Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Мога ли да засадя моркови в дълбок съд на балкона?
Как да отглеждаме годжи бери и разсад от червени домати в саксии?
Как се отглежда манголд?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Мога ли да засадя моркови в дълбок съд на балкона?
Да, можете да засадите моркови в дълбок съд на балкона. Въпреки че обикновено се нуждаят от по-дълбока почва, за да растат правилно, успешни опити с отглеждане на моркови на балкон са докладвани. Уверете се, че осигурявате подходящи условия за растеж, като достатъчно слънчева светлина и подходящо поливане.
-
Как да отглеждаме годжи бери и разсад от червени домати в саксии?
Годжи бери може да се отглежда успешно в саксии, като достига максимална височина от 2 метра. През пролетта може да се засади на открито, а през зимата не трябва да има отрицателно въздействие върху растежа му. Годжи бери е местно растение в България и е популярно сред градинарите. Засейте доматени семената в торфеен субстрат, като ги разпръснете равномерно и ги покриете с тънък слой почва. Поливайте леко и поставете под капак или прозрачно фолио, за да запазите влагата. Наблюдавайте температурата и светлината, като осигурите оптимални условия за покълване (25-30°C при 6-8 часа светлина на ден). След като разсадът развие два истински листа, внимателно ги прехвърлете в отделни саксии или контейнери с универсална смес за саксии. Оставете ги да растат при по-хладни температури (18-24°C) и постепенно ги аклиматизирайте към външните условия, преди да ги преместите на желаното място.
-
Как се отглежда манголд?
Манголдът е лесен за отглеждане и се отглежда по подобен начин на спанака. Предпочита прохладни условия и влажна, добре дренирана почва. Може да се засява директно в градината или в саксии, като се осигурява редовно поливане и подхранване. Листата могат да се използват за готвене, а редовното отстраняване на увехите насърчава растежа на нови листа.
-
Как да засадите нахут?
-
Как се отглеждат тиквички?
Много са едри тази година доматите!Досега не са били толкова налети още през началото на юни.Хм...да не ни чува дявола,но може да имаме и хубава година за този любим зеленчук!
...Пащърнак ми поникна,но много трудно се справя със вече горещото време и не знам дали ще оцелее.
,но явно и микроклимата е най-важен,ние сме в северозапада и само в парника нещата са напред.И при нас се избистрят като при Коте,до десетина дни май ще са готови.Да се изкажа по темата за къртовете.На село ни бяха нападнали миналата година и нас и понеже си ходим два пъти в седмицата нямах време за борба-като отидеш кое по-напред.Но намерих миналата пролет в Т-Маркет уреда против къртици/нямах му никакво доверие ,но ме примами ниската промоционална цена от 20лв/ и го взех за проба.Ами да ви кажа наистина ми подейства.Стои вече второ лято около лехите ми и гадините се изнесоха,понеже излъчва на всеки 30 сек.звук,който ги дразни.Сега започнаха да правят дупки около мрежата на съседите/обрасъл необитаем от години двор/.И понеже уреда има определен обсег на излъчване по това разбрах до къде ми пази.Поне 15 дупки има около оградата.Тъй,че всеки трябва според собственото разположение на двора си да прецени къде да ги позиционира.Аз съм много доволна засега как се държи, нямам поражения,а и хубавото му е ,че е със соларни батерии и въобще съм го забравила ,че съществува