Хотел, забранен за деца

• 26 649
  • 494
  •   1
Отговори
# 255
Като ви чета силно се надявам с голяма част от вас да не се засека нито в хотели разрешени за деца,нито пък в такива забранени за деца.
Вие сами си пречите да почивате и релаксирате.Усмихнете се и може да ви се получат по-добре нещатата.
И както попитах по-горе каращите се семейни или несемейни двойки без деца и пиянските компании и глухите бабички къде ще ги сложите ?

Не мисля, че ти или някой друг е човекът, който знае как аз почивам най-качествено. Казвам го с най-добри чувства, въпреки силните уклони в темата да се дават съвети на кило по този параграф  Peace
На каращите се семейни двойки, пияндета и глухи бабички им се прави забележка от хотелския персонал. На родителите с шумни деца не се прави. Реален пример - дългуч с чужд произход застава до мен пред блок масата и ме избутва, за да си сипе първи. Прави му се забележка. Дете на 5 прави абсолютно същото - всички го гледат с умиление. През живота ми са ме бутали повече деца, за да им се махна от пътя, отколкото възрастни. Деца, които са на възраст да разбират, че това не е възпитано, не е приятно и не трябва да се прави. Пак питам, те нещо по-специално ли са, че правилата не важат за тях?

# 256
  • Бургас
И само едно не разбрах хората с деца нямат ли право да почиват където им харесва и децата вързани със запушени усти ли трябва да се държат?
Отговора съм сигурна ще е :"Стойте си у дома"
И аз мога да ви отговоря със същото.
А бабите като са глухи за да се чуват викат повече от истерични майки.

# 257
И само едно не разбрах хората с деца нямат ли право да почиват където им харесва и децата вързани със запушени усти ли трябва да се държат?
Позволи ми да познавам и глухи баби, и истерични майки, и тийнове вечно със слушалки в ухото. Мога сама да направя сравнение кой вика най-силно.
Отговорът не е "стойте си у дома", а "нека всички ходим на места, където няма да си пречим взаимно".
Хлапето ми пречи с виковете си, аз му преча със забележките си. Въпросът е - защо само аз и хора като мен трябва да направим усилие двете групи да не си пречим взаимно и защо, за Бога, ние сме обвинявани, че искаме всички да си починат по начина, по който считат за най-добре? Нека не се лъжем, в темата това е тенденцията - тези, които желаят спокойствие, "да ходят у лево, аз съм майка и имам права", приписват им се едва ли не геноцидни желания.

# 258
На спа уикенд никога не съм ходила и няма и да отида. Бррр...  Rolling Eyes
Ходим през седмицата. Спокойствие и тишина, хора – почти никакви, деца пък – изключително рядко. Случвало се е с часове да сме съвсем сами в басейна с мъжа ми – е, няма такова удоволствие просто. Пълен релакс!

И аз така.Случвало се е да започне почивката ми в неделя следобед, тогава всички се изнасят.Случвало се е почивката ми да завърши когато започват "събрани почивни дни" покрай празниците.
Имало е моменти в които съм сама в басейна,/ мъжът ми и детето ми напр., спят следобеден сън/ но за разлика от Как Сийка дори ми е ставало някак притеснително така, съвсем без хора.Не че от обслужващия персонал не се навъртат.

На планина пък съвсем не могат да пречат децата, нито възрастните, все пак зависи от мястото.
Миналото лято почивах на ведомствена база- от 100 човека 20 бяха деца- на възраст от 1год. до 14 год, над 14 не съм ги броила.

Нямаше деца покрай масите, защото масите са край полянка, която е в границите на почивната база- децата хапнат и тръгват да си играят.Вероятно беснеят, вероятно викат и се смеят на висок глас, но така е ситуирано всичко, че ние ги виждаме, но не ги чуваме.

Добре е да има и такива хотели без деца, щом има такова търсене.Може би ако темата беше в "Туризъм", щяха да се изкажат и хотелиери.Но докато няма такова предлагане, също може да се направи добра прогностика къде се очакват тълпи от деца и къде- не.Както и по кое време ще е пренаселено и по кое-не.

# 259
Последните странички са доста драматични, като че ли излишно.
Вие, като избирате хотел, не гледате ли да е удобен за деца? Ние винаги проверяваме къде се намира, има ли много стълби, стръмно ли е, разполагат ли с детски забавления, басейнът плитък ли е...

Сега пътувам често с възрастни дами, да са ми живи и здрави. Оглеждам по същия начин- удобно ли е устроен, наоколо има ли пешеходна зона, асансьор, басейн (и двете плуват), зведения наблизо.

Ако се отива на меден месец примерно или на пътуване с приятелчета, ще са важни съвсем други удобства. Някои хотели не пишат на сайта си, че не желаят деца, но пък не предлагат специална цена за тях например или пък пишат "непригоден за детски забавления". Ако това замести думата "забранено", сигурно ще звучи по-малко страшно, но пък накрая все за това става дума. От друга страна пък си има и детски хотели, с всички удобства, които е сетите.

# 260
  • София

Аз затова дадох предложение - децата да се допускат в зоните за отдих, т.н. спа зони, в определени часове. Между другото, в САЩ е така. Има си детски часове през деня (да кажем от 10-12 ч. сутрин и от 13-15 ч. след обяд) и след това басейните, джакузитата и пр. зони за отдих в хотелите, са забранени за деца. Красив метод и работи!

П.С. Иначе за храненето в ресторантите, родителите на децата са отговорни за тяхната култура. Ако имам проблем с някое дете, се обръщам към родителите му аз лично, защото зная, че персоналът се страхува да се намеси, да не обидят клиентите.

# 261

Аз затова дадох предложение - децата да се допускат в зоните за отдих, т.н. спа зони, в определени часове. Между другото, в САЩ е така. Има си детски часове през деня (да кажем от 10-12 ч. сутрин и от 13-15 ч. след обяд) и след това басейните, джакузитата и пр. зони за отдих в хотелите, са забранени за деца. Красив метод и работи!

Ау как ги обичах тези от 2 до 4 да не се вдига шум, че в образцовия дом се спи!
Уау! Още го помня.  Те не спяха. Само стояха и гледкаха часовника да настане времето да скърцат със зъби на прозореца и да правят забележки и да ходят да се оплакват на родителите.
Ако спяха нямаше да ги притесняват 2-3 деца, които си беряха виолетки на двора. Не, те не спяха и на пръсти да ходихме пак бяха зад завесите на прозорците и само да ни видеха кряскаха от прозореца. И вдигаха много повече шум и напрежение от всякакви деца    Twisted Evil
Да... времената се менят, но много хора са остават заядливи   Peace

# 262
В БГ все по-често и навсякъде вече се забелязват деца отгледани с идеята, че са принцеси и че всичко им е позволено

Водила съм на море диво дете на 1 и 2 год
Никой не му чу гласа, защото в хотела беше само за сън
Ставаше в 6, малко след това бяхме навън, разходка и закуска и плаж от 7

Тези, които оставят зверчетата си да тормозят околните, им липсват не първите седем, а три пъти по толкова

# 263
  • София

Уау! Още го помня.  Те не спяха. Само стояха и гледкаха часовника да настане времето да скърцат със зъби на прозореца и да правят забележки и да ходят да се оплакват на родителите.
Ако спяха нямаше да ги притесняват 2-3 деца, които си беряха виолетки на двора. Не, те не спяха и на пръсти да ходихме пак бяха зад завесите на прозорците и само да ни видеха кряскаха от прозореца. И вдигаха много повече шум и напрежение от всякакви деца    Twisted Evil
Да... времената се менят, но много хора са остават заядливи   Peace

Не ти разбрах гледната точка?
Дори в момента си важи наредбата от 14-16 ч. да не се вдига шум. Предполагам, че важи и за хотелите. Но аз говорех за зоните за отдих, т.н. спа зони с водни инсталации. Там трябва да се въведат детски часове и през останалото време деца да не се допускат. Много е просто и ще работи със сигурност. Просто децата няма да се допускат до тях през останалото време. Пишат си една табела, слагат човек на входа и готово! Ако басейнът е външен, има си спасители, които да въведат съответния ред, а именно, извън определените часове, деца да не се допускат в него. Слагат си една глоба във вътрешните правила за нарушаване на реда и нещата се оправят. Същото както и с пушенето, какъв е проблема?

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 11:00 от Popule

# 264
Ех, как си припомних поговорката за крушката и нейната опашка.  Laughing
Винаги ми е било забавно как всеки път, когато стане въпрос за невъзпитани деца, определена групичка от майки налита да брани със зъби и нокти рожбите си и техните права. Интересно защо припознават собствените си деца в категорията "невъзпитани", когато по принцип всеки родител счита своите за най-добре възпитаните на света?
Което определено затвърждава наблюденията ми, че не децата, ами родителите им са за озаптяване. И избягване.

# 265

Ех, как си припомних поговорката за крушката и нейната опашка.  Laughing
Винаги ми е било забавно как всеки път, когато стане въпрос за невъзпитани деца, определена групичка от майки налита да брани със зъби и нокти рожбите си и техните права. Интересно защо припознават собствените си деца в категорията "невъзпитани", когато по принцип всеки родител счита своите за най-добре възпитаните на света?
Което определено затвърждава наблюденията ми, че не децата, ами родителите им са за озаптяване. И избягване.

smile3532

# 266
Ако ходиш на СПА уикенд-то ходиш на УЙ-кенд.Демек не ми пречи шума,ние не релаксираме тогава,просто сме си сами без деца.Инак с децата ходим на СПА през седмицата.Мъжа ми може да си работи от където си ще стига да има нет.Та в басеина сме аз и двете деца.Кефят се много и определено сме само 3 та през седмицата.Тук-таме сме срещали някоя по-възрастна двойка.Та защо да не си релаксирам,моите деца са вече големи,не търча да ги храня,не кряскам по тях,стараят се да са кротки.Е чат-пат се сдърпват двамата,ама то не е това болка за умиралка.

# 267
  • София
Ако ходиш на СПА уикенд-то ходиш на УЙ-кенд.Демек не ми пречи шума,ние не релаксираме тогава,просто сме си сами без деца.Инак с децата ходим на СПА през седмицата.Мъжа ми може да си работи от където си ще стига да има нет.Та в басеина сме аз и двете деца.Кефят се много и определено сме само 3 та през седмицата.Тик-таме сме срещали някоя по-възрастна двойка.Та защо да не си релаксирам,моите деца са вече големи,не търча да ги храня,не кряскам по тях,стараят се да са кротки.Е чат-пат се сдърпват двамата,ама то не е това болка за умиралка.

Защото покрай сухото гори и мокрото? Wink
Правилата трябва да важат за всички, независимо от техните претенции. Затова са правила.

Та, затова да въведат предложените от мен правила и нещата ще са ОК за всички.

# 268
Няма лошо Популе.Аз не споря с теб,напротив-съгласна съм.Нека си има часове за деца и за възрастни.Хем и за децата ще е по-интересно.Колко му е да има примерно един треньор,да събере 10-15 бесни дечурлига и да играят гимнастика във вода,да ги учи да плуват,да играят на водна топка?Ей на моите и двете биха се включили с голямо удоволствие в такива игри с деца.Друго си е само с деца,големите някак убиват забавата.Даже и да се сдърпат си решават споровете между тях си,рядко се стига до ексцесии и обиди,както е с възрастни спора!Аз до сега не съм срещала деца да се сбият и наскубят с обиди,със силна злоба,но виж две добре облечени дами оня ден се излагаха бетер пияни циганки!

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 11:21 от Рибозом

# 269
Уау! Още го помня.  Те не спяха. Само стояха и гледкаха часовника да настане времето да скърцат със зъби на прозореца и да правят забележки и да ходят да се оплакват на родителите.
Уау! Живяла си в блок с прозрачни стени и си виждала какво правят всички съседи!
За да ви чуват през деня, значи сте много шумни. Не мога да намеря думите да ти опиша точно, но шумът, който вдигате, за да ви чуят посред бял ден на фоновия шум, наистина трябва да е изключителен.

Общи условия

Активация на акаунт