Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 765
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Аз също имах подобен проблем с нагревателя - действително трябва да я заведеш на сервиз или да викнеш майстор Simple Smile

# 241
Ужас..Ама то и настройки ли имало за тази сол?И как се прави настройката?

Нямаш ли си  инструкции за употреба?
Не

Купена е с транспортен дефект,имаше упътване само на немски Tired

За гланца да кажа от скромния си опит, който имам. Преди три дни светна индикатора, че няма гланц, но не заредих веднага. На сутринта приборите и чашите бяха със следи от капки. Сложих гланц и на следващото миене всичко искреше - нямаше следи от капки, в лъжиците можех да се огледам.
Според мен е необходимо да го има. Въпреки, че ползвам таблетки всичко в едно - очевидно е, че не е в нужното количество.
А това да се ползва веро вместо препарат за съдомиялна - за мен лично е алогичен абсурд, но все пак всеки сам преценява за себе си.
Аз пък алогичен абсурден/то не,че има логичен,де,ма тафтологията сигурно пак е модерна,аз все изоставам../  казвам на това,да гледам жени които на ръка плакнат по 20 мин.една чиния,че да не оставало веро/вредно било за здравето/,пък после същите ползват гланц..
Ама гланца е препарат който не се отмива,а остава по съдовете. Peace

Не,сериозно..
Какво може да и стане на машината от верото?
Старата пералнята я тормозех с квото имам в нас..И настърган сапун се е случвало..И кво ли не.. newsm78

# 242
  • София
Може би ако дадеш конкретне модел, с номер ще  се намери и упътване.
Аз виждам тези двете, нопример, но твоето и друг фаворит може да е.
http://www.tehcomservis.com/dounload/manuals/AEG/84470bg.pdf
http://www.markabolt.hu/files/30/3122/f55022.pdf

# 243
  • София
На машината на дали нещо ще и стане от верото, но съм чувала, че много пяна прави е необходимо да се пуска отново за да изплакне, а това води до още разходи за вода и ток. Не виждам смисъл да се пестят пари от препарат и да се дават за вода и ток, че може и по-скъпо да излиза. Само не знам верото дали не се прецаква от високите градуси.

# 244
На машината на дали нещо ще и стане от верото, но съм чувала, че много пяна прави е необходимо да се пуска отново за да изплакне, а това води до още разходи за вода и ток. Не виждам смисъл да се пестят пари от препарат и да се дават за вода и ток, че може и по-скъпо да излиза. Само не знам верото дали не се прецаква от високите градуси.
Понеже още не съм ходила на пазар,а таблетките ми надират съдовете,днес измих чиниите от пица,тавата и приставките на робота пак с веро.Но сложих колкото да напълня дозатора.
Нямаше останала пяна.
Всичко бе измито много добре.Купата на робота и шейкъра,светеха направо.
Само по едния нож имаше малко залепнал кашкавал от пицата Crazy

# 245
Здравейте, някой знае ли къде мога да намеря еко таблетки за съдомиална Green Gruen в Карфур явно са спрели да зареждат

# 246
Аз имам една съдомиялна втора употреба, немска е. От началото си работеше и миеше чашите много хубаво. Отскоро обаче забелязвам, че изкарва чиниите с мазнина по тях. Отворихме я и установихме, че тече студена вода и само препарата върши работа. Искам да попитам къде може да е проблема и сложно ли се оправя това?

Имах подобен проблем.За голям късмет се оказа само прекъснато кабелче.Поправката ми струваше 20 лв. - де факто само труд без материали. ММ каза,че ако се случи пак-сам ще се справи. Но може и да е нещо по-сериозно.

# 247
Включвам се и аз с проблем за съжаление.
Миялната ми няма и 2 месеца употреба, нередовна при това, но от последната седмица й се промени шума. Независимо на коя програма я пусна бученето е доста по-силно в сравение с преди.
А в началото тъкмо й се радвах колко ми е тихичка на фона на старата.
Иначе мие добре съдовете, няма промяна в качеството, но шума се чува дори в съседната стая на затворена врата.

Преди да се случи това ме нямаше вкъщи 2 седмици, дори не е ползвана през това време, ей така изведнъж се получи, няма мое действие с което да го свържа  Rolling Eyes

Ще звъня разбира се на сервиз, в гаранция е все пак, но ми се искаше да проуча на какво може да се дължи и да не вземат да ме отсвирят техниците и да ми кажат, че е нормално да шуми...

# 248
  • на Мелмак
Може да е помпа или запушен маркуч. Повикай техник , предполагам е в гаранция .

Относно верото - преди време имаше спорове - защо сол за съдомиялни - имало готварска , морска , можело и без .

Аз лично веро няма да си сложа никога - ползвам таблетки и прах , от както ги няма ГГ - съм на прах от КК .
Даже като се замисля може би излиза и по - евтино от най евтиното веро .
Всеки си знае какво да си сложи и за какво да си даде парите , и те и уредите са си негови  Wink

# 249
  • Велико Търново
Момичета, аз пак като пълен лаик да попитам - съдомиялните, които са за вграждане всички ли са за пълно вграждане или има и такива, на които вратата не се вгражда. Защото като отидох в местния Техномаркет имаха само свободностоящи и за напълно вграждане и за други не бяха чували - аз ли бъркам нещо newsm78

# 250
Има за т.н. "частично вграждане" - на които се вижда дисплея само, т.е. целия панел с бутони и дисплей, но като че ли все по-малко ги има вече май  Rolling Eyes
Ето такава например:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 251
  • Велико Търново
а аз под частично вграждане си мислех че са тези които само страниците се вграждат а от пред е като свободностоящите

# 252
  • София
Има и такива, примерно:
Скрит текст:

тези също се водят за полувграждане.

# 253
  • Велико Търново
На този вид например - вратата му отпред каква е

# 254
На този вид например - вратата му отпред каква е

за пълно вграждане

Общи условия