КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

• 54 712
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
... колко дебело трябва да се разточи тестото, преди да се сложи плънката и да се завие на роло?
Абсолютно на око - не е въпрос до "дебелина", а колкото да ти стигне широчината да увиеш плънката все пак. Simple Smile

Звезден прах, разсмя ме...  Laughing

# 286
Айде готова съм да изстинаш и ще ги фото  Wink

Само още нещо исках да напиша или да си кажа, миналият път спазих точно рецепата и не станаха изобщо сладки. Рецептата е с 60гр захар, на 350 брашно, което за мен е много малко или е техн. грешка или дедазнам, аз съм с извратен вкус, сложих си една кафена чаша захар горе-долу и станаха сладки  Wink

Връщам се за поредна корекция, питах майка защо нейните козунаци стават сякаш едни по-сладки, тя ги правила с фруктова захар  Joy Joy hahaha така, че не само може, ами даже било препоръчително или с подсладител, ама аз не съм му фен  Tired Crossing Arms

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 13:24 от Звезден^Прах

# 287
  • Sofia
Рецептата е с 60гр захар, на 350 брашно, .. сложих си една чаена чаша захар горе-долу
Много ми се вижда захарта, ама да видим снимките. Simple Smile

# 288
Корекция и на моята глупост, кефена е чашата около 100грама  Mr. Green

# 289
Въпросче към Джемма - при замесването с квас не поема ли малко повече брашно, поне при мен беше така. Забърках е точната дума половин доза по рецептата на Пина с квас и сега пека, но малко обърнах процеса, снощи като смесих кваса с прясното мляко и малко брашно си легнах с чиста съвест и  премесих днес, втаса за няма 4 часа някъде, месих едно към гьотере, че щерката даваше зор да излизаме, конци няма да има със сигурност, но като изпека ще снимам и покажа, и докладвам вкуса, другото което добавих е лъжица мед към първоначалното втасване, че имам една безвкусна захар ...

# 290
  • Балчик
60 гр захар е по рецепта, кифлите имат и сладка плънка все пак. Аз също слагам около 80, обичам мнгоо сладко.

Nicolla, разбира се, че поема повече брашно, нали квасът е високо съдържание на вода. Peace
Аз сега чакам да втаса една питка с квас, да видим какво ще се получи и с питката. Simple Smile

А в училище ще имаме изложба великденска и с учениците правим доста неща. Козунаците ще са във вторник, а в понеделник кексове, рула и торта. Сега започнахме със сладките. не е за тази тема, но после ще ви покажа и какви козунаци са направили. Не ги съдете строго, практикуват от има няма месец по един ден в седмицата.

# 291
  • Sofia
Е, ама добри са децата, браво!  Grinning
Джема, нали е почивен ден понеделникът (13.04.), верно ли тогава ще имате изложба? Simple Smile Или друг понеделник имаш предвид.

# 292
  • Балчик
Изложбата ще е на 1.04, подранила, защото от 2-ри са във ваканция и няма кога друг ден да я правим. Имам предвид идващите понеделник и вторник, а изложбата ще е в сряда. Peace

# 293
Козуначеният хляб с квас, втаса идеално, вкус добре, всичко останало има какво да се желае, следващ опит, докато спи детето  Joy

# 294
Искам да попитам майсторките тук - какво да направя, за да стои влажен козунака. Не го пека много, по принцип не обичаме препечени козунаци. Въпреки това ми стоят някак сухи.

# 295
  • Балчик
Nicolla, от снимката изглежда добра структурата, като че има загатнати конци?

# 296
Мнго е хував. Поне от таблета така го виждам Wink
Аз не можах да си хвана квас. Тази седмица съм вкомандировка, а от събота е късно....
Джемма, много хубави сладки. Какви са двуцветните? http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinarnite-tvoreniya-na-uchenic … e.859288.35112073

# 297
  • Балчик
Двуцветните са маслени преплетени с како, а тези от линка са целувки.

Аз днес правих питка с квас, не е  козунак, затова няма да показвам снимка, който се интересува да иде в темата за закваската.

# 298
Искам да попитам майсторките тук - какво да направя, за да стои влажен козунака. Не го пека много, по принцип не обичаме препечени козунаци. Въпреки това ми стоят някак сухи.
Имам съмнения, че е от рецептата или от повече брашно.

Момичета как и какъв шоколад слагате в козунаците? Примерно може ли Нутела? Да го мажа или?

# 299
  • София
.............

Момичета как и какъв шоколад слагате в козунаците? Примерно може ли Нутела? Да го мажа или?
Аз съм си купила шоколад за печене. С Нутела не съм намазвала, вероятно ще стане, ама да кажат тези които са пробвали.

Общи условия

Активация на акаунт