Хотел, забранен за деца

• 26 370
  • 494
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Това означава ли, че в часовете за деца, възрастни няма да се допускат в басейна? Mr. Green Или те могат да си киснат задниците по всяко време, а децата - от 9.00 до 12.00, примерно?
Ами аз може да държа да няма възрастни със съмнителна хигиена в басейна до дъщеря ми, които се плюнчат и разкисват мазолите си...
Изобщо, когато човек е на обществено място, а не в личния си басейн, явно трябва да се съобразява с околните, независимо от възрастта.

хахахаха, ох, попаднах на това.
Ужасно е.
 Tired
Ясно е, че темата малко се е променила, но:
относно басейните точно-моите деца са принудени да ичакват всички налични възрастни да си разкиснат мазолите и да инфантилничат скачайки, да се оттеглят в 2 да си "почиват", за да могат да разплуват малко. То па в 2 било забранено вече, щото се почивало. Само дето моите деца не издават шум докато плуват. Та след лични разговори с управител по такива места, издействам нарушаване на правилата специално за моите деца.

Със сигурност и законите в една държава не се харесват на всички. НО трябва да се спазват от всички. Та така и с правилата за вътрешния ред. Няма как да се угоди на всички, затова трябва да се направят така, че ПОВЕЧЕТО клиенти да са доволни. В темата се вижтат 50 на 50 процента мнение за и против наличието на деца в хотели. При това положение, следва да се направи справедливо разпределение на ползването на екстрите на хотелите, щото всичките тези 100 процента да са доволни...поне донякъде.

# 406
Щом управител ни е разрешил, го намирам за ок.

# 407
  • където ми харесва
Ах, малей. Сега какво се оказа? Че наистина възрастните трябва да се съобразяват с децата в един хотел?
Ма, знаеш ли колко ми пука, дали нечие дете вдига шум, докато плува, или не? Ако няма детски басейн, какво ще прави едно 4 годишно дете в големия, дълбок басейн при възрастните? Или аз трябва да се изнеса от басейна, за да може нечие дете, спокойно да си плува там, неиздавайки звуци? Laughing

# 408
Кой е казал, че това се очаква?
Аз написах моя модел-говоря с управител и лично ни разрешава ползване на басейна след 2 часа, когато няма кьорав възрастен наоколо.

# 409
  • където ми харесва
Аз написах моя модел-говоря с управител и лично ни разрешава ползване на басейна след 2 часа, когато няма кьорав възрастен наоколо.
Не ти, ти си писала, че управителя прави изключение за твоите деца, което пак не ми се струва много уместно, но все пак, щом е решение на управата...
Говоря за поста на 'Кафе с мед'

# 410
  • София - Рим и обратно
Не ти, ти си писала, че управителя прави изключение за твоите деца, което пак не ми се струва много уместно, но все пак, щом е решение на управата...
Какво не ти се струва не наред в поста на Кафе с мед? "Управата" е обявила цени, сложила е табелки с изисквания и забрани. Табелка "забранено за деца" не е сложила. Съответно - и ти, и децата в този хотел сте с равни права и задължения. Колкото и да сте си неприятни едни на други. Родителите отговарят за децата си и за себе си, ти отговаряш за себе си. Претенциите - в личния басейн, вкъщи.

# 411
  • където ми харесва
Какво не ти се струва не наред в поста на Кафе с мед? "Управата" е обявила цени, сложила е табелки с изисквания и забрани. Табелка "забранено за деца" не е сложила. Съответно - и ти, и децата в този хотел сте с равни права и задължения. Колкото и да сте си неприятни едни на други. Родителите отговарят за децата си и за себе си, ти отговаряш за себе си. Претенциите - в личния басейн, вкъщи.
Ами и аз със същата сила мога да ти кажа, че претенциите да няма възрастни хора в басейна до дъщеря ти, можеш да ги имаш само вкъщи, в личния си басейн, нали?
Цитат
Ами аз може да държа да няма възрастни със съмнителна хигиена в басейна до дъщеря ми, които се плюнчат и разкисват мазолите си...
Изобщо, когато човек е на обществено място, а не в личния си басейн, явно трябва да се съобразява с околните, независимо от възрастта.
Щом сме с равни права, колкото дъщеря ти има правото да се плицика в басейна, толкова и аз имам правото там да се плюнча и да си разкисвам мазолите.

# 412
Да, това написах. Няма уместно-неуместно. Говорила съм-разрешено ни е. Друг на свой ред може да се оплаче на управителя. По принцип има и правило да не се скача, но 95% от възрастните го правят, а някои тежат по над 100 кг. и ако скочи върху детето ми, следва какво-пак моя отговорност, като виждам, че масово възрастните нарушават правилата-къде сум си пуснала детето. Затова е по-добре и аз да наруша някое правило така, че да избегнем "инфекции" от подобен род. Децата в 2 на обяд никой не са обезпокоили, защото те по принцип не скачат, а плуват, наистина. Е, аз съм нарушила, но след изричното разрешение на управител, докато скачащите никой не питат-ама може ли-директно си нарушават.
Ползвала съм такова разрешение и след спор с бабичка, точно разкисваща се. Защо плували децата, опръскали я. Ами в басейн се плува, не си на киснене в минерални води, тип лечебни. Постъпила съм така, че да няма недоволни-хем бабата да се кисне, хем децата да са плували. Това, че управата не вижда и не е гъвкава, а трябва друг да им посочва модели за решение, е отделен въпрос.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 13:05 от иванула

# 413
  • София - Рим и обратно

Ами и аз със същата сила мога да ти кажа, че претенциите да няма възрастни хора в басейна до дъщеря ти, можеш да ги имаш само вкъщи, в личния си басейн, нали?

Щом сме с равни права, колкото дъщеря ти има правото да се плицика в басейна, толкова и аз имам правото там да се плюнча и да си разкисвам мазолите.
Ами и аз това се опитвам да обясня. Колкото нелепо звучи едното, толкова и другото.
Един го дразни детски крясък, а друг - нечистоплътно изглеждащ мазол върху краката на пълнолетен ползвател на същия басейн.
Но е нужна търпимост, предвид общественото място и съзнанието, че няма да си сам.

# 414
  • където ми харесва

Ами и аз това се опитвам да обясня. Колкото нелепо звучи едното, толкова и другото.
Един го дразни детски крясък, а друг - нечистоплътно изглеждащ мазол върху краката на пълнолетен ползвател на същия басейн.
Но е нужна търпимост, предвид общественото място и съзнанието, че няма да си сам.
М, да. За това призовавам към повече хотели, които са с ограничен достъп за лица под 14 години.
И не, не е от омраза към децата, нито към родителите им.
Просто смятам, че всеки има право да почива както желае-да мога да си се кисна в басейна колкото си желая, без около мен да има деца (както и децата да могат да си играят/плуват в детски басейн, без до тях да се киснат възрастни) и крещящи по тях майки.
И не виждам нищо лошо в това ми желание.

# 415
  • София - Рим и обратно
Ах, малей. Сега какво се оказа? Че наистина възрастните трябва да се съобразяват с децата в един хотел?

Ето това не ти е наред в изказването. Ще се съобразяваш с всеки един посетител, който е в хотела и има равни права с твоите, щом си отишла на това място. Както и изискваш другите да се съобразяват с теб.
Какво прави 4 годишното в дълбокия басейн не е твой проблем, проблем е на родителите му, щом няма изрична забрана.

# 416
Кафе, така е. Родителите не се съобразяват. Какво правим в случая?

# 417
  • София - Рим и обратно
Кафе, така е. Родителите не се съобразяват. Какво правим в случая?
Оплакваш се на управителя от поведението на родителите. В случая от ненамесата им по отношение на нарушаващо правилата на хотела дете.
Но да обявиш всички лица, посетители на хотела на възраст от 0 до 14 г., заплатили и имащи права като твоите,  за потенциални нарушители на свещеното ти лично спокойствие и едва ли не, по подразбиране не трябва да са там, е неуместно.

# 418
  • където ми харесва
Тези, на възраст от 0 до 14 години, със сигурност не са платили и стотинка, за да са в хотел.

# 419
Но не е останало незаплатено тяхното присъствие, не са даром там.

Общи условия

Активация на акаунт