Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 708
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Нашата е такава Не бих я сменила, чудна е. Старата беше Електролукс, не бях доволна. Няма база за сравнение направо...

# 481
  • София
Нашата е такава Не бих я сменила, чудна е. Старата беше Електролукс, не бях доволна. Няма база за сравнение направо...

Сори ама сравняваш магаре и космос  Stop те са различни класове, възможности, качество и т.н, затова и електролукса е базов модел, струва 700 и няколко лева, докато боша е 1500лв. с много повече екстри, няма как да няма фрапираща разлика в двете.

# 482
  • sofia
А аз всъщност питах за АЕГ, тази която купих, ама карай.

# 483
  • София
Между АЕГ и Бош, не бих се замислила. Аз съм за Бош.

Афродита, казвам от какво съм доволна. Ако не бяхме поживяли под наем, да видя какво предимство е голямата съдомиялня...сигурно още щяхме да си караме с малка "базова" такава. Когато е купувана, беше компромисен вариант, с надеждата, че е за кратко а и щеше обслужва двама възрастни, които много не готвят. За семейство е малка, а и не мие добре, определено. Peace

Като купувахме новата, я избирахме с ясното съзнание, че ще е от най-употребяваните уреди в кухнята, и наистина е така. Между двете съдомиялни, които съм посочила има 7 години Simple Smile няма как да могат да се сравнят. Мога да посоча точно какво не ми е харесало/ми е харесало в двата модела, може пък някой да иска мнение точно за тези марки и модели и да му е полезно.  Peace

# 484
  • София
Между АЕГ и Бош, не бих се замислила. Аз съм за Бош.

Афродита, казвам от какво съм доволна. Ако не бяхме поживяли под наем, да видя какво предимство е голямата съдомиялня...сигурно още щяхме да си караме с малка "базова" такава. Когато е купувана, беше компромисен вариант, с надеждата, че е за кратко а и щеше обслужва двама възрастни, които много не готвят. За семейство е малка, а и не мие добре, определено. Peace

Като купувахме новата, я избирахме с ясното съзнание, че ще е от най-употребяваните уреди в кухнята, и наистина е така. Между двете съдомиялни, които съм посочила има 7 години Simple Smile няма как да могат да се сравнят. Мога да посоча точно какво не ми е харесало/ми е харесало в двата модела, може пък някой да иска мнение точно за тези марки и модели и да му е полезно.  Peace

Не разбрах защо се засегна от поста ми?? Просто казах, че двата модела са несравними по видими причини. Като цяло електролукса, който си показала, също е хубав сам по себе си, има хора които са много доволни от него, но да сравняваш машини които са с доста години разлика в година на производство и едната да е два пъти и отгоре по-скъпа не е определение и не означава, че електролукса не е хубава, а че не е по-хубава от боша, което е логично - говоря за моедиле които си посочила.
По отношение на малка и голяма - не давайте такива категорични отговори, защото само заблуждавате другите. За някой 45 сантиметрова е идеална, за някой е малка, а други я пълнят по 2 дена. Всичко е много индивидуално в различните домакинства. Причината за немиене може и да не е в самата машина, а в експлоатацията.

# 485
Поръчах АЕГ-то в крайна сметка, дано да излезе читаво. Аз заради горната кошница си го харесах най-вече, а и някак по-просторно от другата ми се стори в магазина.

ами то е за 15 комлекта все пак, вътре дет' се вика и слон може да влезе  Grinning а дугата, която показа беше за 13. Честито и със здраве да си я ползваш Simple Smile.

О, да, аз си я пълня като стой та гледай, всичко, което може, директно пъхам, та това е много голям плюс. За Бош също се чудех, но някак никоя не ме грабна като го гледах на място..

# 486
Здравейте, със сигурност сте коментирали проблемите, които имам , но просто не мога да открия точните отговори.Имам съдомиялна AEG, доволна съм , но нещо почва да ме дразни.......Оставя петна от препарат  по съдовете, едно такова синкаво-заливосано ....блях. Другият проблем ми е ,че по малките лъжички ми оставя ръжда. Аз съм от Плевен , настройката за солта ми е на макс, ползвам финиш таблетки и сол последно взех от Кауфланд. Ако някой може да ми даде съвет ще съм благодарна Simple Smile

# 487
  • София
За лъжичките - не всеки материал е подходящ за съдомиялна, явно лъжичките ти са такива.
Пробвай да намалиш малко солта, смени си препарата или дозировката /намали го/, друго за което се сещам е ако миеш на ниски градуси с таблети или прах, вероятно не се разтварят добре, пробвай с течен. Тези петна по съдовете са от неправила дозировка на препарат/сол/гланц или от некачествени такива, но твойте са добри - за кауфлантската сол, не съм я ползвала, но има доста доволни, а финиша не е лош, значи проблема ти е в дозировките. Пробвай с течен и прецени дозата според това дали я пускаш на автоматичен режим, колко е пълна и колко са замърсени съдовете. Ако са слабо /до към средно/ замърсени, финиша ти е от "по-силните им модели" и я пускаш на автоматична програма, с доза 1 таблетка, бих се учудила ако не оставя следи.

# 488
  • Балчик
Прилича ми на твърде мека вода. Ако таблетките ти са комбинирани, защо солта ти е на макс?
За ръждата  също така не трябва приборите с различен метал да се допират едни до други.

# 489
Водата в Плевен е много твърда. И моята сол е на макс. Ползвам препаратите на Кауфланд. Аз пък никак не съм доволна от Финиш - прекалено агресивни са, съсипа ми шарките на няколко чаши. Откакто съм с праха на ККласик, нямам забележки - а и се дозира по-лесно при полупълна миялна. 
Пробвай да намалиш гланца, ако ползваш такъв.

# 490

Този Бош има ли функция половин зареждане? Не можах да открия информация  Embarassed

Редактирам се, открих, има Simple Smile

# 491
  • Балчик
Водата в Плевен е много твърда. И моята сол е на макс. Ползвам препаратите на Кауфланд. Аз пък никак не съм доволна от Финиш - прекалено агресивни са, съсипа ми шарките на няколко чаши. Откакто съм с праха на ККласик, нямам забележки - а и се дозира по-лесно при полупълна миялна.  
Пробвай да намалиш гланца, ако ползваш такъв.

Да, но ако ползва и таблетки със сол, водата става прекалено мека. А от такава вода се появява ръжда по метала и бял налеп по съдовете. Peace

# 492
  • sofia
.

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 17:54 от Turquesa

# 493
  • SF
Моята Candy започна да мие чудесно с таблетки от Медикс. Понеже е 45-сантиметрова, вече даже ставам нахална и й ги деля. Супер се държи момичето, а толкова се оплаквах от нея, че не мие добре, че не ги суши... Явно и препаратите са си от значение. С Финиш нещо не се разбраха добре.

# 494
  • Пловдив
Здравейте, имате ли представа какво може да се е случило при спиране на вода, докато съдомиялната работи? Тази нощ е спряла водата и според програматора машината е работила около 10 мин. Сутринта си светеше, вода все още нямаше и аз я спрях. После, като дойде водата, я включих, но програмата не тръгна. Дисплея пак си работи. Изключих я от контакта и пак я включих, без резултат.

Общи условия

Активация на акаунт