АПРИЛски мами бъбриви чакат бебета щастливи - Тема 17

• 30 684
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
От НОИ получих първо обаждане да се извинят, после уведомително писмо на мейла с 4 грешки в него, а от вчера на сайта пише-изплатен. СМС не съм получавала. Болничният е за януари/февруари.
ВАСЕТО честит син! Да ви е жив и здрав!  baloni
РоЗи темата е супер, както винаги! Благодаря  Hug
vstoilova няма кой да се наеме да ти вади зъб на този етап от бремеността. Ако обаче толкова ти пречи, може да отидеш да ти изпиляят или отчупят само парчето,което се клати.

# 76
chudesna аз кърма не мисля да замразявам.

Предният път го правих известно време, че имах много. Но то като има има, ка какво ми е тази замразената

# 77
chudesna аз кърма не мисля да замразявам.

Предният път го правих известно време, че имах много. Но то като има има, ка какво ми е тази замразената

На мен ми беше полезно замразяването. Слагах в стъклени и пластмасови на Авеннт бурканчета. После като нямах си размразявах или като ходехме някъде ми беше от полза. Сега щото съм се приготвила за много кърма  Crazy Crazy Crazy и затова така.

# 78
  • София
И на мен ми изплатиха за януари/февруари.
Маце първо пучих смс от нои и след това видях превода.
Моника в сайта на НОИ ще го видиш когато е занесен там, а не когато е издаден.

Аз имам още един за февруари за няколко дни и след това ми е 45 дневния, но колко ще ги обработват тях ..... никой не знае!

# 79
  • София
Принципно не е зле да се замрази някакво количество. Примерно ако се разболееш и ти се наложи да пиеш някакви лекарства, може да даваш от замразената и да се изцеждаш през това време, за да запазиш лактацията. Peace

Само внимателно си проучете инструкциите за замразяване, слагайте етикети и следете за годността.

# 80
Е, момичета - пожелавам по термин и по желание на майката да са ражданията! Hug Просто ми направи впечатление, че Мартенчетата ни са все в първа буква А!

Днес ми изплатиха 9те дни от февруари, които са първи от 45-дневния. Сега ми е чудно дните за март, кога ще ги изплатят. Предполагам, ще чакат да изтече март и тогава, т.е. около 02.04 най-рано. Ако някоя има поглед над това ще съм благодарна за разяснение.

Подплънки още преди месец си купих - http://www.hippoland.net/media/catalog/product/cache/1/image/9df … e95/6/2/62627.jpg

# 81
Аз да ви питам за болничните(45 дневния), моя има един ден прекъсване, който ден се пада събота. Дали ще е проблем? Освен това от фирмата ми казаха, че бил пуснат първичен. Тези, от вас които са си взели 45-дневния дали са обърнали внимание какви са им? Че вече няколко дни чакам счетоводителката да ми каже, дали са го върнали от НОИ. Интересното е, че вече мина една седмица от както е издаден, а все още не излиза в сайта на НОИ.

Срока на счетоводителката ти е до 15 април да го представи в НОИ, ако го направи по-рано е на добра воля. Моя е от 19.02 и вчера го пратих на имейла на счетоводителката, защото знам, че ги събира и ги носи на 10-ти.

# 82
Принципно не е зле да се замрази някакво количество. Примерно ако се разболееш и ти се наложи да пиеш някакви лекарства, може да даваш от замразената и да се изцеждаш през това време, за да запазиш лактацията. Peace

Само внимателно си проучете инструкциите за замразяване, слагайте етикети и следете за годността.

Peace именно

# 83
  • София
Счетоводителите събират и носят всичко накуп, няма как да тичат за всеки болничен, след това има 15 дни за обработка в НОИ и естествено парите се изплащат за дните от изтеклия месец, останалите остават за следващия. Не чакайте пари предварително, хеле пък от държавата. Flutter

# 84
  • София
И аз имам превод за 7 дни от януари, което си е нищо пари, мрън!  Confused
Обадих се да ги питам защо е изплатен само единия и след като чаках 14 мин да се свържа, ми казаха, че било грешка в програмата и тя била посочила само първия от справката за изплащане, а втория не го е "видяла"  Crazy... Посъветва ме жената да напиша жалба за втория болничен, защото те, колегите, щели и сами да видят грешката, но не се знае кога и сега чакам са ми отговорят на жалбата кога ще има плащане...

Моника, болничните се появяват на следващия ден след отнасянето на т.нар. справка от счетоводителя ви. След като не се се появил в системата на НОИ, значи не е отнесен.

# 85
И аз забравих днес да се похваля, че рано рано сутринта ми пратиха смс, че имам превод от НОИ...то не че многото пари ама пак се радвам, че нашия счетоводител е една заспа Simple Smile

# 86
  • София
Велинити и аз си взех от тези подплънки на Канпол  Peace

И моята счетоводителка ги носи към 13, 14 - демек в последния момент горе-долу. Радвайте сееее, радвайте се..аз си чакам още от ДЕКЕМВРИ!! Беше сгрешен, но е занесен коригиран на 06.02, заедно със следващия, този петък счедката ще занесе още 2 бр. болнични. Пуснах си и заявление с въпрос защо ми го бавят толкова време  Tired

# 87
Момичета благодаря за бързите отговори.  Hug Ще видим какво ще стане с този един ден.
А за появяването в сайта, предните два ми се появиха деня след като бяха издадени, още дори не ги бях дала във фирмата. Та затова ми беше странно. Но все пак това е НОИ, няма невъзможни неща за тях.

За замразяването на кърмата, няколко акушерки (на различни лекции) препоръчаха да не са в тези пликове, а в контейнерчета.

# 88
Ааа момичета не знам ка ще го гледам "такъв е живота" ми аз реввам на 15мин.  Joy ама си гледам

# 89
  • София
ревли, аз не ревах хич но ми беше много мъчно за едно недоносено  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт