Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 83 718
  • 776
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
момичета,Неофолик ли пиете или Неофолик мета,която е по-скъпа  Thinking

# 526

Аз пия Неофолик мета да по скъпа е но я препоръчват пък 1 блистер ти излиза 5лв някъде и ти стига за цял месец! Peace

# 527
Здравейте,момичета. Отново се включвам с въпрос. Днес влизам в 11 г.с., а не съм наддала никакви килограми (може би един в сравнение с преди забременяването, но не съм сигурна), тежа 54кг. Та, искам да попитам това нормално ли е и кога започват да се качват кг?  Thinking
Не се притеснявай за килограмите и най-важното не слушай никакви баби, лели, вуйни и др., че трябва да се храниш като за двама. Необходимите ти калории не трябва да са по малко от 1800-2000 в началото и чак след 6-7 месец е добре да се повишат с още 300-400 на ден в зависимост от теглото ти, но като гледам твоето си е нормално. Като тук не говорим за калории от вафли и шоколади, ами от балансирано и здравословно меню. На мен ми беше най трудно да убедя хората, че не трябва да опитвам всичко, което видя... в крайна сметка в днешно време има магазини на всяка крачка и ако/като ти се прияде нещо отиваш и си го купуваш.  Peace

В началото на бременността е възможно да се свалят няколко килограма, аз също бях свалила. Сега съм + 12/13 и естествено си позволявам "вредни" храни от време на време  Embarassed пък ще видим последния месец как ще се отчета  Blush

# 528
  • Пловдив
И аз пия неофолик мета. Разликата в цената не е много голяма, а все пак е по- пречистена формула

# 529
Фолацид добра фолиева киселина ли е или трябва да се купи/замени с неофолик мета?

Добра си е, няма лош витамин, всичките марки са еднакви. Мета се пие  по медицински причини, ако организмът не може да усвоява фолиевата киселина сам и се внася в организма готова. Затова е и по-скъпа. Според мен няма нужда от нея, аз бях пила само един блистер.

# 530
Здравейте,момичета. Отново се включвам с въпрос. Днес влизам в 11 г.с., а не съм наддала никакви килограми (може би един в сравнение с преди забременяването, но не съм сигурна), тежа 54кг. Та, искам да попитам това нормално ли е и кога започват да се качват кг?  Thinking
Нормално е. Бебето е още мнооого мъничко, матката не е нарастнала много, водите са малко, плацентата тепърва се е формирала. Няма какво да тежи  Laughing В последния триместър се качват най-много килограми. Бебето расте, както и нивото на води, матката достига максимален размер. Леко бременеене.

# 531
  • Пловдив
Здравейте,момичета. Отново се включвам с въпрос. Днес влизам в 11 г.с., а не съм наддала никакви килограми (може би един в сравнение с преди забременяването, но не съм сигурна), тежа 54кг. Та, искам да попитам това нормално ли е и кога започват да се качват кг?  Thinking
Нормално е. Бебето е още мнооого мъничко, матката не е нарастнала много, водите са малко, плацентата тепърва се е формирала. Няма какво да тежи  Laughing В последния триместър се качват най-много килограми. Бебето расте, както и нивото на води, матката достига максимален размер. Леко бременеене.
Аз съм в 18 и кантара си сочи кг от преди да забремененя- дори с 1 надолу. Но и съм малко пълна- 60 кг забременях. Надявам се да не напълнея много. Лека бременност  bouquet

# 532
Radeva-87 аз с първата си бременност  започнах да качвам килограми в 5 ти месец,а бях забременяла на 53 кл. после отидох да раждам 86 УЖАС! Сега мисля да сме живи и здрави да не допускам такова нещо:)))
И да попитам нещо :В първия месец съм и както вече бях споменала ми се появи едно кафеникаво течение, след като се обадих на доктора ми предписа лекарства ,в момента пия само дуфастон по 2, но имам едно леко жълтеникаво течение на моменти съвсем избледнява,дали е нормално според вас?
На преглед съм чак на 1.06  да видим вече има ли пулс и дали всичко е наред,много ми е напрегнато!
Хубав ден на всички!

# 533
  • Пловдив
Radeva-87 аз с първата си бременност  започнах да качвам килограми в 5 ти месец,а бях забременяла на 53 кл. после отидох да раждам 86 УЖАС! Сега мисля да сме живи и здрави да не допускам такова нещо:)))
И да попитам нещо :В първия месец съм и както вече бях споменала ми се появи едно кафеникаво течение, след като се обадих на доктора ми предписа лекарства ,в момента пия само дуфастон по 2, но имам едно леко жълтеникаво течение на моменти съвсем избледнява,дали е нормално според вас?
На преглед съм чак на 1.06  да видим вече има ли пулс и дали всичко е наред,много ми е напрегнато!
Хубав ден на всички!
И аз имах кафеникаво от 7-8 седмица до 13 продължи. Не беше опасно за мен, но си е стресиращо малко. Пиех утрогестан 2/2 на ден. В началото също имах леко жълтеникаво течение. Всичко премина след като влязох в 4 месец

# 534
  • Пловдив
Диана,при кой АГ се следиш? Peace

# 535
  • Пловдив
Диана,при кой АГ се следиш? Peace
При Камен Ямаков. И аз не зня какво да очаквам от него- някои доста го хвалят, други не. Първа бременност ми е

# 536
diana87 благодаря ти за бързия отговор!
Надявам се всичко да отшуми и скоро да си карам една спокойна бременност!
Има ли момичета от Бургас?

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 09:47 от melody007

# 537
  • Germany
Много благодаря за отговорите, момичета! Успокоихте ме!  Hug
Не бързам да дебелея, но пък нали знаете ... да съм сигурна, че всичко е наред.  Blush
Иначе, аз забременях 53 и нещо, а сега съм си 54, като винаги съм била около 52-53. Надявам се да не кача прекалено много, но и аз винаги съм си позволявала лоши храни, макар и в ограничени количества, та да видим.

Леко бремнеене на всички.  Embarassed

# 538
Фолацид добра фолиева киселина ли е или трябва да се купи/замени с неофолик мета?

Добра си е, няма лош витамин, всичките марки са еднакви. Мета се пие  по медицински причини, ако организмът не може да усвоява фолиевата киселина сам и се внася в организма готова. Затова е и по-скъпа. Според мен няма нужда от нея, аз бях пила само един блистер.
Много благодаря. Hug  bouquet

# 539
  • Варна
За ФК - без изследвания няма как да знаете дали усвоявате или не фолиевата. Така че бих заложила на Мета, освен ако не знам със сигурност, че усвоявам неметилираната.

Общи условия

Активация на акаунт