Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 809
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Ако правилно съм те разбрала , мисля , че ще имаш вариант да сложиш печка върху съдомиялна  или
фурна , а ако те дразни да се виждат уредите - може да си вземеш за вграждане . Peace
Аз лично много мразя високи фурни. На мен са ми адски неудобни. Но аз съм чалната в кухнята по принцип Laughing Аз съм от малцинството при хладилник с фризер да държа фризера да е отгоре. Не обичам иноксови уреди, предпочитам бели. Държа си чашите в долния шкаф под плота, не в горния.

# 361
  • на Мелмак
Всичко е въпрос на лично светоусещане , на мен висока фурна ми е супер удобна , чашите са ми под плота  Laughing , а имам хладилник с фризер от тези с двете врати , защото обичам да имам повече място , а не да се чудя кое къде да сложа .
Аз давам идея - кой как ще си нареди кухнята ..... е въпрос на личен избор  bowuu

# 362
  • Варна
На мен печка върху съдомиялна  хич не ми звучи Ок. Май ще го мисля всичко да е вградено и да не се вижда кое какво е. Едно до друго имах предвид. Пералня, до нея мивка и шкаф за под мивката, до нея съдомиялна и накрая печката. И това място (53/80 за което говорих и първоначално мислих за миялната) ми остава празно, освен и там да сложа шкаф - продължение на кухнята. Прост много ми е малка стаята.

# 363
  • Под Сините камъни
На мен печка върху съдомиялна  хич не ми звучи Ок. Май ще го мисля всичко да е вградено и да не се вижда кое какво е. Едно до друго имах предвид. Пералня, до нея мивка и шкаф за под мивката, до нея съдомиялна и накрая печката. И това място (53/80 за което говорих и първоначално мислих за миялната) ми остава празно, освен и там да сложа шкаф - продължение на кухнята. Прост много ми е малка стаята.
А малко,моята кухня ще е 2,60х 2,00.И заради това фурната ще е вградена върху пералнята.А съдомиалната ще е на отсрещната стена до мивката 

# 364
На мен печка върху съдомиялна  хич не ми звучи Ок. Май ще го мисля всичко да е вградено и да не се вижда кое какво е. Едно до друго имах предвид. Пералня, до нея мивка и шкаф за под мивката, до нея съдомиялна и накрая печката. И това място (53/80 за което говорих и първоначално мислих за миялната) ми остава празно, освен и там да сложа шкаф - продължение на кухнята. Прост много ми е малка стаята.

Много важно според мен е да прецениш от коя страна на мивката да ти е съдомиялната. Аз например съм левичарка, миялната ми е отляво на мивката, за да мога да слагам съдовете в нея с лявата ръка. Иначе щеше да е мъка за мен (не че не бих могла, но си е тормоз според мен). Та тъй като сега си правиш кухнята, прецени и тези неща.

# 365
Здравейте!

След петгодишна употреба на съдомиялна отново съм изправена пред избор на нова. Ще изчета какво е писано по темата, но преди това ще споделя впечатленията си от съдомиялната, която имах досега.
Марката е Fagor. Ако някой се интересува, ще напиша и точния модел, но преди пет години беше от сравнително скъпите им модели, които се предлагат у нас.
Към качеството на измиване нямам забележки. Мие добре, не нащърбва стъклените чаши, всичко си е тип-топ. След първата година обаче започнаха да се трошат и да падат лагерчетата от държача на горната кошница. Оказаха се пластмасови, а всеки знае, че при голямата температурна амплитуда пластмасата старее бързо и става трошлива. След година и половина вече всички лагерчета бяха изпопадали и  горната кошница се вкарваше и изкарваше доста трудно, но това все пак е бял кахър. С времето обаче започнаха да се задръстват дупчиците на средната перка за водата. Въпреки всички опити да ги почистя, вътре оставаха разни дребни парченца, които впоследствие пак я задръстваха. Това разбира се се отрази на качеството на измиване. Много често започна да се налага да пускам съдовете повторно. В края на третата година горната кошница започна да не може да се застопорява добре в горно положение. Оказа се, че е счупен някакъв държач, който също се оказа пластмасов. След него в рамките на една година се счупиха и всички останали пластмасови държачи и за да може кошницата да се застопори така че да може да влиза водата в перката, се наложи да подпъхваме разни предмети. Междувременно по време на измиване от миялната започна да се носи миризма на нещо изгоряло, която беше най-силна вътре в самата миялна. Докато умувахме дали си заслужава да даваме пари за нова кошница, след като вече имаше индикации, че работата отива на зле, а и беше ясно, че изработката е супер калпава, проблемът се реши от само себе си в края на петата година, когато един ден вратата на миялната просто изтрещя и падна, след което затварянето й стана невъзможно. Оказа се, че се е скъсало едно въженце, с чиято помощ вратата се намества в позиция за затваряне. Сигурно не е трудно да се досетите, че въженцето беше найлоново.
Като цяло мога да кажа, че марката Fagor силно ме разочарова въпреки първоначално доброто впечатление. Имам и фурна Fagor, която започна да се разваля още в края на първата година, но трябва да видя дали има и тема за фурни, та да пиша там по-подробно. Затова не съветвам никого да се насочва към тази марка. Те предлагат уреди с функции като на висок клас на цена като за среден клас, но изработката е супер калпава и трайността на уредите не успява да покрие дори гаранционния срок. Надявам се написаното да е полезно за някого.
Ако някой има добри дългосрочни впечатления от някоя марка миялни машини, ще съм му благодарна да сподели в темата. Просто не искам да се изтръшкам една камара пари за нещо, което да трябва да сменям след още пет години.

