(Био)зеленчукова градина - тема 29

• 70 727
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Сигурно грахът е по-нежен от луковете и марулките.
Майка ми даде една шепа семена за спанак през декември и уж ѝ казали да го насея още тогава. Засега нищо не се показва, та си мисля, че може да са измръзнали семената.  newsm78

# 226
  • София
http://homegrownfoodsummit.com/
Това е безплатен интернет семинар, който започва от днес, за домашна градина. (от вчера Sad )
6 -дневен, на английски
Аз се регистрирах и докато се стопи снега може нещо да понауча.

# 227
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Сигурно грахът е по-нежен от луковете и марулките.
Майка ми даде една шепа семена за спанак през декември и уж ѝ казали да го насея още тогава. Засега нищо не се показва, та си мисля, че може да са измръзнали семената.  newsm78

нашият изникна и е добре. в смисъл, че няма измръзнало или пострадало от големите студове и снега, но...

ясно си личи до къде е сято от едната опаковка и от къде е почната другата. Peace
снимката не  е много хубава, но с малко въображение се вижда, че в по-близката част растенията са доста на рядко, а в по-отдалечената са покрили почвата плътно.
не е от сеенето  Laughing майсторчето е едно и са засети заедно  Hug

# 228
Като се има предвид, че при вас е по-топло, мога да се надявам още поне месец. Simple Smile

# 229
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
спанака изникна още преди зимата  Blush сега само нараства.

Blush исках да кажа и да илюстрирам, че понякога не зимата и студа са решаващият фактор  Peace

# 230
Да, сее се грах предзимно, но не всеки сорт е подходящ...

"Изборът на сорт грах се съобразява с особеностите на района. Зимуващите сортове грах трябва да се засяват там, където минималните температури не падат под прага на устойчивостта им. За пролетните сортове грах трябва да се знаят устойчивостта им на засушаване и продължителността на вегетацията."

http://agronet.bg/agro/otglejdane/428-grah-tehnologia.html

Грахът не се страхува от студа

# 231
спанака изникна още преди зимата  Blush сега само нараства.

Blush исках да кажа и да илюстрирам, че понякога не зимата и студа са решаващият фактор  Peace

мхм, както марулките... нищо, де, ще оползотворя местенцето за друго Simple Smile, ако не поникне нищо

# 232
На някой да му се разсажда?
http://wili66.snimka.bg/business/razsadi-2015.861044

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 17:20 от Вили-Белруби

# 233
Вили,професионален разсад!                                                                                                                                            Аз писах в темата за пред зимно сеене на грах миналата година.Видях целия процес от сеене до бране в двора на една баба Марийка.Милата тя почина тази зима и не можах да я питам дали всяка година се получава добре-миналата зима беше топла и не е критерий за нищо.Аз мислех да опитам,но новото дворче го изораха твърде късно и закъснях.Тази есен ще засея и после ще споделя опита!

# 234
  • на пъпа на Златията
ВИЛИ ,ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
А , при нас вали дъжд, святка и трещи като през юли.

# 235
  • Пазете Гор
Вили, браво!

Гледах прогнозите  - очакват се десетина дена слънчево и сухо време и е много вероятно мнозина да хукнат по градините си. Предполагам, че ще успееш да го пласираш! Моят разсад практически се задънои, и то няма как да е - от 10 дена не е било над 10 градуса, при неотопляем парник...

Обръщам се към само четящите - нашата Вили е един от най-големите градинари в в рамките на бившия Варшавски договор. Така че - купете си разсад от нея и разкажете на приятели!

# 236
  • София
При мен е лято но дошло изведнъж ooooh!
Попаднах на този инструмент..някой майстор който разбира може да го сътвори Peace
Някой вече се е захванал: http://www.agrohit-evrika.com/index.html
С това работя вече три години..........

# 237
При мен е лято но дошло изведнъж ooooh!
Попаднах на този инструмент..някой майстор който разбира може да го сътвори Peace
Някой вече се е захванал: http://www.agrohit-evrika.com/index.html
С това работя вече три години..........

Абсурд, моля те, дай някакви разястения за този инструмент, нямам никаква идея!?!?!?

# 238
Вили, успешна година ти желая! Засях семенцата, които ми изпрати. Само семената за оранжевите чушки нещо не съм ги стопанисала добре, та кълняемостта е по-малка. Имам такива, които вече може да се засадят, стига да има къде. Дано ми се получат!
Да се оплача от едни камби - купих семена, ама не щат и да чуят да се показват...  newsm78 Ще ги оставя, дано поникнат, но сигурно ще купя нови. Имали ли сте проблем с камбите? Досега не съм купувала и сяла, да не се окажат като семената за дългите тиквички  Wink.

# 239
Направих ястък в оранжерията и засях семената от двата вида пипер преди почти двадесет дни.Не е изникнал още но като поразрових видях,че семената са с малки кълнчета.Не изглеждат добре и може би ще изгният преди да се покажат над почвата Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт