Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 29

• 83 698
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Какво значи кистозно жълто тяло при бременност? Казаха ми само да не правя резки движения и колкото мога да се пазя и почивам и че към 3 месец щяло да изчезне  Thinking
Идеята е, че ако кистата е по-големичка, може при резки движения да усуче яйчника и да доведе до много големи бели. На мен ми махнаха яйчника заради такава глупост, тъй като беше усукан и съответно без кръвоснабдяване- всичко в резултат на падане вкъщи  Rolling Eyes
Към 12 г.с. трябва да изчезне с появата на плацентата.

# 556
  • Габрово
Знам единствено,че жълтото тяло е задържана неоплодена яйцеклетка, което е т.н киста. Аз съм имала два пъти, но без бременност. Първият път оперативно я отстраниха, вторият я спукаха и изтече. Мисля просто, че си отделила две яйцеклетки и само едната е оплодена,а другата без менструация няма как да се изхвърли веднага.Но знам,че ембриона се храни от това жълто тяло до трети месец и след това то се модифицира в плацента.А това жълто тяло, което си задържала до три месеца трябва да изсъхне и само ще изчезне,ако няма аномалии.Успешно и спокойно бременеене  Hug

# 557
Здравейте момичета, според вас може ли повреме на бременност да си мажа корема с кокосово масло, вместо свинска маса и разните му там мустели и други химии?

# 558
  • Пловдив
Здравейте момичета, според вас може ли повреме на бременност да си мажа корема с кокосово масло, вместо свинска маса и разните му там мустели и други химии?

Чистото кокосово масло е подходящо. Аз се клепан с козметика МАТЕРНЕА на Лавена. Засега овлажнява добре, няма изкуствени глупости. Свинската мас според повечето е доста подходяща, но аз се обринах от нея.

# 559
А от кой месец , започнахте да си мажете коремчетата?

# 560
  • Пловдив
Аз започнах от края на 3 месец само с олио за еластичност на МАТЕРНЕА. Сега в 5 мажа и с лосион за стрии, отделно крем за бюста.

# 561
  • Пловдив
даже е за предпочитане  Peace може и комбинация с какаово.

# 562
Здравейте!Искам да попитам мога ли да мажа крем против стрии по корема без да се притеснявам,че след попиването му ще навреди на бебка??? Смахнат въпрос ама аз да си питам Grinning

# 563
  • Пазарджик
Да!!!

# 564
От около седмица усещам доста често сърбеж по деколтето и бюста - какво показва? Може би е време да започна да се мажа с продукти против стрии?

# 565
  • Пазарджик
Ами предполагам ,чесърбежа идва от разтягането на кожата .Аз също получавам сърбеж когато не съм си намазала кожата с нищо.За това всеки ден сутрин и вечер и задължително след душ.И понеже аз вече съм в 8 месец и доста ми и пораснал тумбака се мажа и при нужда (ако усетя дори и най-малко  изсушаване или сърбеж)

# 566
Аз съм в 13та седмица бременна с близнаци. От 5та седмица насам съм с повръщане, болки в стомаха киселини и най-гадното повишено слюноотделяне. Та ходя си с пластмасова бутилка и си плюя. От скоро имам и кръвотечение от носа и фарингит. УНГ каза че е от това че повръщам жлъчен сок и киселини. Някакъв бабин лек за гърло освен мед че от него имам киселини?

# 567
  • Пазарджик
Ами за киселините опитай с лютиви дъвки,на мен само те ми помагат.Като усетя киселините веднага дъвка-дъвча я докато спре да люти (ок.10мин)хвърлям я и веднага нова раздъвквам.И така за 15-20 мин забравям за киселините.Опитай Орбит със снежинка на опаковката

# 568

Аз съм в 32г.с и през цялата бременност до днес се мажа само с кокосово масло на Балев, много съм доволна, поне знам че няма химия и хормони.

# 569
За първи път чета за товакокосово масло ,когато стане време и аз ще си го купя,а на каква цена е?

Общи условия

Активация на акаунт