# 366
  • на Мелмак
Нарди на Еуро лукс и Тека - от тях имам дългосрочни впечатления при ежедневно ползване - супер са !

# 367
  • София
Задравйте! Някой съдомиялни имат фунция "автоматична от 40 до 65 или от 45 до 70" въпросът ми е може ли на такава програма да и се задават точни градуси в посочения диапазон или как въобще се определят градусите?

# 368
Благодаря ти, etty, ще ги разгледам Simple Smile

Между другото, искам да похваля един препарат за съдомиялна. Става въпрос за праха на DM - продава се в техните магазини в разфасовки от по 2 кг. Ако не ме лъже паметта, струва към 14 лв и стига за около 200 измивания. Комбиниран е с гланц и излиза супер изгодно, а мие и гланцира перфектно.
След като веднъж вратичката за препарата на съдомиялната не се беше отворила, а всички съдове се оказаха почти идеално измити, ми стана ясно, че всъщност е достатъчно много малко количество препарат. Оттогава пред таблетките предпочитам праха за съдомиялни, който много по-лесно се регулира като количество и освен че излиза много евтино, също и замърсява природата по-малко.

# 369
  • Пловдив
С времето обаче започнаха да се задръстват дупчиците на средната перка за водата. Въпреки всички опити да ги почистя, вътре оставаха разни дребни парченца, които впоследствие пак я задръстваха.
Само искам да кажа, че тези перки се свалят лесно и се чистят под течаща вода на чешмата. Като стане проблем свалям и мия. Мия с.... не знам как се казват онези чистачки за между зъби за орална хигиена, едни малки четчици.

Задравйте! Някой съдомиялни имат фунция "автоматична от 40 до 65 или от 45 до 70" въпросът ми е може ли на такава програма да и се задават точни градуси в посочения диапазон или как въобще се определят градусите?
Различните марки и модели са по различен начин. Не знам как да го кажа по ясно, някои миялни могат, други не.

# 370
  • София

Аз на твое място бих се притеснявала къде ще сложа сушилнята, а не че е "наредено като на изложение".

# 371
  • София
Моята има такава програма и се води 6-то чувство, според замърсеносста на  нещата вътре, тя сама решава какви градуси, колко вода, колко време.

Като е автоматична програмата, би следвало машината да си решава, иначе има машини, които позволяват ръчни  настройки(дали на определена програма или на всички), където да си избираш градуси.

# 372
Моята има такава програма и се води 6-то чувство, според замърсеносста на  нещата вътре, тя сама решава какви градуси, колко вода, колко време.

Като е автоматична програмата, би следвало машината да си решава, иначе има машини, които позволяват ръчни  настройки(дали на определена програма или на всички), където да си избираш градуси.
Може ли марка и модел?

# 373
  • София
Ако питаш за моята - http://www.whirlpool.bg/app.php?mode=viewproduct&id=20&p … ;color=&diff=
А кои точно са с избор на градуси по желание, не мога да посоча, но съм чела по описания преди като търсих, за такива опции, просто вече не ги връзвам с конкретна машина.

# 374
Предната ми помощница я слага дърводелеца, който ми прави кухнята.
Сега ще купуваме за друг апартамент, но там има кухня, и искам единия шкаф да го махна и да сложа там миялна. Ще може ли да си я сложим сами (моя мъж по-скоро) или ще трябва да викаме майстор за нещо , има ли някакви неща, които трябва да спазим ?

Общи условия

Активация на акаунт