Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 767
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Привет, момичета! Нищо не разбирам от съдомиялни, но искам да ми кажете тази как ви се струва? А тази? Или нещо друго бихте ми препоръчали с три кошници?  newsm78
И един малко тъп въпрос  Blush - има ли такава съдомиялна, която като си свърши програмата сама да си отваря врата  newsm78

Моята старата (17-18-годишна Candy) си отваряше сама вратата след измиване и оттам излизаше парата. По този начин съдовете се изсушаваха или доизсушаваха - не знам. Винаги бяха сухи, когато всичко приключеше напълно.
Твоите уреди са за вграждане. Не знам доколко ще ти е удачно да ти се изпарява всичко в горния плот. Освен това трябва да отваря и вратичката на шкафа.

При вграждането "няма отделна вратичка на шкафа". Има си врата на уреда, покрита с плоскост от самата кухня.
Да, Миле имат опция отваряне на вратата, и не- няма опасност парата да увреди плота, т.к. отдолу на плота се лепва една метална пластина, а освен това, като се отвори вратата /отваря се около 4 пръста/ работи известно време вентилатор.

# 226
Здравейте,
майка ми си купи съдомиялна Сименс втора ръка, но няма упътване. Потърсих из интернет, но не намерих.  Свободно стояща е, 60см. пише само Simens  serie IQ, друго не виждам. Ще гледам да я снимам и да кача снимки.
или пък от някъде където мога да изтегля - като гледам по-стар модел е.

# 227
Момичета,има ли някоя с АЕГ "favorit"?

Къде се сипва течния препарат?Има само отделение за таблетка.Там ли сипвам и прахта и гела?
А на дъното при филтъра,има и друга капачка. Там за какво е?За солта ли?Питам защото нямам никакво упътване

# 228
  • на Мелмак
Да, отделението за таблетки е и за гел и прах и пак да - другата капачка до филтъра е за сол.

# 229
  • Sofia
От къде може да се изтегли упътване на български?

# 230
  • София
За кой точно модел? В гугъл излизат най-различни?

# 231
Да, отделението за таблетки е и за гел и прах и пак да - другата капачка до филтъра е за сол.
Мерси Hug

А какъв течен да взема?И по колко да сипвам?
Одеве мих с най-обикновено веро 5 л. за 2.90 лв..Бях го купила да си пълня дозатора на мивката,че е много хубав,в магазина за "левече" до нас го открих.. И пробвах,че таблетките ми са некви смотани,надраха ми една йенска тенджера..Ами стана,ама май бях сложила повечко,та имаше много пяна,плакнах два пъти Crazy...Ама иначе беше измило всичко,дори тестото по купата от робота бе почти на 99% премахнато,което честно казано,не очаквах,че ще стане с този препарат.

Та какъв течен или прах ще ми препоръчате,или да си карам с каквото намеря newsm78

А,и друго..Не искам да ползвам гланц..Аман от химии и препарати..Ама солта задължителна ли е?Знам и че,зависи от твърдостта на водата..От София съм..Идея нямам каква е водата тук,знам само,че е мръсна Crazy

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 23:26 от Какво?

# 232
Не те съветвам да миеш с веро. За течен препарат не мога да кажа, но изгоден и качествен е прахът на ККласик. Ако не ползваш гланц, може да имаш повечко капки по съдовете и ще трябва да изчакваш да изсъхнат, преди да ги прибереш. Солта е задължителна, защото предпазва йонообменника. Доколкото си спомням в София водата е мека и настройката е на ниска степен, дано се включи някой да каже.

# 233
Ужас..Ама то и настройки ли имало за тази сол?И как се прави настройката?

# 234
  • София
За гланца да кажа от скромния си опит, който имам. Преди три дни светна индикатора, че няма гланц, но не заредих веднага. На сутринта приборите и чашите бяха със следи от капки. Сложих гланц и на следващото миене всичко искреше - нямаше следи от капки, в лъжиците можех да се огледам.
Според мен е необходимо да го има. Въпреки, че ползвам таблетки всичко в едно - очевидно е, че не е в нужното количество.
А това да се ползва веро вместо препарат за съдомиялна - за мен лично е алогичен абсурд, но все пак всеки сам преценява за себе си.

# 235
  • София

Нямаш ли си  инструкции за употреба?

# 236
  • Под Сините камъни
Момичета от днес на Кауфланд има промоция на таблетките Финиш.Има Класик и някакви други ама какви бяха  newsm78 ALL нещо си.Та въпроса ми е кои за какво са.Малко като индианец,но това ми е първа съдомиятна и въобще не съм в час.Вие какъв гланц си взимате и каква сол?В Сливен водата е доста варовита Ето това са http://katalogkaufland.blogspot.com/2012/11/blog-post.html

# 237

Настройки-в упътването. Ако машината не е купена втора употреба,продавачът е длъжен да даде упътване.
В София водата е мека,но не е с твърдост 0. Много хора не слагат сол,но според мен не е лошо да има,макар и настроена на най-ниска степен.
Веро в никакъв случай. Аз лично ползвам таблетките на Лидл/ това след опити с няколко други вида/ , а за по-фини и незацапани съдове-Сомат-гел.

# 238
Аз имам една съдомиялна втора употреба, немска е. От началото си работеше и миеше чашите много хубаво. Отскоро обаче забелязвам, че изкарва чиниите с мазнина по тях. Отворихме я и установихме, че тече студена вода и само препарата върши работа. Искам да попитам къде може да е проблема и сложно ли се оправя това?

# 239
  • София
Вероятно не ти работи нагревателя, трябва й майстор дали е сложна и скъпа поправка - идея нямам, вероятно зависи и към кого се обърнеш.

Общи условия

Активация на акаунт