Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 811
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Ако не е за вграждане- свързва си я и я слага и толкоз. Нищо сложно. Моят поне се справи .

# 376
http://www.technopolis.bg/bg/Dishwashers/Built-in-dishwasher-HOT … 121-C-EU/p/682536
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=13&c=21&pid=1573

Моля, посъветвайте ме коя от двете съдомиялни да изберем. Ще вземем една от двете, проблема е просто да преценим коя от двете като модел, качество и характеристики е по-добра. Whistling

# 377
  • Добрич
аз бих избрала втората, защото има повече различни температури за избор

# 378
  • на Мелмак
И аз мисля , че втората е по-добра .

# 379
Аз не виждам защо една съдомиялна трябва да има сто температурни режима. Как се преценява на колко градуса да се измиват съдовете - дали би се забелязала разлика между 60 и 70 градуса, между 70 и 80?

Моята миялна има 3 температури - 45 (бързата ми програма - използвам я всяка вечер), 55 (Еко - изпозвам я, когато преценя, че съдовете ми са по-мръсни, и я оставям да си мие през нощта, и също ако кратката програма не би се справила), и 70 (интензивната програма, която съм я ползвала само няколко пъти). Когато си купувах миялната ми беше малко криво, че няма сто програми и температури, но тогава моделът беше с промоционална оферта и за мен съчетаваше оптимално качество и цена за бранда (Бош). Но установих, че прекрасно се справям с наличните програми.

Горното е мое лично мнение.

# 380
Ми моята стара Ми(е)ле има само 55 и 65 градуса, предмиене, миене и сушене. Това е. Па мие като пушка все още. Новата има 5-6 програми, ама ползвам засега само Авто  Mr. Green Ма де да знам. За някои хора е важно и им се занимава, така че е добре че има избор на различни модели.

# 381
  • на Мелмак
Ами аз не използвам ниските Т  , използвам основно интензивна на 70 ,
рядко еко и основна .
За мен е важно да да имам високи Т.

# 382
  • София
Предната ми помощница я слага дърводелеца, който ми прави кухнята.
Сега ще купуваме за друг апартамент, но там има кухня, и искам единия шкаф да го махна и да сложа там миялна. Ще може ли да си я сложим сами (моя мъж по-скоро) или ще трябва да викаме майстор за нещо , има ли някакви неща, които трябва да спазим ?
отворете една книжка с упътване, на коя да е  миялна, нека прочете как се инсталира и да си прецени във възможностите ли му е.

За многото градуси и за мен са изличшни... общо взето 2-3 температури са  напълно достатъчни. (Не знам да има миялна без висока Т, всичките имат някакъв вид  интензивна програма, на високи градуси за силно замърсени съдове). Но 5 температури през 10 градуса ми е напълно излищно. Т.е. не их избрала една или друга миялна само на база това.
Друг е въпроса, че в последно време толкова негативи чух и прочетох за хотпойнт, че надали бих се престрашила да си взема техен уред.

# 383
Да се похваля с новата ми помощница  Grinning
Тази седмица тъкмо щяхме да купуваме едно Беко , но се оказа че имало 20% намаление почивните дни в Техномаркет. Там няма от тази марка и отново се спрях на Аристон. Другата ми е такава и съм супер доволна.
Новата ми е голяма (абе наистина много място вътре  Crazy) , има трета перка отгоре , това ми беше към критериите за новата , има и малка трета кошница най-отгоре за прибори.
Изобщо много съм доволна и много ми харесва
https://www.technomarket.bg/products/09134871/hotpoint-ariston-ltf-11h121-eu

# 384
  • Варна
Здравейте!
Момичета имате ли мнение относно този модел?
http://nai-izgodno.bg/sadomialna-whirlpool-ADG-175

Искам миялната да има отложен старт , кратка програма и висока температура.

# 385
Здравейте!
Момичета имате ли мнение относно този модел?
http://nai-izgodno.bg/sadomialna-whirlpool-ADG-175

Искам миялната да има отложен старт , кратка програма и висока температура.

За малка миялна е много не икономична....13 литра са много дори за голяма

# 386
  • No Line On The Horizon
Купихме си Bosch Auto 3in1 Silence Comfort втора употреба. Надявам се да имам късмет с нея и вярно да ми служи.

# 387
И мен тази дълбочина ме притеснява. Другият вариант е да се лиша от шкаф и да наредя на една линия  newsm78 пералня, шкаф под мивката, съдомиялна и печка. Малко като на изложение ми се струва,че ще стане. Ама ако всичко е вградено ...
Нашата кухня е малка и имаме вградена голяма миялна /60 см./, шкаф под мивката и свободно стояща пералня под плота, не е грозно. Миялната изглежда като още един шкаф и ми е удобна, като е разположена така.

# 388
Моля да бъда извинена предварително но нямам възможност да изчета всичко затова директно на въпроса ми току що за трети път ще мия отново едни и същи съдове.Полепени са с бял филм на петна,чиниите буквално скърцат като че има нещо по тях неизплакнато .Долях гланц и от отвора му започна да прелива нещо мътно.дали ги изплаква с това и после като ги суши се запечатва незнам.Моля ако има някой с опит или съвет да ми помогне.Благодаря!

# 389
  • София
Моля да бъда извинена предварително но нямам възможност да изчета всичко затова директно на въпроса ми току що за трети път ще мия отново едни и същи съдове.Полепени са с бял филм на петна,чиниите буквално скърцат като че има нещо по тях неизплакнато .Долях гланц и от отвора му започна да прелива нещо мътно.дали ги изплаква с това и после като ги суши се запечатва незнам.Моля ако има някой с опит или съвет да ми помогне.Благодаря!

Почисти си отделението за гланц, почисти си филтъра и пусни 1 цикъл с почистващ препарат, такъв за почистване на самата миялна. Друго за което се сещам е неточна дозировка на солта или гланца /скоро да си сменяла сол/глац/препарат/таблетки?/, но щом казваш, че излизало нещо черно значи има мизерия в миялната, която се върти на всяко миене и не излиза от нея. Пробвай да настоиш гланца на 1 или пусни 1-2 пъти без него.

Общи условия

Активация на акаунт