Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 645
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Според мен е съд. Гледам около капачето да няма нещо, което да пречи.

# 616
  • Пловдив
Харесах 4 модела около 1000 лв., всички с трета кошница за прибори, реших, че е много по-удобно от обикновената кошница. Моделите са SMV58L70EU, SMV58L50EU, SBV48M30EU, SMV48M30EU. За първите две в сайта на Бош чета "Материал на резервоара - пластмаса". За кой резервоар става въпрос, това целия вътрешен панел ли е? На друго място за първия модел е писано "10-годишна гаранция против ръжда на вътрешния кожух и доживотна гаранция срещу изтичане на вода."

Друг въпрос - варио кошниците как "варират" - трябва ли да се извадят изцяло, за да се промени височината?

За резервоара мисля, че е целия вътрешен. Това голямото в което влизат кошниците. За варио кошниците - издърпваш чекмеджето напред за редене на съдове, повдигаш от едната страна и то се повдига или спуска, лесно е. За конкретните модели не съм сигурна, наличния ми модел е по-стар.

Онзи ден не ми се беше отворило капачето с таблетката. Снощи пък беше отворено, но част от таблетката беше изпаднала на дъното на миялната неразтворена.
Дали някой съд е пречил на капачето или може да има друга причина. Какво мислите?
Не ги подреждаш добре, нещо отпред пречи.

# 617
  • София
Много неприятна изненада е това с пластмасата Sad А са скъпи уреди. Благодаря, Янтра!

# 618
  • Пловдив
Много неприятна изненада е това с пластмасата Sad А са скъпи уреди. Благодаря, Янтра!
И аз гледам към един от тия Бошове, моята АЕГ издъхва горкинката, скоро може да имам информация от първа ръка.

# 619
  • Балчик
Опа, изненада, вчера без малко да ме наводни моята миялна. Не бях я пускала няколко дни. Пускам я снощи и добре, че влязох в кухнята, тя си стои на етап пълнене на вода , а водата прелива по пода. Пуснах  аварийно източване на вода и рестартирах програмата. Стоях до нея да видя какво ще стане, цикълът си продължи нормално. Явно клапанът нещо или е залепнал или има боклуци от водата, въпреки цедката. Надявам се да не прави повече така, но ще ме е страх да я оставям без надзор.

# 620
Моята миялна е Бош, но с обикновената кошничка за съдове. Вътрешните стени са пластмаса, като дъното и има и тъй да се каже и бордюр около 10 см. - са инокс/алпака или там какъвто е металът. Нямам проблеми засега. Едно време моята стара малка миялна кубче Електролукс си беше пластмасова отвътре и никога не сум имала проблеми.
Начинът на смяна на нивото на кошниците зависи от модела. При по-евтините се вади цялата кошница (има ролки на две нива) и се поставя отново на водачите на следващото ниво на ролките( не мога да го обясня, ама все едно вадиш чекмедже и го слагаш обратно, но на друго ниво). По-скъпите модели от серия имат едни палчета от двете страни на кошницата и се натискат едновременно, и съответно в същото време кошницата се мести нагоре или надолу.

# 621
  • София
И аз съм с Bosch, но всичко вътре е метално, без третата кошница за прибори. Тя е пластмасова.

Нивото на кошниците се сваля с палчета, както е обяснила Gifty.

# 622
  • София
Според мен е съд. Гледам около капачето да няма нещо, което да пречи.
Снощи не се повтори. Явно наистина нещо е пречило на капачето.

# 623
Моята миялна е Бош, но с обикновената кошничка за съдове. Вътрешните стени са пластмаса, като дъното и има и тъй да се каже и бордюр около 10 см. - са инокс/алпака или там какъвто е металът. Нямам проблеми засега. Едно време моята стара малка миялна кубче Електролукс си беше пластмасова отвътре и никога не сум имала проблеми.
Начинът на смяна на нивото на кошниците зависи от модела. При по-евтините се вади цялата кошница (има ролки на две нива) и се поставя отново на водачите на следващото ниво на ролките( не мога да го обясня, ама все едно вадиш чекмедже и го слагаш обратно, но на друго ниво). По-скъпите модели от серия имат едни палчета от двете страни на кошницата и се натискат едновременно, и съответно в същото време кошницата се мести нагоре или надолу.

Боже, сега погледнах по-внимателно моята миялна, вчера като съм писала бях в офиса и карах по спомен. Всъщност е наобратно при моята - казанът или там както се казва - таван, стени и врата - са инокс/алпака/метал, а само дъното, което има и бордюр, е пластмасово.

# 624
Здравейте!Да попитам-на моята съдомиялна свети индекатора за сол.Като отворя капака да сипя солта - излиза вода? CryСипах сол но индикатора продължава да свети.Каква може да е причината за това?

# 625
  • Балчик
Да, нормално е да излезе вода. На някои миялни индикаторът светва след първия цикъл на миене, след зареждането. Моят изгасва веднага след пълненето, но се е случвало да изгасне и веднага след като стартирам програма, след сипването.

# 626
Моята миялна е Фабер, но нещо престана за мие добре напоследък. Мисля да я почистя с лимонтудо. Чувала съм, че става... Някой ако го е правил, да каже резултат моля.

# 627
Има толкова препарати за почистване на миялна. Защо с лимонтозу точно?

# 628
  • София
Лимонтузуто разваля гумемите уплътнения. Има специални препарати за почистване на миялни.

# 629
Ами  знам ли... Струва ми се по-безобидно лимонтозуто.

Общи условия

Активация на акаунт