Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 677
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • някъде там
Здравейте, бихте ли ми казали ако имате впечатления от малките съдомиялни, ремонтираме кухня и поради липса на място мислим да я слагаме върху плот над пералнята, та се колебая дали да е от малките или стандартна височина ?

благодаря

# 571
Здравейте, бихте ли ми казали ако имате впечатления от малките съдомиялни, ремонтираме кухня и поради липса на място мислим да я слагаме върху плот над пералнята, та се колебая дали да е от малките или стандартна височина ?

благодаря

Като ремонтираш кухнята сега, по-добре и ако има място си сложи голяма съдомиялна. Колко човека сте?
Аз съм имала малка съдомиялна, стоеше върху пералнята. Много си я обичах. Тогава бяхме трима човека. Ежедневно съм я пускала, а когато имах гости, я пусках по два пъти - веднъж с чинии, и втори път с чаши.
Малките съдомиялни трудно обаче биха ти свършили работа за тенджери и обемисти купи, когато имаш и един куп чинии за измиване.
Не помня какъв разход на вода и ел.енергия имаше малката. Но при всички положения голямата машина ще ти излезе по-икономична. Можеш да наредиш например 50 чинии, 20 чаши, неизмеримо количество прибори. Можеш да сложиш 2-3 големи тенджери, тави. всичко, което си използвала. Ако не можеш да я зареждаш за един ден, може да я пускаш на два дена. Ако искаш пускаш половин зареждане. Голямата съдомиялна ти дава много повече свобода. Би могла да изтъкнеш довода за отнемане на пространство за евентуален шкаф, който би ти потрябвал. Но от опит знам, че колкото и шкафове да наредиш в кухнята, все ги запълваш. Казваш си - а, има място, я да пазя тези пластмасови кутиики от сладолед, или ох, тези чинии са стари, ама я да ги пазя за зор заман. И така приципно се превръщаш във вехтошар (обръщението "ти" е риторично, всъщност става въпрос за всички нас). И аз така съм изпонатъпкала шкафовете с глупости, ама от време на време разчиствам основно.
Тесният размер съдомиялна е също добра алтернатива на малката, но там също е ограничено мястото за големи съдове. Доколкото си спомням тя няма опция половин зареждане.

# 572
Моля за помощ! От около месец имаме съдомиялна и чашите излизат ужасни след която и да е програма. Първо ползвах таблетки 3 в 1 от Лидъл и реших че е от препарата. В момента сме със сол на Медикс, гел на Сомат и блясък на Финиш- същата работа. Има някакви песъчинки засъхнали в чашите и са мътни по дъното, ужасно е. Ще съм благодарна ако ми помогнете  Hug
Миялната е Whirlpool.

# 573
  • София
Нещо по настройките сол и гланц да не би да не е наред?
Не знам не съм имала такъв проблем. Съмнявам се да е от препарата и 3в 1 на лидл съм ползвала, после  от обикновенните(от тях съм по-доволна), но проблеми не съм имала.

# 574
  • София
Моля за помощ! От около месец имаме съдомиялна и чашите излизат ужасни след която и да е програма. Първо ползвах таблетки 3 в 1 от Лидъл и реших че е от препарата. В момента сме със сол на Медикс, гел на Сомат и блясък на Финиш- същата работа. Има някакви песъчинки засъхнали в чашите и са мътни по дъното, ужасно е. Ще съм благодарна ако ми помогнете  Hug
Миялната е Whirlpool.

Първо смени си солта. Медикса е ужасен, не само за сол. Сомата и финиша, аз лично ги харесвам. Справят се чудесно. След като смениш солта, ако пак има същия проблем, /в което се съмнявам/ след 2-ро пускане /на първото може да има остатъци от старата сол/, отстава да регулираш настройките за препарат и гланц, явно нещо в дозите ти куца, намали гланца проимерно или солта. Пробвай докато уцелиш твоите мерки. Макар, че си мисля, че проблема е в солта - не може да се разтвори, по това кото описваш. Пиши после дали се е оправило  Simple Smile

# 575
Вече пробвах с настройките на солта , но не се получи. Ами сега май няма как да сменя солта докато не свърши сама  Confused Освен това нормално ли е солта да свърши за две седмици при ползване един път на ден ?

# 576
  • София
Вече пробвах с настройките на солта , но не се получи. Ами сега май няма как да сменя солта докато не свърши сама  Confused Освен това нормално ли е солта да свърши за две седмици при ползване един път на ден ?

Не е нормално. Няма ли как да я извадиш и аз нз как, с лъжичка newsm78, някой ако е пробвал да се включи, аз тази дейност не съм я вършила. Друг вариант - пускай миенета без прибори и препарати, да върви само солта newsm78, ама ще се набуташ с ток и вода. Но щом за 2 седмици свършва, ако не можеш да я извадиш изчакай, не е толкова много.

# 577
Не помагам много,но аз ползвам почти изключително сол на Медикс. Нямам проблеми и забележки.
Да,Медикс таблетки е ужасен-изтри ми едни шарки и не съм повторила,но солта е добра. И едра,което е препоръчително.

# 578
Да не би да не ги редиш правилно и да не се изплакват добре?

# 579
  • Русе
Да не е само на чаши и съдове, който обърнато надолу, имат дупка? На мен ми се случва такова нещо с едни чаши, но аз си го знам и не ме притеснява, изплаквам ги и готово. Иначе определено трябва да си видиш настройките и на двете.

# 580
Миялната е Whirlpool.

Точно за това говорех и аз доста по-нагоре. Сменяхме гланц, сол, таблетки, прах, гел ... целия асортимент на пазара и нищо. Проблема явно си е в съдомиялната. ooooh!

# 581
  • София
аз също съм с уирлпуул и такива проблеми нямам. За мен проблема е вода, препарати, настройки...

# 582
Запушени перки? Нещо по програмите или реденето

# 583
miss dior, пробвай с по-малко препарат - 1/2 таблетка или наполовина доза гел и гланц. При мен  се получава така, когато са малко съдовете или програмата е много кратка / и при неправилно редене разбира се/.

# 584
  • София
Кое редене наричате "правилно"? Винаги съм се чудела дали ги редя както трябва. Кое къде слагате?

Общи условия

Активация на акаунт