MasterChef България, Тема 2

• 52 369
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Ако Мариела наистина така е направила яйцето би било интересно да ни покажат този момент, звучи интересно и трудно /говоря за техника и визия, не за вкус/, но, ако само трябва да вярваме на нейните описания.... Опитвам се да бъда обективна, макар че ми е определено антипатична. Явно е протеже на "лорд" Минчев и ще я бутат до края... Може и пък да може да готви, кой знае newsm78

# 196
  • Някъде там
Записвам се и аз. Харесвам предаването у го следя с интерес.
за сега нямам фаворити.Китеника ми е забавен доколкото е възможно излагации с външен вид и изказвания да са забавни. Grinning

# 197
За жалост в този формат готвене няма!!!Само лица (и то едни и същи )се показват,как се реже и бърка,и от време на време някоя готова чиния с гръмко и по възможност завартяно име на ястието.

Е хайде сега, чак пък да няма готвене. Това, че някой е отпаднал означава, че не е бил достатъчно добър. Няма защо да се сърди, а да продължава да се учи. На мен друго ми направи впечатление. момчето от Бургас което учи в готварско училище отпадна на рязането на лука. Това би трябвало да е основна техника която се учи още в началните класове.
Е хайде вие какво видяхте от лука, който той наряза,нищо???

# 198
Скрит текст:
За жалост в този формат готвене няма!!!Само лица (и то едни и същи )се показват,как се реже и бърка,и от време на време някоя готова чиния с гръмко и по възможност завартяно име на ястието.

Е хайде сега, чак пък да няма готвене. Това, че някой е отпаднал означава, че не е бил достатъчно добър. Няма защо да се сърди, а да продължава да се учи. На мен друго ми направи впечатление. момчето от Бургас което учи в готварско училище отпадна на рязането на лука. Това би трябвало да е основна техника която се учи още в началните класове.
Е хайде вие какво видяхте от лука, който той наряза,нищо???

Аз пък го разбрах, че го спряха защото си наряза всички пръсти. Може и лукъта му да е бил перфектно нарязан, но заслужава ли си да хвръкне някой пръст за това? Май техниката на рязане включва и номера да не си отрежеш нещо все пак, не само красиви кубчета.

# 199
Независимо, че все още е рано да имаме впечатления от кулинарните умения на участниците, би трябвало да се опитаме да мислим логично - един ученик, пък било и в училище за готвачи, едно 17 г. момче, един симпатичен дядо на 70 г., една домакиня, за която участието ѝ е само заради страха да отиде в неизвестното /т.е. в Англия/, една майка на 3 деца, бореща се за оцеляването, но може би незнаеща имената на някои продукти или техники.... - могат ли да претендират за "Мастър Шеф"? Те са допуснати до 1-2 кръг на състезанието за "цвят", от различни слоеве на обществото, за оптимизъм, и др. причини, но това не е предаване за "домашна кухня+", и дори да не е за гурме, трябва да се покаже нещо по-различно. Снощи ми направи впечатление, че май нямаше нито едно яйце по "бенедектински" /може и да е имало, де/, може би защото много от участниците даже и не са го чували. Иначе аз обожавам миш-маш...

# 200
  • Sofia
Да внимава, че щъркелите взеха да пристигат - да не вземе някой да си свие гнездо на главата й.  hahaha
hahaha Joy rotfImbo

# 201
  • София
Доколкото съм забелязала и в американското всички участници са с други професии, не готвачи.Нали е за любители, не за професионалисти.

# 202
Независимо, че все още е рано да имаме впечатления от кулинарните умения на участниците, би трябвало да се опитаме да мислим логично - един ученик, пък било и в училище за готвачи, едно 17 г. момче, един симпатичен дядо на 70 г., една домакиня, за която участието ѝ е само заради страха да отиде в неизвестното /т.е. в Англия/, една майка на 3 деца, бореща се за оцеляването, но може би незнаеща имената на някои продукти или техники.... - могат ли да претендират за "Мастър Шеф"? Те са допуснати до 1-2 кръг на състезанието за "цвят", от различни слоеве на обществото, за оптимизъм, и др. причини, но това не е предаване за "домашна кухня+", и дори да не е за гурме, трябва да се покаже нещо по-различно. Снощи ми направи впечатление, че май нямаше нито едно яйце по "бенедектински" /може и да е имало, де/, може би защото много от участниците даже и не са го чували. Иначе аз обожавам миш-маш...

За да направиш яйца бенедикт са необходими повече от едно яйце - едно за поширането и поне три за сос холандез. Ние разполагахме само с едно.

# 203
Тъй като вкъщи ядем много яйца и вече се изчерпваме откъм идеи снощи посъбрах малко материал.  Шакшука задължително ще се пробва.

Имам една молба - предаването е позитивно и интересно, нека не съсипваме всичко със злобни епитети и коментари.  Praynig

# 204
....

За да направиш яйца бенедикт са необходими повече от едно яйце - едно за поширането и поне три за сос холандез. Ние разполагахме само с едно.

Дарине, интересно ми е какъв крем направи само с едно яйце? Ако може да споделиш малко по-подробно.

# 205
И на мен не ми се вярва да не са чували яйца "Бенедикт", на фона на чудесиите, които приготвиха на първия тур, а явно и на втория е имало попадения.
Дарин, притеснихме се за теб  baby_neutral!

# 206
Да внимава, че щъркелите взеха да пристигат - да не вземе някой да си свие гнездо на главата й.  hahaha
hahaha Joy rotfImbo

Завиждате, признайте си... hahaha hahaha hahaha

Епизода ми хареса, не мога да ги цитирам по имена, не съм ги запомнила все още, освен Дарин, но той се представи тук.  Blush Нямам търпение да гледам довечера.

# 207
....

Дарине, интересно ми е какъв крем направи само с едно яйце? Ако може да споделиш малко по-подробно.

400 мл мляко, 1 жълтък, 2 лъжици брашно, 3 лъжици захар. Разбърквате всичко заедно много добре и слагате студено на котлона, бъркате непрекъснато до сгъстяване. Става много бързо. Под яйчения крем има платка от тофи-карамел с натрошен корнфлейкс. Белтъка разбих на меринг отгоре и полях с нова порция карамел (чист), гарнирах с настъргана кора от лайм.

# 208
Толкова познато, но в същото време много оригинална идея  Peace

# 209
За сега харесвам, Елена (преборила анорексията), майката на 3-те деца (евала, че беше в голямата група), Дарин... има и още, ама още не съм ги запомнила  Laughing
Същите участници ми харесват, както и Аврам и Нина(ако не бъркам името, която се яви заедно със сина си).

Общи условия

Активация на акаунт