(Био)зеленчукова градина - тема 29

• 69 250
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
....Както големия син казва "Доброто е, че можем сами да си произвеждаме глинени съдове, стига да намерим къде да ги печем"

Joy сладур  Hug

# 76
  • София/Варна
Такива цветисти мисли му идват, като хване лопатата да обръща. Даже ходил да проверява дали има машинка, която може да копае вместо нас, но го разочаровали, след като на дълго и на широко обяснил за каква почва става дума. Сега обмисля, той да направи машинка за копане, че тази често с копането обикновено на него се пада.

# 77
Герундия,   bouquet!

Много хубав безветрен ден и приятно топъл. Насях пипер и домати, пикирах няколко домата от първите, също преместих тиквичките в отделни по-големи съдчета. От дългите само една е поникнала и още си е в съдинката със семената, които евентуално ще поникнат. Нямам представа кои от разсадите ще оцелеят, но ми доставя голямо удоволствите заниманието с тях. Ако не вали утре, ще засадя арпаджик. На тревистолистния чесън са му като изгорели от слънцето връхчетата, а някои семенца все още се държат на върха на листото. Изкушават ме да подрежа отгоре.  newsm78

# 78
  • София
Дали някой има мнение относно парниците в рекламата на ЛИДЪЛ?

# 79
Дали някой има мнение относно парниците в рекламата на ЛИДЪЛ?

за мини парниците:
моята половинка ми купи от тези с трите пластмасови части -  Blush същата работа, за много по-малко пари би свършила всяка кутия за храна  Blush

тези с две пластмасови и една хартиена част не ми се виждат много по-различни.

ако питането е за големия парник - нямам данни  Hug

# 80
  • на пъпа на Златията
Виждах, едни парници,като къщички сглобяеми. Ама са много високи, според мен.
Не могат да затоплят земята добре и семената трудно никнат. .
Трябва да се измисли , някакъв начин в началото да са по-ниски и после да се повдигат нагоре.   

# 81
Аз днес ще ще сея краставиците. Пиперът дето го бях отписала е поникнал (хем не беше завит). Доматите ще ги сея навън края на седмицата.

# 82
  • София
Купих парника от Лидъл. Ще си държа разсада в него след като го пикирам, а не да изнасям и внасям напред назад. Както е показан на картинката е висок 90 сьм. доволна съм.

# 83
здравейте! със сигурност въпросът ми има отговор някъде из форума, но нямам много време да се ровя назад Simple Smile та да попитам за гъбите кладници какво трябва да сложа в чувала ако реша да ги гледам по този начин а не върху пънчета Simple Smile

# 84
Градинари и градинарки, какво мога да засадя на по-сенчесто място? Имам една част от градината, която е усойна, а ми се иска да я използвам.

# 85
  • София
Откъде може да се купят читави плозкорез и вила за обръщане на поносими цени?
Ето тази вила е 33 лв - доста скъпа ми изглежда като за толкова дълги и тънки "зъби" http://www.garden.store.bg/p121714/vila-za-kopaene-solid.html

Някой доволен ли е от плоскореза и в какви условия? Трябва ми за необработвана, косена за сено нива, покрита с остатъци от трева (живи корени, стари и нови стебла) и измежду всички хербицидни и дълбокооранни съвети от агрономи, ще правим експерименти с плоскорез и вила Simple Smile
Ще сме смешни, но трябва да опитаме.

# 86
Градинари и градинарки, какво мога да засадя на по-сенчесто място? Имам една част от градината, която е усойна, а ми се иска да я използвам.

ягоди, малини  Thinking

# 87
  • София
Купих парника от Лидъл. Ще си държа разсада в него след като го пикирам, а не да изнасям и внасям напред назад. Както е показан на картинката е висок 90 сьм. доволна съм.

И ние взехме такъв. Съвсем отскоро се занимаваме с отглеждане на зеленчуци и си садим малки количества, така че размерът му е перфектен за количеството разсад, който си правим.
Отначало бях скептично настроена, но парника се оказа стабилен.

# 88

Ти за декоративни растения ли питаш или искаш нещо ядливо? Щото за усойно място ядлива култура  newsm78

# 89
А какви цветя мога да засадя на сенчесто место(под асма)?

Общи условия

Активация на акаунт