(Био)зеленчукова градина - тема 29

• 70 722
  • 752
  •   1
Отговори
# 210

Ягодите какво се правят и кога?  Embarassed
Искам да ги разсадя, но не знам как, режат ли се ластуните?

Аз моите ги разсадих без да питам и им срязах ластуните. Ластуните им нали са сухи. Не знам дали  е правилно. Разсадените изглеждат добре засега..

Да се похваля-миналата година от 15 корена ягоди сега има 55  Grinning  Орязах и малко клони над тях, че доста бяха засенчени.

# 211
  • София/Варна
  Хора при нас има отново, за пореден път 15см. сняг. Повръща ми се вече от този сняг. Ще берем домати от кофичките с разсад направо.
  Според мен е изключително рано да се сее боб. Той никне при по-висока температура и според мен ще изгние семето.
  Започнах, силно да се притеснявам, че съдбата на моя грах ще е същата. Сят е на 2 и 3 март и вчера все още нищо не беше поникнало. Но от друга страна е толкова студено при нас, че и репичките сети пак тогава имаха едва 2 листенца и то не същински.  Но за сметка на това днес всичко е пак под 15см. сняг.

# 212
Мдааа, април се гаври

# 213
Моят грах изгни - сяла съм преди няколко дена за втори път  Close
Прекалено много влага и студ.

# 214
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашият покара, но са останали две-три стръкчета на ред  Tired комшийските токачки пак са прескачали.

чудя се ако обявя, че ще ям по токачка всеки път когато ги заловя в нашия двор, дали ще вземат мерки?

# 215
Добри,много са вкусни токачките!И МНОГО КРЕСЛИВИ!Щом няма да ядеш грах си е справедливо да хапнеш токачка! Laughing Явно трябва да си по категорична със съседите си!

# 216
или токачка с грах

тези не са точно съседи, през един двор са Peace
оказа се, че тези гадинки летят  Crazy да им се неначуди човек! как летят, като са такииива дебели!
надявам се сега лятото, когато съседа между нас е всеки ден у дома си, да успее ги спре някак, ако ли не - токачка с купешки грах ще е  Whistling

# 217
  • Етрополе, България
 Аз пък се ядосвам с крави. Те останали пет в цяло село, ама някоя от тях решила да ми бутне оградата и точно в нашето място да шета. Лошото е че не знам и на кой е. Не беше орано още и беля не е направила, но кола и мрежата трябва да се вдигат. Та по темата, а говеждо с грах става ли? Joy
П.с. И тук отново вали сняг  #Cussing out.

# 218
Аз пък се ядосвам с крави. Те останали пет в цяло село, ама някоя от тях решила да ми бутне оградата и точно в нашето място да шета. Лошото е че не знам и на кой е. Не беше орано още и беля не е направила, но кола и мрежата трябва да се вдигат. Та по темата, а говеждо с грах става ли? Joy

ако ти е наторила няма от какво да се оплакваш  Wink

а на въпроса - става, става Simple Smile ама ще преядете Simple Smile то не е като една токачка все пак  Hug

# 219
  • София/Варна
Последната страничка е на тема "Как да сготвим грах"  Joy. Аз явно моя ще го сея пак, само да се стопи някога снега. Пък дано да стане. Той и от северната страна на къщата, за първа година пробвам там и с тоя сняг дето няма край ще го видим, дали вообще ще ядем грах.

# 220
той нали издържа зимата навън? ако може да издържи цяла зима, значи ще може да издържии ден-два още  Hug

рецептата за грах с комшийска токачка не си я давам  Mr. Green

# 221
Та по темата, а говеждо с грах става ли? Joy

Охоу! Става и още как! Страшна вкусотия  Crazy
Тук сняг няма, ама има дъжд Tired
Два дни кОпах ли кОпах, сях... ще ми отиде всичкото всичко... с тези студове...
 Tired

Тъй като ви слушам - грах може и да изкарам  Mr. Green Аз сега го сложих , дано му е късметлийско .
От вас говеда и токачки - от мен граха  Mr. Green (ако стане де)

# 222
той нали издържа зимата навън? ако може да издържи цяла зима, значи ще може да издържии ден-два още  Hug

Някой е сял грах предзимно ли?

# 223
четох го някъде  Thinking в темата ли, на друго място ли?  Blush

# 224
  • София/Варна
Аз по-миналата есен сях грах и определено нищо не стана. Изникнаха и после снега не им навреди, но имаше няколко дни голям студ, без сняг и всичко даде фира.

Общи условия

Активация на акаунт