Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 694
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Натисни продължително копчето за старт, докато не ти даде надпис End.
При нашето Беко при такова натискане първо ми дава, че остават 2 минути /независимо кога е спряла/ и после пак натискам продължително, докато не издаде звуков сигнал и не изпише End.

# 496
  • Пловдив
 Grinning Може би трябваше да спомена, че е доста старичка и не е с такъв тип копчета - те са от стария тип, дето като ги натиснеш, влизат навътре, така че това не ми помага.

# 497
Имаш ли функция или комбинация от бутони за ресет?Ако имаш натисни тях за да изпомпи,поне така се чува при мен водата която е останала в нея и да се върне в начален режим на готовност за ново задаване на програма.Другото което се сещам е да се изключи от ел.мрежата за по-дълъг период от време да речем няколко часа и като се включи мисля че пак го приема като ресет.Това са само предположения,не собствен опит.

# 498
  • Балчик
Здравейте, имате ли представа какво може да се е случило при спиране на вода, докато съдомиялната работи? Тази нощ е спряла водата и според програматора машината е работила около 10 мин. Сутринта си светеше, вода все още нямаше и аз я спрях. После, като дойде водата, я включих, но програмата не тръгна. Дисплея пак си работи. Изключих я от контакта и пак я включих, без резултат.
Дано не е изгоряла помпа. Имало ли е вода при започването на програмата или не? Ако е нямало би трябвало изобщо да не тръгне програмата. Ако пък е имало за това време би трябвало да е напълнила и да стигне до плакненето. Но зависи и от програмата ако има първо плакнене за няколко минути изпомпила е водата и не е успяла да напълни за миенето.
Изключи я за по-дълго време от контакта. Обикновено за час-два ще загуби паметта за програмата  и би трябвало да може да се стартира отначало. Но ако е останала с вода вътре трябва да я изпомпаш. При мее това става с комбинация от копчета.

Ако не се оправи след продължително изключване, викай техник.

П.П А, вече са ти ги писали тези неща, не видях поста на tontoneva Peace Само че, аз от опит ти го пиша. Simple Smile

# 499
  • Пловдив
Ами няма никаква вода, капачето на отделението за таблетка не е отворено и съдовете са сухи (и мръсни  Mr. Green), т.е. изглежда като изобщо да не се е включвала, обаче защо тогава показваше 76 мин. вместо 82, нямам представа... Изключих я от контакта, да видим дали ще се оправи после.

# 500
здравейте, извинявам се, ако е питано преди, но съм в дилема.

Купих си съдомиялна електролукс, чета книжката с упътване и там пише, че преди първа употреба трябва да сложа в резервоара за сол 1 литър вода и да го  напълня със сол. Навсякъде където питам, ми казват, че е безсмислено, тъй като в София водата е подходяща. Та, някой може ли да ми каже дали да го правя това нещо със солта. Иначе ще използвам от таблетките със всички неща в едно, тъй като съм много в началото и предпочитам по-лесното като начало.

# 501
Скрит текст:
здравейте, извинявам се, ако е питано преди, но съм в дилема.

Купих си съдомиялна електролукс, чета книжката с упътване и там пише, че преди първа употреба трябва да сложа в резервоара за сол 1 литър вода и да го  напълня със сол. Навсякъде където питам, ми казват, че е безсмислено, тъй като в София водата е подходяща. Та, някой може ли да ми каже дали да го правя това нещо със солта. Иначе ще използвам от таблетките със всички неща в едно, тъй като съм много в началото и предпочитам по-лесното като начало.
аз съм с електролукс /не съм от софия/, но без значение какви таблетки ползвам, задължително машината ми е заредена със сол и с гланц. Пробвала съм без и си мисля, че резултатите не са толкова добри колкото с.
ПП със здраве да си е ползваш

# 502
Трябва да купя миялна за временно или.... не знам колко временно ползване, та се загледах по едни доста изгодни ценови предложения. Дали някой от тук коментиращите има мнение?!?

Спряла съм се даже точно на тази
http://www.technodom.bg/products/2015/04/22/sdomiyalna-za-poluvg … k-beko-dsn6634fx/

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 13:26 от Даринанда

# 503
Здравейте! Никога не съм ползвала съдомиялна и съм абсолютен лаик. Предстои ни нанасяне във вече обзаведен апартамент с кухненски шкафове, в който няма миялна, та тепърва ще мерим и мислим къде може да се вмъкне. Като начало, имам един въпрос - каква е разликата между уредите за пълно и за полувграждане?

# 504
  • Пловдив
Като начало, имам един въпрос - каква е разликата между уредите за пълно и за полувграждане?
Тия за пълно се скриват напълно зад вратичките, от тия за полувграждане се вижда панел.

# 505
  • София
Трябва да купя миялна за временно или.... не знам колко временно ползване, та се загледах по едни доста изгодни ценови предложения. Дали някой от тук коментиращите има мнение?!?

Спряла съм се даже точно на тази
http://www.technodom.bg/products/2015/04/22/sdomiyalna-za-poluvg … k-beko-dsn6634fx/
Нашата е подобна. Много съм доволна!

# 506
беба28, от какво ще го миеш?

Аз вече го измих, но нищо не стана. Имаше варовик по него, имаше и някакви тъмни петна. След като го измих вече взе и да се лющи.  Явно си е за смяна.

# 507
Здравейте! От една седмица ми се е показал някакъв знак на дисплея на съдомиялната, но идея си нямам какво е Embarassed Моля за помощ

http://prikachi.com/images/169/8313169j.jpg

# 508
беба28, от какво ще го миеш?

Аз вече го измих, но нищо не стана. Имаше варовик по него, имаше и някакви тъмни петна. След като го измих вече взе и да се лющи.  Явно си е за смяна.
Варовика може да се махне само с киселина.При нас е ужасно твърда водата. Аз режа лимон и с него минавам целия, оставям го така и го изплаквам след 20-30 минути чак. Друг вариант е като си правиш месечното почистване на съдомиялната, да го сложиш вътре. Препаратът за почистване е срещу котлен камък и мазнини.

Šunšhine, в книжката нищо ли не пише за знаците? Кой точно знак те притеснява и каква марка и модел е съдомиялната?

# 509
  • Пловдив
Варовика може да се махне само с киселина.При нас е ужасно твърда водата. Аз режа лимон и с него минавам целия, оставям го така и го изплаквам след 20-30 минути чак. Друг вариант е като си правиш месечното почистване на съдомиялната, да го сложиш вътре. Препаратът за почистване е срещу котлен камък и мазнини.
Ако го сложи по време на профилактиката ще му смъкне покритието. Този препарат за профилактика е много агресивен.

Общи условия

Активация на акаунт