smile

# 424
И аз ги хабя горе долу за толкова,даже за по-малко. Simple Smile

# 425
  • Стара Загора
И аз ги хабя горе долу за толкова,даже за по-малко. Simple Smile
Сега последния месец като мазането е сутрин и вечер стана и за по- малко при мен. Ама 2 седмици ги скалъпвам някак  Crazy
Поне ще успокоя мъжо, че не ги пия.  Laughing Blush

# 426
Здравейте дами  Hug искам да попитам дали Може да използвам Бебешко олио , вместо крем против стрии. Някой пробвал ли е така? newsm78 Действа ли   newsm78 Heart Eyes

# 427
Здравейте! Какво ще кажете за крема на Кокона майка, някой да го е ползвал? Simple Smile

# 428
Няколко поста по-нагоре някой го е пробвал Wink

# 429
Бебешкото олио ми действа много по-добре от кремовете против стрии.Но понеже стои много мазно и за да не оставя петна след като се намажа се подсушавам леко с хавлиена кърпа и тогава се обличам.
Много харесвам крема против стрии на Кокона,доста е мазничък и държи влага дълго.Бих казала,че е алтернатива на олиата за тяло само че по-трудно се разнася,гъстичък е.И олиото за бюст и крема за лице си взех на Кокона.Фен съм на марката. Grinning

# 430
Смятам, че всеки сам решава как да се грижи за кожата си.
Но в подобни теми обикновено бременните питат с какво да се мажат, някой препоръчва, те купуват и се мажат, но въпреки това им се появяват стрии и след това се отваря нова тема (или се пише в старата) с оплакване как някой си продукт бил боклук, понеже не помагал срещу стрии. А въпросът изобщо не е до продукт, до кожа е. И това беше идеята на поста ми, изобщо не съм целяла да съветвам някого да се маже или да не го прави. Това си е лична преценка. Аз просто дадох личен пример, но не е било с идеята някой да го приема за правилен или да го следва.

Съгласна съм напълно с поста. Много зависи какъв е типа кожа. По темата: аз използвам вече втора бременност на lierac и съм доволна.

# 431
Смятам, че всеки сам решава как да се грижи за кожата си.
Но в подобни теми обикновено бременните питат с какво да се мажат, някой препоръчва, те купуват и се мажат, но въпреки това им се появяват стрии и след това се отваря нова тема (или се пише в старата) с оплакване как някой си продукт бил боклук, понеже не помагал срещу стрии. А въпросът изобщо не е до продукт, до кожа е. И това беше идеята на поста ми, изобщо не съм целяла да съветвам някого да се маже или да не го прави. Това си е лична преценка. Аз просто дадох личен пример, но не е било с идеята някой да го приема за правилен или да го следва.

Съгласна съм напълно с поста. Много зависи какъв е типа кожа. По темата: аз използвам вече втора бременност на lierac и съм доволна.
Аз никак не съм съгласна с тези две твърдения. По-назад в темата съм споделила и моя опит, а именно, 'че с майка ми имаме еднакви кожи - бели и нееластични, като тя не е спортувала никога, нито не се е мазала по време на бремеността и съответно е цялата в стрии. Аз положих доста грижи докато бях бременна, а преди и по време на бремеността си, спортувах и нямам нито една стрия и коремът ми изглежда по абсолютно същия начин, по който и преди да забремея.
Докато бях бременна, а и много преди това четях много мнения за това как зависи само от гените, типа кожа и какво ли още не в тази насока и се бях отчаяла, че ще бъда покрита цялата в стрии каквото и да направя. Слава Боу  не се вслушах в тези "окуражителни" 'мнения. Wink

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 18:58 от Anastacia

# 432
  • Телиш/Плевен
Докато бях бременна, а и много преди това четях много мнения за това как зависи само от гените, типа кожа и какво ли още не в тази насока и се бях отчаяла, че ще бъда покрита цялата в стрии каквото и да направя. Слава Боу  не се вслушах в тези "окуражителни" 'мнения. Wink
Идеята на „окуражителните мнения“ е точно ако не дадат резултат кремовете и всички усилия, които се положат, да не се пише по темите, че този и онзи крем са пълни боклуци и не помагат срещу стрии. Peace Не знам защо все извъртате нещата, никой не е казал да не се мажете. То и никой не може насила да накара някого да се маже или да не го прави. Но просто не бива да се разчита, че като прочетат твоя и още 10 такива поста и купят съответните продукти, няма да им се появят стрии. Защото на мен например, не ми се появиха, макар да се мазах съвсем вяло и нередовно, а сестра ми имаше, макар да положи много подобни на твоите усилия и да се мажеше още откакто разбра, че е бременна. И именно затова се казва, че всичко е до кожа. За да си даде сметка жената, че има стрии заради кожата и гените си, а не защото продуктът, който са ѝ препоръчали, е пълен боклук. Това е цялата идея, дано този път вече стане ясно какво имам предвид.

# 433
Мажа 2-3 пъти на ден с стдено пресовано кокосово масло + лосион на матернеа и в края на 3 месец стриите са стигнали до пъпа ми и продължава да се пукат нагоре.  А и се мажа от 1 месец преди да знам, че съм бременна Wink Очаквах го и сестра ми беше същата по време на бременност, тя се мажеше с Дева и здраве и свинска мас. Нищо не помогна. Здраве да е, ще избледнеят. Късмет на останалите момичета, дано кожата ви е еластична и податлива на кремовете. Аз продължавам с мазането.

# 434
Според мен не малко значение има и темпа на качване на кг.

Общи условия

Активация на акаунт