АПРИЛски мами бъбриви чакат бебета щастливи - Тема 17

• 30 703
  • 775
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Маце честито за болничния Simple Smile Хаха тия от нои са се разработили след заплахата ти  Mr. Green
РоЗи радвам се че си пресякла настинката Simple Smile Дано всички сме здрави и повече никакви вируси и настинки, въпреки че аз още си влача хремата Sad

Да се отчета и аз след жк днес - беба е супер 2700 гр, видяхме прекрасните бузки и как си смуче пръста Simple Smile Док каза че шииката държи и май няма да е скоро събитието..... Разреза от секциото е супер за сега, и аз си отдъхнах малко и от това притеснение. Аз искам нормално раждане, но не с цената на всичко и ми беше притеснено как стои въпроса с разреза от секциото.

Весело да си изкарате на срещата, аз чакам да ми докарат матрака на баткото

# 136
  • Пловдив
И тук да се отчета - всичко ни е наред. Бебе - добре. Застанал като по учебник. Плаценти, води и прочие - наред. Таткото - щастлив, че най-после го види и то обстойно. За пореден път потвърдиха, че е мъж - таткото държа да му види екстрите. Иначе сега го дразня, защото ме питаше след всеки преглед - хубав ли е, това хубаво ли му е, онова хубаво ли му е.. е сега го побърках в колата с въпроси "хубаво дупе ли име бебето" и подобни  Joy Joy Twisted Evil
Оплаках се от болежки, дискомфорт и тнт - всичко е в реда на нормалното, да не съм се шашкала. Даде ни и инструктаж за болницата - кога да тръгваме.
А относно моите истории с датите - водим си се от 21 март и ако до 25-ти няма бебе - кръгом към болницата. Пак го питах за ехографа и тнт (помня, че имаше още няколко момичета, които се чудиха така с датите), отговора беше, че ехографа е машина и съответно не може да каже на 100% - всичко си е Божа работа, но като цяло се гледа датата от цикъла (нищо, че при мен има 2 седмици разлика).
Ами... остана да си чакам  balloon

# 137
  • Варна
Добро утро и от мен,
аз също засякох на Гала предаването и гледах малката бебка. Голямо сладурче е. Нямам търпение и аз вече да си гушкам малкото човече....днес като закарах сина ми на градина, на връщане изпаднах в размисъл...колко дебели да са дрешките за родилното... там е 30 градуса по принцип ии е голяма жега...та в списъка пише бодита и гащеризончета,но... то има и пухкафи гащеризончета, тип полар, има и памучни от по лека материя...та...незнам какво да правя...

Таз ннощ пак сънувах някакви проблеми, терзания, убийства, въобще...болен мозък... Shocked

Жасмин - честит новодошъл мъж  Grinning , значи вече си доволна и може да раждаш, такак ли да го разбираме?  Grinning да се поправя - за Карамел ставаше дума....объркала съм се с Жасмин....

Маце - сагата с този дългия болничен вече приключи, какъв кеф.  Hug

Честит рожден ден на малкия на Сиси фешън.

За всички давам една топла и сладка  Hug , моята най-добричка мама днес има рожден ден и аз съм най-щастливата дъщеря.  Grinning

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 16:39 от paKris

# 138
Red tree Понеже и на мен ми предсой избиране на дата, това което съм чела, че при нормално протичаща бременност е хубаво да се избере дата около 39г.с.Тук също обикновено плануват седмица преди термин датата. Пък ако тръгне по-рано ще го извадят по спешност. Ако бебето тръгне по-рано от една страна е по-добре за него, защото ще се подготви за появяване на бял свят, че плановото секцио си е стрес и изненада за плода.

# 139
Това със секциото ми звучи ужаааасно. Имам една операция от апендикс,ама като се сетя колко време ходех като все едно съм се напишкала Embarassed Embarassed Embarassed
Моята лекарка все ме пита дали ще раждам нормално,понеже съм доста слаба и таза ми е малък,но мисля да се опитам

# 140
  • София
Това със секциото ми звучи ужаааасно. Имам една операция от апендикс,ама като се сетя колко време ходех като все едно съм се напишкала Embarassed Embarassed Embarassed
Моята лекарка все ме пита дали ще раждам нормално,понеже съм доста слаба и таза ми е малък,но мисля да се опитам

При секциото възтановяването е много по бързо от операция на апендисит. Реже се само горния слой на кожата, разместват се органите и после се реже матката. Демек не е толкова инванзивна самата операция. За това още на другия ден вече мамите се движат кърмят и бързо се възтановяват.

