АПРИЛски мами бъбриви чакат бебета щастливи - Тема 17

• 30 720
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Честита да е Дарина на Дидито! Много здрава и щастлива да расте! bouquet

Аз запивам лесно, но много лесно се будя и после трудно заспивам. До тоалетна ходя не повече от 1 пътна нощ и то защото съм будна.

# 631
лолллллл сутринта излязох да се разкрася за раждането,прибирам се и що да видя-100 нови мения  #Crazy Joy ама сте ми бъбриви  Heart Eyes
ici bici при чиста МБ не виждам защо са ти тия глобули. Аз не съм голям фен на излишните приеми на медикаменти. А и доколкото помня имаха хлорхексидин.А и по-вероятно е при поставянето им да си докараш нещо, отколкото иначе. Мое мнение.
didito_mam честита рожба и бързо възстановяване  baloni
маце сега да не скъсаш синджира и да не се мяркаш по цял ден, щом имаш свободата да се разхождаш  Laughing
Връщам се да дочитам

# 632
Ехх за половин ден изписвате света  Grinning
няма и половин ден Grinning Говорих с майка ми 2 часа и тук е станало море от постове. Няма лошо.
Има още бебочета,а???? Живо и здраво да е и мамчето също.

# 633
Мами, дайте съвет  Rolling Eyes... трябва ли помпа за кърма за родилния дом или мога да си я взема и после?
Аз съм си избрала модел - ръчната на Авент от 90лв но т.к. ще ми е за първи път, всички "разбиращи и не до там разбиращи" около мен дават акъли, както предполагам е при всички, де...
Та да вярвам ли на мнения от сорта: "Ти не знаеш дали ще имаш кърма, помпа ще купуваш?; "Кърмата няма да ти слезе толкова бързо.; "Ако ти дотрябва, мъжа ти ще ти я донесе.";" Защо ти е помпа, бебето може и да се справя само, тя няма да ти трябва."; "Ако ще купуваш, вземи си на Авент от 300лв, други няма да ти вършат работа"... и т.н. супер объркано ми е с тази помпа....  newsm78

# 634
Аз ще ти кажа,аз какво ще направя. Ще си я взема с мен поради простата причина,че ако тръгне кърмата както си трябва или е повече да не се налага да се "доя" на ръка,защото съм чула,че е трудно,а е болезнено,ако не се източи.
Всеки си преценява. А и не мисля,че е нужно да си взимаш супер мега скъпата.

# 635
Monicaaa - ама ние какво сме се размрънкали , то при теб и др. мами е по гадно Sad  Hug

Маце - Поздравления за разходката!  Hug

И тук да честитя на didito_mam за малката мадама. Жива и здрава да е !
Аз за помпата  ще питам докито в Сряда в списъка не ми е писана  newsm78 ако ми трябва ще си взема някаква от 20 лв. докато разбера дали ще ми трябва за постоянно ползване и тогава ще си взема електронна.

# 636
Честито бебче на Дидито. Да и расте здрава и усмихната. Бързо възстановяване на мама

Маце- да е жив и здрав мъжът ти и мн любов

# 637
  • София
Маце, добре дошла в клуба на пъшкащите тюлени, хаха
Поне мисията е успешна! Браво!

Vodna-liliq, смях се с глас
Може да си попръцква човека, що не, освобождава напрежението хахаха

На мен нещо с времето почнаха да ми се разминават сметките. Днес влизам в 35 седмица... Досега всеки път си смятах, че на (или около) 14 (когато ми е началото на последния мц) влизам в нов месец. От началото на годината почнаха да ми се разминават с няколко дни и сега си викам - термина ми е 20.04, на 20 ще вляза в 9месец.
Да, ама според сметките със седмиците, чаааак на 23 ще ми се смени лентичката. Съвсем се ошашках:)Simple SmileSimple Smile

И да ви кажа нещо за киселините-в момента в който си купих Гавискон и си го сложих на нощното шкафче, мъката спря.

Аз си взех една помпа на Авент, но само защото беше намалена и се изкуших. Винаги може да се вземе после, ако има нужда.

# 638
Честита бебка на мама Дидито!!! Да е жива и здрава и много щастлива!  baloni baloni baloni

П.С. Сигурно не ми е работа, но понеже виждам че питате - ще "изклюкаря" тиквичките. Информацията е от преди няколко дни, тиквичките са добре. Дани вече си е вкъщи, Стефан още не бяха го изписали   bouquet

# 639
  • София
Честита бебка на мама Дидито!!! Да е жива и здрава и много щастлива!  baloni baloni baloni

П.С. Сигурно не ми е работа, но понеже виждам че питате - ще "изклюкаря" тиквичките. Информацията е от преди няколко дни, тиквичките са добре. Дани вече си е вкъщи, Стефан още не бяха го изписали   bouquet

Ей супер! Скоро и Стефан да качи и да го изпишат, та мама Тиквичка да си е комплект с момченцата Simple Smile

Дейзи на теб честита 36та седмица! Браво! Секцио ли ще си? Сигурно е скоро?

# 640
  • София
Честито момиченце на Дидито! Много красиво име сте й дали! Да ви сте живи и здрави!

За помпата много пъти сме обсъждали. За мен е задължителна още в родилното. Бих си взела някоя по-евтина на първо време. Кърмата слиза за броени минути и ако се случи през нощта, кой ще я донесе толкова бързо? Знам, че много мами и без помпа успяват да изцедят. В същото време съм убедена, че много майки са се отказвали от кърменето заради мастит и препълване, защото не са имали хубава помпа под ръка Peace

# 641
Anni_S, за помпата тук във форума ще чуеш също толкова разнопосочни мнения, колкото и от приятелките. Явно е, че правило няма. На мен гърдите ми бързо се напълниха в болницата, аз дори не можех да разбера имам ли мляко, нямам ли, толкова бях залюхана. в началото. Но помпа тогава не ми се наложи да ползвам, а мастит замалко да направя, но чак в 4 месец...

Маце, честит рожденик! Да те гледа все така, както в последните месеци! Браво за разходката!

Браво за didito_mam, айде излюпваме сеее един по един...

Да ви се похваля, днес направихме разходка до Витоша, моите хора караха ски, а аз стоях в края на пистата и насърчавах бъдещата Линзи Вон  Simple Smile Толкова добре се почувствах, беше слънчево и снежно, наоколо пъплеха сладурести скиорчета, много ми липсваше напоследък природата! Сега не мога да стана от болки в кръста, но се надявам да мине и това...

# 642
Да се изкажа и аз за помпата. Ето, че и тук различни неща ще ти кажат. При мен сега ще има в болницата. Предният път имах точно на Авент и първите пъти не се разбрахме с нея. Аз мисля, че спокойно човек може и на ръка да се справи. Все пак това цедене трябва да е само за облекчаване а не за изцеждане на някакви количества.
Мohita на мен ми се препълниха гърдите, почнах да вдигам Т, но не се отказах Simple Smile Помпа не мисля, че е наложително да има човек а по скоро кой да му покаже как да се цеди и да даде адекватни съвети.
А ето, че и Гиада е казала почти същото Simple Smile Ще се справиш и без помпа, но ако ще ти е по спокойно да имаш дори и само заради това си взимай

# 643
  • Под кленовите дървета
Честито на Дидито и на Дарина Simple Smile Да се възстанови бързо мама, беба да качи грамчета Simple Smile
Само не разбрах, планирано секцио ли беше?

Маце, да ти е жив и здрав ТМ и като те слушам с това разстройство, може и подарък да му поднесеш днес Heart Eyes

Аз тия дни съм на периоди - кога спя като пън, кога се будя до 00...но предпочитам да съм наспана де Simple Smile

Предложение за нова тема:

Април идва, наближава, мама нетърпелива става.
Почти април сме вече, идва малкото човече:
)

и по повод хълцането:
Априлска мама багажа преподрежда, априлско бебе хълца и нарежда Laughing

# 644
Anni_S, аз нямам опит, но ще ти споделя какво ме посъветва акушерка от болницата, в която ще раждам. Да си носим такава, защото ако си секцио ги използват за стимулиране. Нямам идея дали ще ми потрябва, но съм си взела една(беше на промоция) и ще я нося в болницата. Така че, личен избор според мен.
Nikol_1189, и един ден да е не пречи да се оплаквате. Аз го казах, само като подкрепа към вас  Hug(ако изобщо може да бъде такава).

jasmin_veni, много ми хареса: Априлска мама багажа преподрежда, априлско бебе хълца и нарежда  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт