Хотел, забранен за деца

• 26 642
  • 494
  •   1
Отговори
# 195
  • където ми харесва
Трябва да има такива хотели. И ако са на морето, тези хотели, трябва да имат частни плажове, без деца.
Аз отивам на почивка. Това означава, че искам да ми е приятно-да няма търчащи, крещящи, ревящи деца навсякъде. Имам две деца и понякога искам да се изолирам от звуците и нещата, които едно дете може да направи, без значение моето ли е, или чуждо.
Та, подкрепям с две ръце-искам да вляза в басейн и да плувам, без на главата ми да скача дете, учещо се да прави водна бомба с тялото си. Искам да лежа на шезлонга, без някое тичащо дете да ме напълни с пясък, искам да седна в ресторант и да се храня, водейки диалог с мъжа ми, без странични детски звуци, искам да мога сама да си натисна копчето на асансьора, а не да спира на всеки етаж, докато стигне моя, защото някое лапе е нацвъкало всички бутони.
Та, така....

# 196
  • Бургас
Аз лично имам против да се слагат децата им под знаменател невъзпитани и некултурни,а иначе всеки да си ходи на почивка където си пожелае.Това са ми претенциите и твърдя,че нито аз съм истерична лелка нито децата ми са лигавета.
Всички без деца са явно културни и възпитани,не повишават тон и не се лигавят.Свят широк хора разни.Всеки да си намери вариант за релакс,но не и да определя хората на такива и онакива.Това са ми на мен претенциите.
И както казва съпруга ми"по-хубаво от едно дете са две деца",така че пожелавам ви ги:)

# 197
  • Куциндрел
Така или иначе подобни хотели има по света. В България не знам дали има, но на този етап не ме интересува.
Ние сме навсякъде с детето. Баба му работи, на майка му й се свиди да го дава при баба му, така че нямаме избор. Не сме имали проблем в хотелите където сме отсядали.
Когато се засилим на почивка, различна от "при мама", ще предпочета някъде, където няма да готвя, сервирам, отсервирам и т.н. Искам си хотела с инкузива и туй то. Flutter Детето няма как да го дискриминираме от инклузива, така че нашите хотели са хотели, разрешени за деца.
Като пораснем може и да посетим хотели без деца.

# 198
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
В началото на 90-те години във Вършец имаше хотел "забранен за мъже". Имаше спа-център, басейн  и някакви други "екстри" - фитнес-салон, такива неща. Тогава бяха новост. Идеята беше жените да могат спокойно да си щъпукат из хотела неглиже, да не се притесняват от мъжки погледи. С още две приятелки се навихме да отидем за една седмица, но точно тогава мъжът ми взе, че се тръшна с пневмония и работата се разсъхна. Така и не можахме да се възползваме от една седмица живот, свободен от мъжко присъствие Joy Joy
Не знам какво е станало - дали идеята е била печеливша и има и до днес там такъв хотел или е била само опит за различност и не е просъществувал...
Но и сега, 20 години по-късно, ми харесва тази идея...

На въпроса: След като има хотели за нудисти, гей-френдли и други разни "специализирани", защо да няма "kidsfree" ...

# 199
Искам да попитам нещо. Тези, които защитават достъпа на децата си до навсякъде, дали са същите, които НЕ реагират на многократните забележки, че детето дивее без надзор?

# 200
Искам да попитам нещо. Тези, които защитават достъпа на децата си до навсякъде, дали са същите, които НЕ реагират на многократните забележки, че детето дивее без надзор?

На въпроса може да отговорят по- обективни участници в общението, не и самите родители на децата, които "дивеят без надзор". Мисля, че причините за тези ми съждения са повече от ясни.
Такива родители няма.

# 201
  • София - Рим и обратно
Не съм получавала подобни забележки, за да се налага да "реагирам". Обикновено аз съм първата, която забелязва, че детето иска да привлече вниманието ми, така че не се налага никой да пищи. Останалите - тяхна грижа. Както казах - децата не ми пречат. Пречи ми, когато дърти хора се правят на деца и това се смята за част от правата им на почиващи (или цвилейки на смешен филм, мляскайки и говорейки на висок тон в ресторант и т.н.) Sick. На тях няма кой да им скръцне със зъби и положението става трагично.
Кой озаптява "дивеещите без надзор" дърти, кой?! Mr. Green

# 202

На въпроса може да отговорят по- обективни участници в общението, не и самите родители на децата, които "дивеят без надзор". Мисля, че причините за тези ми съждения са повече от ясни.
Такива родители няма.
Няма обективни родители или няма родители, които оставят децата си без надзор? Защото за второто съм абсолютно убедена, че има, всеки ден ги виждам.

# 203
И двете, дядо попе, и двете!
За второто ми се обади, като намериш някой да си каже. С интерес ще го проследя. Може и тема да направим и да питаме кой си оставя децата без надзор, въпреки, че им се правят забележки. Ще получиш само отрицателни отговори. Гарантирам ти!
Затова казвам, че няма такива родители. Да.
.....
На мен пък ми пречат всякакви хора, независимо от възрастта и полът им, които не спазват правилата на съответното място. Вкл. и които вдигат шум на места за почивка. И понеже знам, че на децата им е трудно да се въздържат, намирам за добра обсъжданата идея.

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 16:35 от Judy

# 204
  • Бургас
Моите дивят,но под надзор.Ами какво да правят децата да цъкът карти и да пият бира ли?

# 205
Аз също ще го проследя с интерес, ако изобщо  Mr. Green

Моите дивят,но под надзор.Ами какво да правят децата да цъкът карти и да пият бира ли?

Т.е., децата ти си дерат гърлото пред кръвнишките погледи на околните, а ти ги гледаш благо?

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 16:29 от Анонимен

# 206
  • в моя гьол
Сто пъти влезнах в темата с надеждата някой да е посочил подобен хотел в България. Уви...освен един в Гърция.

# 207
Сто пъти влезнах в темата с надеждата някой да е посочил подобен хотел в България. Уви...освен един в Гърция.

Е та сподели, де, не свени се! Grinning

# 208
  • На земята, която е всъщност звезда.
Виждала съм от хотел да гонят младежи заради шумно държание, така че да не изпадаме в крайни обобщения.

Абе, като се замисля от гледна точка на хотелиерите, много по- лесно ще изгониш младежи, алкохолици или нахални дом. любимци, отколкото беснеещи деца.  newsm78

# 209
  • Бургас
Ами да гледам ги благо ама не се дерат просто играят,тичат,смеят се,на плажа копаят в пясъка и се радват,че са деца.А сърдите лелки и чичковци да заминават за Гърция:)
Така и никой не ми отговори,защо всички деца и родители са сложени под общ знаменател и защо всички дерящи се пияници и каращи се семейни двойки,без деца не са под този знаменател?

Общи условия

Активация на акаунт