Аз не знам що в главата ми съм решила че ще приключа със секцио. ММ вика сега това ли ти е новия филм. Даже анестезиолога го разпитвах вчера как се обезболява за секцио ако си тръгнал нормално. И каза че в катетара за епидуралната слагат спинална. Каза също че на 5 см разкритие слагат епидуралната. Алелуя!

# 141
Някой нямаме избор. Моите деца сами си решиха и двете седалищно!  Явно имам някаква особеност на матката, която не им позволява да се обърнат. До сега нокой не е констатирал такова нещо, но взеха да го коментират при последния преглед, тъй като не е много обичайно да се повтаря това предлежание. Бебето сега е в абсолютно същата позиция, в която беше баткото, дори мануално им е трудно да определят на къде е завъртяно, както беше и с баткото Peace

# 142
 Rolling Eyes Rolling Eyes
Пфффф като почна да ходя на тонове ще питам. Но мисля да пробвам нормално,без упойка. Пък ако е рекъл Господ ще ми се получи,ако не ..каквото стане. Не искам да се филмирам,че и без това малко остана.  Grinning

# 143
  • София
Маце,честита ти победа най-накрая Simple Smile Ти какво си си приготвила за болницата?

# 144

При секциото възтановяването е много по бързо от операция на апендисит. Реже се само горния слой на кожата, разместват се органите и после се реже матката. Демек не е толкова инванзивна самата операция. За това още на другия ден вече мамите се движат кърмят и бързо се възтановяват.

Абсолютно вярно  Peace  Няколко пъти съм го казвала, много бързо се възтанових, не съм изпитала никакви болки, не разбрах, че съм родила.  Разбира се, че естественото раждане е най-добре когато няма медицински показатели, но и секциото не е толкова страшно. Важен е здравия и пухкав финал, другото няма значение Peace

# 145
  • София
C a r r y, права си, но аз искам да е зодия овен, колкто и глупаво да звучи,  в крайна сметка, важно е да сме живи и здрави, пък ако не тръгне само преди това, ще е към 28-29.04. Другата причина е, че майка ми в на 27.04.
Филип го извадиха 9 дни по-рано.

Това със секциото си е и до човек. Аз имам много слаб праг на болка, но на 24 час си ходех напълно изправена и не ме болеше или придърпваше, а имаше такива дето и на 5тия ден ходеха приведени и едва се тътреха. Както писах, единственото кофти беше като ти се докашля...  Sick

# 146
 newsm78 newsm78 newsm78
Една моя приятелка роди Януари и понеже бебинка беше много голяма ( 4.250) се наложи да я режат. Но каза,че чувства ужасно след операцията. И ѝ мина много трудно. Предполагам,че си е до човек

# 147
  • София
newsm78 newsm78 newsm78
Една моя приятелка роди Януари и понеже бебинка беше много голяма ( 4.250) се наложи да я режат. Но каза,че чувства ужасно след операцията. И ѝ мина много трудно. Предполагам,че си е до човек

Зависи как са я срязали също. Не се филмирай това е болка от няколко дни макс. За мен по тегавото е тези 9 месеца.

swampi всичко без кърпи за лице, тяло и нощници и халати. Говoрих с една позната и каза че нещата които дават от там като тоалетни принадлежности са тип хотелски. Нощници няма смисъл да цапаш твоите. Реално нищо не ти трябва ама си е лигавене. Simple Smile Аз съм взела:  подплънки, еднократни гащи, превръзки, парчета за родилки, помпа, лансинох, гумени чехли ( че джапанки не ми влизат)  и останалото дреболии.

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 13:24 от Мацето

# 148
  • София
Операцията си е операция, а коремната операция е нещо сериозно. Просто вече вдигат от легло максимално рано, за да няма сраствания и за по-бързо възстановяване. Колкото повече вървиш и се движиш, толкова по-добре.
Ама няма как да кажа, че не боли или че не ми беше изтръпнало мястото 2 години поне.

Както съм сигурна, че невинаги нормалното раждане е песен. Peace

# 149
  • София
Абсолютно съм съгласна, че възстановяването и при двата вида раждане си е до човек, физиология, бебе и т.н. при всяка жена е различно.
Аз се възстанових много бързо от секциото, не съм имала някакви особени болки или проблеми, но ДА кашлянето и особено ако имаш нещастието на кихнеш в първите дни си е "приятно" изживяване  #Crazy

Аз изпрах първата пералня бебешорски дрешки и сега се върти втората Simple Smile Леле бях забравила колко са мънички и колко са много  Heart Eyes

Моя син сутринта като го питах какво иска за рождения ден, ми каза че искал беборанка вече  Heart Eyes Аз продължавам да се притеснявам да не вземе и бебка да се роди на неговата дата ...... е в крайна сметка каквото - такова, важното е да е жива и здрава, но все пак ми се иска всеки да си има своя дата  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт