Кремове против стрии?

• 206 169
  • 550
  •   1
Отговори
# 435
В момента съм на - 3 килограма, но корема ми е с 5 см по-голям за последните 2 месеца Sad Много е странно, не качвам изобщо по 100 грама на седмица ако се храня редовно ( по 3 пъти обилно) При вас как са килограмите?

# 436
Аз вдругиден правя кръгло 27г.с и съм+8кг отгоре,които са качени наведнъж за последните 3 месеца.Отначало нищо не бях качила,даже бях отслабнала.Постоянно се мажа,защото съм склонна към образуване на стрии,но досега нямам нито една нова.От пубертета си имам доста стрии по дупето и то само от 2,3 качени килограма,но тогава не съм знаела,че трябва да се мажа за да поддържам еластичноста на кожата си.Затова според мен не всичко опира до гените,а грижите за кожата могат да предоствратят нежелани последствия.

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 22:44 от *Steffie*

# 437
Докато бях бременна, а и много преди това четях много мнения за това как зависи само от гените, типа кожа и какво ли още не в тази насока и се бях отчаяла, че ще бъда покрита цялата в стрии каквото и да направя. Слава Боу  не се вслушах в тези "окуражителни" 'мнения. Wink
Идеята на „окуражителните мнения“ е точно ако не дадат резултат кремовете и всички усилия, които се положат, да не се пише по темите, че този и онзи крем са пълни боклуци и не помагат срещу стрии. Peace Не знам защо все извъртате нещата, никой не е казал да не се мажете. То и никой не може насила да накара някого да се маже или да не го прави. Но просто не бива да се разчита, че като прочетат твоя и още 10 такива поста и купят съответните продукти, няма да им се появят стрии. Защото на мен например, не ми се появиха, макар да се мазах съвсем вяло и нередовно, а сестра ми имаше, макар да положи много подобни на твоите усилия и да се мажеше още откакто разбра, че е бременна. И именно затова се казва, че всичко е до кожа. За да си даде сметка жената, че има стрии заради кожата и гените си, а не защото продуктът, който са ѝ препоръчали, е пълен боклук. Това е цялата идея, дано този път вече стане ясно какво имам предвид

А идеята на моят коментар беше да окуража хората, които са решили да опитат да предотвратят  стриите по някакъв начин и да не се отчайват ако виждат жените в своя род със стрии. И все пак мисля, че ако полагат грижи, дори да получат стрии, кожата ще изглежда по-добре, отколкото ако се откажат и не полагат никакви усилия. И да, това е конкретно към тези, за които стриите са проблем и правят опити да избегнат появата им. Естествено, че има хора, на които им е все тая и това си е в реда на нещата, не е задължително всеки да е суетен.
Тъй като аз не рекламирам нищо, от което някой да каже, че е доволен или не, просто насочих вниманието към полагането на грижи, въпреки предразположеността си към стрии.
Все пак темата е пълна с питанки на кой какво му е помогнало и бих се радвала ако има хора, на които ще помогна с моя опит.

# 438
Най-ефикасното е мас с аромат може да се добави например ванилия. Simple Smile) Има невероятен ефект, също и кокосово масло. Каквито и гени да има, ако се полага грижи всичко се постига. Имам много познати, които след 2 бременности са като момичета- стегнати и слаби. Всичко е до желание и да се мажеш разбира се. За мен по-добро от мас няма. Аз нямам нито един белег, стрии, целулит. Ако си гледам гените майка ми не е слаба, нито баща ми.... Благодарение на ядене без сол,мазане  с мас или масло дори и без бременност и спортуване може да има невероятни резултати. Успех на всички!

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 11:24 от Hrisi_love

# 439
  • Телиш/Плевен
Каквито и гени да има, ако се полага грижи всичко се постига. Имам много познати, които след 2 бременности са като момичета- стегнати и слаби. Всичко е до желание и да се мажеш разбира се.
Разбирам желанието да помогнете, но такива подвеждащи коментари не са от никаква полза. Човек трябва да бъде реалист. Да, хубаво е всеки да прави каквото е по силите му, но не и да се залъгва, че щом го прави, е напълно застрахован от появата на стрии. Защото с твоя пост ти точно такава застраховка даваш - всичко се постига, ако се мажеш, всичко е до желание и мазане. Аз не познавам жена, която да не се маже с нещо, в опит да предотврати стриите и въпреки това не всички се разминават с появата им. Да не говорим, че само няколко поста преди твоя една потребителка е писала, че въпреки нейните и усилията на сестра ѝ и двете имат стрии (като едната точно с мас се беше мазала). Или вероятно имаш някакво разумно обяснение за появата на техните стрии?
Прави сте, че сме тук за да си помагаме и точно затова призовавам да не изключвате напълно и другата гледна точка. Защото на вас може и да са ви се разминали стриите, но при много жени не става така и е голям шок за тях, когато се случи. Затова според мен е важно да са наясно от самото начало, че е възможно при тях да не се постигне същия резултат като вашия. Когато човек е подготвен за нещо, го приема малко по-леко, отколкото ако му дойде като гръм от ясно небе. Вярвам, че поне с това ще се съгласите.

# 440
Има си кожа и кожа, и да, подкрепям до голяма степен писаното от Лале в дъжда. Но мами, дори и да се пукаме по шевовете, не спирайте да се мажете. Въпреки всичко, кожата се чувства по-добре със мазането и стриите може да ги има, но със сигурнос са по-млако отколкото когато не полагаме никакви грижи. Ако ще се пука, ще се пука, не сме кинозвезди, за да ни мажат с някакви мега кремове и да ни подлагат на процедури. Ако не се пука кожата= късметлиики, не е от магията на мазилата САМО! Grinning Успех на всички  Hug

# 441
Разбира се, че от много неща зависи. И от здравословен режим и от какви кг тръгва според мен. Ако имаш огромно желание да си майка няма друг начин освен бременност. Ако преди бременността не се грижиш за себе си е много по-голям шанса след нея да се появят. Аз казвам, че ако полагаш много и различни усилия ще има резултат, дори да не е на 100 % ще има. При жените, които по принцип и преди това се подържат шанса да успеят е в пъти по-голям. Това казах. Simple Smile Никой смятам не се заблуждава и си знае от какво тръгва и какви усилия полага. Случаи има много и на такива, които само се оплакват и на други, които не се залъгват, а дори преди бременността правят нещо в тази посока. Всеки сам избира за себе си. Според мен темата е да кажем какво ни е помогнало  (както казах сбор от неща), а не само да констатираме стриите. Споделяме опит. Защо много момичета да не го изпробват поне?!:) И от лекари знам , че кремове те не са толкова ефективни като масло, олио или мас. На никоя кожа не биха навредили.

# 442
  • Телиш/Плевен
Е, радвам се, че най-накрая се разбрахме. Flowers Hibiscus

# 443
Разбира се. Аз се радвах например, когато някой каже нещо изпробвано и аз така съм научила много неща. Не спирайте да се мажете, пък каквото стане! Grinning Това ми хареса. Успех!

# 444
Аз мисля, че всеки осъзнава, че не е застрахован на 100% с никой крем, но както и да е.
Малко по-назад Bella коментира, че крема на Здраве мама оставя кожата й хидратирана за дълго. Е, при мен никак не хидратира, кожата ми направо го изяжда. Не обвинявам крема ни на малко, консистенцията му е много добра, но просто моята кожа е ужасно суха. Знаех си аз, че маслото е по-подходящо за мен, но се оставих на консултантката в аптеката да ме подхлъзне, че било прекалено мазно за лятото  Laughing

# 445
Не е толкова зле. Аз и досега без бременност винаги с масло се мажа и съм доволна. Grinning Млякото няма този ефект.

# 446
А м/у другото за фенките на Палмърс-във фейсбук ми излиза, че имат намаления и безплатна доставка.

# 447
  • Стара Загора
А м/у другото за фенките на Палмърс-във фейсбук ми излиза, че имат намаления и безплатна доставка.
Благодаря.  bouquet

# 448
Килограмите не са точен показател. Имаме една мама в моята отчетна група на августинките, която е +17 - е няма такава секси слаба мама, не знам къде точно са тези килограми. Та не си ги сравнявайте толкова. Отделно, че по-скоро е важно да се качват плавно и равномерно (колкото и да са), не толкова колко точно.

# 449
Важното е кожата да е хидратирана,а универсално мазило което да действа на всеки няма.Аз се мажа с каквото намеря и много пари за козметика не давам.Едно бебешко олио например на мен ми върши идеална работа.

Общи условия

Активация на акаунт