КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

• 54 717
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Джан, тъкмо смятах да предложа да дадеш рецептата, която ползваш, да не предполагаме на сляпо... както е писала и Мимс.

# 301
  • София
 Досега винаги съм слагала шоколада след като е изпечен козунака със шприц, така и крем слагам. .затова и аз се интересувам какъв шоколад слагате и на кубчета ли или разтопен? 
 Най-често и най-любимо ми е с шипков мармалад/домашен от мама/,като малко смлени и предварително изпечени орехи слагам из него. Става много вкусно. Simple Smile

# 302
Марчева, голям съм индианец, та ходих да видя кой точно е шоколада за печене  Embarassed hahaha та в Арома хаус видях един на капки (имам такъв в къщи), искам да стане течен, а не както в маслените курабийки  newsm78 Дали ще се получи, защото самото тесто е различно или ще си остане така?

# 303
  • София
Марчева, голям съм индианец, та ходих да видя кой точно е шоколада за печене  Embarassed hahaha та в Арома хаус видях един на капки (имам такъв в къщи), искам да стане течен, а не както в маслените курабийки  newsm78 Дали ще се получи, защото самото тесто е различно или ще си остане така?
Joy Този който е за печене, няма да се разтопи така добре, ако е Нутела. Направи опит и докладвай.  Simple Smile Аз не слагам шоколад в козунаците, правя си една плънка от мак, какао, орехи, захар и разбит белтък на сняг. Тя по ми отива на козунак, фина е, и е много добра. Миналата година и една друга правих от смлени бисквити и...имам я записана, тя е на Джемма и също е добра, но по-добрата е тази с маковото семе, по влажна ми е.  Peace

# 304
  • София
Здравейте  Hug
Май от няколко години не съм писала в тази тема  Thinking
Попаднах сега на разговора за испанския козунак с кафе и шоколад.
Правих  го преди 6-7-8 години ooooh!, но не мога да намеря снимки. Помня, че беше по-скоро като сладкиш/торта, отколкото като козунак.
Това е рецептата, слагам я защото накрая има снимка, който иска да погледне.
http://bocadosdulcesysalados.blogspot.com/2007/10/bollo-de-moca-y-chocolate.html?

# 305
  • Sofia
Мерси, Калан Амнел
Хм... обаче снимките на тази жена изобщо не показват храната (разгледах малко в блога), та аз не видях това, което исках.

# 306
  • България
Здравейте,

Записвам се да ви следя. Хубав ден!

# 307
  • София
Морена, снимката е накрая на рецептата ( и не е особено хубава, но дава идея).

# 308
Joy Този който е за печене, няма да се разтопи така добре, ако е Нутела. Направи опит и докладвай.  Simple Smile Аз не слагам шоколад в козунаците, правя си една плънка от мак, какао, орехи, захар и разбит белтък на сняг. Тя по ми отива на козунак, фина е, и е много добра. Миналата година и една друга правих от смлени бисквити и...имам я записана, тя е на Джемма и също е добра, но по-добрата е тази с маковото семе, по влажна ми е.  Peace
Взех буркан Нутела и ще опитам.  Имам орехи, не не са ми най-любими, като опитам така, ще питам за рецептата с бисквити  Laughing лакомията няма граници....

# 309
  • Балчик
Аз пък, ако има нещо което най-мразя, това е комбинацията козунак и шоколад. Бррр.
За мен козунакът си е чист или със стафиди, най-много с макова плънка да е. Всичко останало е козуначено руло.

# 310
  • Sofia
комбинацията козунак и шоколад. Бррр.
За мен козунакът си е чист или със стафиди, най-много с макова плънка да е. Всичко останало е козуначено руло.
Напълно съвпада с моето виждане.  Simple Smile
Не съм пробвала козуначено тесто с шоколад, ама не ми се и пробва, не ми звучи изкушаващо.

Но хора и вкусове разни. Simple Smile

# 311
и локумче може - за допълнителна сладост  Laughing

# 312
  • Sofia
Тъй де... то всякакви сушени плодове (та и локумът) са аналогични на стафидите.  Simple Smile

# 313
  • София
комбинацията козунак и шоколад. Бррр.
Напълно съвпада с моето виждане.  Simple Smile
Не съм пробвала козуначено тесто с шоколад, ама не ми се и пробва, не ми звучи изкушаващо.

Но хора и вкусове разни. Simple Smile
+ 1. По добрите и за мен са с плънка, ама за козунак да е плънката.  С шоколад....  само за ежедневни кифлички.
Дали да не започна онзи сладкиш, който предизвика в мен интерес?? Хм...Май ще го почна.. дето се наслояват тестата едно в/у друго.. и шоколад. То си е вид козуначена торта, нали.. Simple Smile

# 314
  • Sofia
О, аз и чист много (повече дори) си го обичам - класика.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт