Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 821
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря Афродита,всичките ми препарати са едни и същи не променяни като марка,дозареждах ги след като първия път стана така.Няма черно а мътно като солена саламура.Сега ще доливам вода в отделението за гланц за да го изпразня и ще пусна изплакване.Ще карам без гланц.Чистена е преди две седмици.Благодаря още веднъж.

# 391
  • София
@ tontoneva

Моя грешка: ти си писала мътно, аз съм прочела тъмно  Crazy все пак си почисти отделението за гланц и виж да не би да му е изтекла годността или да е към края си и да се е развалил.

# 392
Ще направя точно както казваш и дано се оправи,както и ще видя как се изключва тази функция.Тук прочетох че може и без него.Благодаря

# 393
Да ви попитам нещо. Значи - предстои ми преместване и в тази връзка миялната, която ползвам в момента ще се наложи да бъде прибрана за мнооооооого дълъг период.
Ще я почистя основно с препарат на най-дългата възможна програма и ще я оставя с отворена врата.
Въпросът им е - това достатъчно ли е да се съхрани и някога, когато я пусна отново да тръгне безпроблемно? Имам предвид, че водата, която остава вътре на дъното не би трябвало да е проблем, те и в магазините са с вода, която е останала от тестването на уредите, нали така или греша? А, тази вода все пак в някакъв момент ще се изпари, да не се "прецака" нещо  newsm78
Ще съм благодарна за всякакви съвети.

# 394
Преди време зададох подобен въпрос.Тук във форума имаше един "Дедо" който беше неизчерпаем извор на полезна и компетентна информация. Та той тогава ме посъветва вратата да е затворена. Не помня защо.Но ставаше въпрос за 2 месеца.

# 395
Да и аз съм чела негови мнения през годините, но той отдавна не е писал в бг мама. Може би да е затворена, за да ни пресъхнат уплътненията и за не се нецепят,друго обяснение нямам. Ама нали път трябвало да е отворена, за да не мирише  newsm78

# 396
Затворена задължително вратата. Когато купувахме апартамента ни с ММ си наследихме съдомияна неиЗползвана повече от 2 години. Всичко и работеше не миришеше.

# 397
  • Пазарджик
Здравейте момичета   bouquet
Имам голям проблем с моята съдомиялна. Купих я преди 3 месеца Индезит за вграждане.  началото всичко беше супер но сега вече не е така. Не ми измива съдовете както трябва, всичко излиза побеляло ( на бели капки и покрито със засъхнал бял прах).Пълен ужас. Чиниите ми излизат по мръсни. Не мога да си го обясня. Смених сумата и таблетки.На всички марки които се сетите и които съм видяла на пазара. Слага сол , гланц и нищо. Всичко е бяло дори сама тя от вътре е побеляла. Мих я , пусках празна, пусках с препарат и направо съм вече на ръба на нервна криза  ooooh!
Моля за помощ  Praynig Какво да я правя ?  Thinking

# 398
  • София
Здравейте момичета   bouquet
Имам голям проблем с моята съдомиялна. Купих я преди 3 месеца Индезит за вграждане.  началото всичко беше супер но сега вече не е така. Не ми измива съдовете както трябва, всичко излиза побеляло ( на бели капки и покрито със засъхнал бял прах).Пълен ужас. Чиниите ми излизат по мръсни. Не мога да си го обясня. Смених сумата и таблетки.На всички марки които се сетите и които съм видяла на пазара. Слага сол , гланц и нищо. Всичко е бяло дори сама тя от вътре е побеляла. Мих я , пусках празна, пусках с препарат и направо съм вече на ръба на нервна криза  ooooh!
Моля за помощ  Praynig Какво да я правя ?  Thinking

На 3 месеца би трябвало да е в гарацния - върни им я. /Не разбрах само дали е нова и дали има такава опция/

# 399
  • Пловдив
Според мен проблема е в настройките на солта и гланца.

# 400
Аз да споделя,че махнах гланца напълно като доливах вода непрекъснато и врътнах настройката му на 1 от 4 досега и вече на две измивания нямам бяло никъде.Моята също беше побеляла отвътре,но пуснах един цикъл почистване с препаратите от Лидъл(едни пликчета квадратни) и бялото изчезна.Отдъхнах си засега.Благодаря на Afrodita отново.

# 401
  • Пазарджик
Съдомиялната ми е нова.Няма настройка за солта.Само я сипвам в определеното място но няма от къде да се настройва. За гланца имам.В момента ми е на 1 иначе пробвах и на 2, 3 и 4 ама все същото. Гледах ги и аз тези прахчета и мисля да си взема да пробвам с тях и ако вече нищо не става я връщам.

# 402
  • София
Какъв точно модел е, нещо никак не ми се вярва да няма настройка за твърдост на водата.
Някаква индезит за вграждане, не зная твоята ли е, но сигурно е подобно, на страница 9 е описана настройката на  твърдост на водата http://kitchen.manualsonline.com/manuals/mfg/indesit/dif_04.html?p=9

# 403
  • Пазарджик
Какъв точно модел е, нещо никак не ми се вярва да няма настройка за твърдост на водата.
Някаква индезит за вграждане, не зная твоята ли е, но сигурно е подобно, на страница 9 е описана настройката на  твърдост на водата http://kitchen.manualsonline.com/manuals/mfg/indesit/dif_04.html?p=9

Благодаря ти. Направих настройките на солта. Дано в това да се окаже проблема.
Ще пиша като направя проба.

# 404
Здравейте, имам съдомиялна от около две години. Finlux е. Никога не е мила отлично съдовете, както на майка ми Gorenje, но в последно време е направо ужасно...вече излизат съвсем мръсни и замазани и не знам как да оправя нещата. Чистя филтъра долу, слагам и сол и блясък и всичко необходимо. плакна съдовете преди да ги сложа и ги слагам правилно. Какви може да са причините според вас?

Общи условия

Активация на акаунт