Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 282
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Снощи реших да пробвам бързата програма - 29 минути, с изобразен символ на чаши. Миялната не беше съвсем пълна - имаше тава, тиган и 10-ина чинии + прибори. Сложих половин таблетка, мина си цикъла, посудата беше дори и изсушена, но......не и съвсем чиста. В смисъл, че чиниите бяха измити от остатъците от храна, но без блясък, скърцане на чисто и бяха като покрити със сух мазнеещ филм( ( не знам как точно да го опиша, но определено не ми допадна вида им, не ми бяха достатъчно стерилно чисти). По приборите имаше бели петънца.
Вие за какво ползвате кратката програма и какъв е резултата?
Имам и програма 1/2 зареждане, но все още не знам в кой случай да я използвам. И май само долната кошница трябваше да е пълна, на горната май нищо не трябваше да има?....Моля ви, помагайте!  Hug

# 166

Вие за какво ползвате кратката програма и какъв е резултата?

само за прашни чаши от секцията  Simple Smile

# 167
  • На брега на реката
Ами след като имаш изобразен символ на чаша, значи е само за стъкло и евентуално кристал. Не може да очакваш да ти измие мазни чинии и тава. 1/2 програма я ползвам когато нямам много съдове, но при мен няма значение в коя кошница се слага, защото мие и в двете, но с по-малко вода. Най-бързата ми програма е 30 мин на 35 градуса, но е без сушене. Имам и друга бърза 58 мин, тя си е със сушене и я ползвам и за средно замърсени тави и тенджери. Каква ти е машинката за да може да ти помогне някой със същите програми.
ПП. Друго което се сещам е , че на кратките програми повечето таблетки дори не могат да се разтворя. Виж си в книжката на колко градуса мие кратката, много мазни неща няма да измиеш на 30 или 35 градуса.

# 168
  • София
За нищо не ползвам кратката, никога не съм я пускала.
За 1/2 зареждане трябва да пише в книжката ти, при мен няма значение в коя кошница са, стига да са в една само.
При малко прибори бих предпочела 1/2 зареждане, не кратка програма.

Раличка - успяхте ли с настройката за солта?

# 169
  • София
Благодаря за отговорите. Пуснах кратка, да ме пита човек защо...... тя тавата и тигана не бяха мазни, но чиниите бяха позасъхнали, щото домашната любимка ги е събирала по празниците вътре ( беше сложила чинии с цели парчета картофи вътре, все едно това е кофа за боклук.... ), та реших да се измият. Но вече ще знам
Бош ми е машината.
Вече ще знам - пълна, празна - пускам си нормална програма, 60 градуса, 2'19h продълженителност и всичко излиза искрящо и чисто.

# 170
  • Русе
 zvezdi4ka22, навремето преди 10-ина години така сложихме миялната в апартамента, в който живеехме тогава. Имахме си кухня, старите СКШ-та, бяхме сменили само вратички и плот. В един момент решихме да сложим миялна в единия стандартен шкаф 45 см, натикахме я без проблем. Така че смело купувай, по-добре 45 см отколкото никаква. Допреди 3 г бяхме с такава, супер си я ползвахме даже.

За кратката - имам ли тави и тенджери - задължително на дълга. На кратка пускам само чаши и чинии, но с гел, таблетката сякаш не успява да се разтвори и измие добре, иначе с гела и чиниите измива.

# 171
Раличка - успяхте ли с настройката за солта?

Не сме пробвали още, решихме, че ще я настройваме преди следващото пускане, като се нанесем. Досега само премивах новите чаши и чинии, но те свършиха вече и са измити, та докато не се нанесем няма да имам друг повод да я пусна. Ще пиша задължително какво е станало. Благодаря ти и  тук още веднъж   bouquet

# 172
  • София
Когато имам само чинии и чаши, пускам нормална на 55 градуса и натискам копче с надпис в превод "кратко", при което спестява предварителното миене.
Иначе остатъци от храна и особено засъхнали такива не вкарвам, уважавам си много машинката.

И да - по-добре малка или 45 см., отколкото никаква съдомиялна!

# 173
Да си повторя молбата:
Не мога да разбера как да настроя отложен старт на съдомиялна машина Electrolux ESL 4200 LO . Има до 3 часа, но няма бутон. Не е описано и в книжката с инструкции. Моля тези, които имат този модел или знаят как да ми помогнат. Все някой има такава Hug

# 174
Да си повторя молбата:
Не мога да разбера как да настроя отложен старт на съдомиялна машина Electrolux ESL 4200 LO . Има до 3 часа, но няма бутон. Не е описано и в книжката с инструкции. Моля тези, които имат този модел или знаят как да ми помогнат. Все някой има такава Hug

Докато някой се отзове - ако има въобще някакви бутони, пробвай със задържане на някой от тях, или пък с комбинация от два. Някои са на такъв принцип. Peace

# 175
  • Русе
Моята не е такава, но пробвай да нагласиш часовете и затваряй вратичката. Тя сама си отброява.

# 176
и аз съм с електролукс но отложен старт не съм ползвала никога, в инструкцията няма ли нещо

# 177
само два бутона има-за включване и програмният. Останалото е индикатори-за програмите, сол и стрелка, която със задържане на програмния променя настройките за сол и звуков сигнал. Мисля, че  със задържане на програмния и светване на някой индикатор точно стрелката трябва да покаже, чрез съответни премигвания отлагане на старта с 1,2 или 3 часа, но не мога да се справя. newsm78
В инструкцията няма нищо.

# 178
  • Под Сините камъни
Айде да се цопна и аз тук с новата съдомиялна.
Ето тази ни е http://www.gorenje.bg/dishwashers/freestanding-dishwashers?c=352702 дано сме доволни.Въпроси за сега нямам,но ще ви следя,че със сигурност ще имам питане след като започнем да я ползваме  Grinning

# 179
  • София
Гледах и на английски и на бг инструкции никъде нищо не пише за отложен старт, освен да им пишеш http://www.electrolux.bg/Global-pages/Page-Footer-Menu/Top/Contact-Us/ и да ги питаш, като я обявяват с отложен старт наистина ли има такъв и как да го  зададеш.

Общи условия

Активация на акаунт