Ако съпругът ви изневерява, какво ще направите?

• 44 607
  • 905
  •   1
Отговори
# 150
Бе като изневеряват, да го правят с акъл, че да ви не лепнат нещо...  Mr. Green Laughing Heart Eyes

Смей се ти, но знам и за такива случаи, така се разбира за изневерите понякога, за съжаление. Не стига,че ти е гадно, че човека когото обичаш и си му имал доверие те е предал, ами и да ти докара някоя интимна болест, егати унижението.

# 151
Аз искам да попитам за един мой проблем,който имах с предишната ми приятелка,тя ревнуваше от моя приятелка жена,която на практика ми е най-верния човек и може да се каже,че ние знаем всичко един за друг с въпросното момиче,стотици пъти съм казвал на тогавашното ми гадже,че никога не бих си легнал с тази от която ревнува,дори да бях свободен,защото ако стане това,крачка назад няма,и че 'за да запиша една бройка в тефтерчето' никога не бих развалил приятелстките си взаимоотношения.
Но гаджето не приемаше и каза,че изневярата не е само секс,че тази емоционална близост,която имам с нея е пак вид изневяра.Ние се разделихме по други причини,но нз дали в бъдеще няма да има пак такъв проблем
Много интересно въпросче, малко ми е странно да споделям опит с някой на възрастта на сина ми, ама ако помага... Много вероятно да имаш този проблем и в бъдеще. Предполага се, че си с гаджето си не само заради външност. леглото.... тя би следвало и да е човекът с когото споделяш, и който те разбира, съпреживявате и т.н и т.н. Ако постоянно й се показва другата, тъй близката, с която се разбираш от половин дума , определено няма да се чувства комфортно във връзката ви. Със сигурност няма да иска да отиде на кино с теб и "само" приятелката, нито ще иска да чува мнението й по въпрос, по който имате различия и което ти, без да се усетиш привеждаш в подкрепа на своите виждания. Ако държиш на гаджето си, ще дойде момент когато ще спреш да говориш за "само" приятелката, ще избягваш да попадат двете в обща компания, но ще я виждаш насаме - отново проблем, гаджето ти ще се чувства обидено, ако разбере, това си е тайна, която няма място в сериозна връзка. Знам, че е параграф 22, ама си е реалност. В заключение, няма такова нещо като "само" приятелка. Лошото е, че мъжете не го осъзнават - ако "само" приятелката си намери гадже и той не иска теб наоколо, тя ще се дистанцира, пак ще те разбира, но ще си на втори план. Направи го и ти за гаджето си.
Та за личния опит - след 25г брак, не обичам да чувам името на "само" приятелката на съпруга ми, нищо че е била такава преди 30г. и сме си го "делили" шест месеца. В живота нещата така се случват, че сме работили заедно с нея, пили сме кафе, говорили сме за нещата от живота - но ние двете. Когато става дума за мъжа ми, по-далече, моля.

А по темата - не прщавам изневери, физически или емоционални. Може би трябва да се уточни и в кой етап от живота си е човек. Колкото и да ни е неприятно да го признаем, родната картинка принуждава доста жени да преглъщат обидата си, заради децата.

# 152
plqsak, доста тесногръдо, дано момчето не те послуша. Значи ако е момче, ок, няма проблем, ма видиш ли било момиче и не можело... Аз никога не бих имала нищо напротив мъжът ми да си има приятелка, тъй както си има и приятели, но не, жените трябва да мислим винаги да не би...Пълни глупости! Той цял живот я познава, споделяли са всичко и изведнъж се появява жената и казва: НЕ! И защо? Щото щял да я опъне! Ма той цял живот не я е опъвал, та сега ли...Аз имам добър приятел, който се ожени и не, не се виждаме, ма не защото неговата не му дава, нито защото моят не ми дава, а защото вече не сме в един и същи град...Ако имаш толкова близък приятел, независимо дали мъж или жена, не си заслужава да го губиш, момче. А ако човекът до теб те обича, няма и да ти се налага!  Crossing Arms Peace

# 153
Вярно е, тесногръдо е, но споделих как се почувствах аз /всички мислим за себе си, че ще се представим в разни ситуации добре, ама понякога излиза друго/, а опита с две развалени приятелски семейства, заради най-добри приятели, и разговорите през годините други близки и не толкова близки хора, ме навежда на мисълта, че май не е рядкост подобен проблем. Няма лошо, ще споделят повечко хора, пък момчето ще си реши само за себе си.

# 154
plqsak си е много права, но в един определен случай, а именно при такава натрапчива близост между двамата приятели. Дори да е мъж на мен не би ми било приятно да е вечна втора инстанция. Камо ли, ако е девойка, която да му виси на главата постоянно и той да споделя с нея всичко и да обяснява надълго и нашироко за емоционалната им връзка. За мен двама партньори в едно семейство са си най-близките и са най-откровени помежду си, а не с други хора. Имам близки приятели мъже, но когато има нещо винаги първа мисъл ми е да поговоря и споделя с ММ, а не с тях. И много неща бих запазила само за него без да ги споделям с приятелите. Нали затова връзката е нещо специално, нещо по-дълбоко. Иначе с какво се различават отношенията му с онази приятелка от връзка? Липсата на секс? Това не е достатъчно. Не бих искала да съм първа за кревата, но втора за разговори. Това убива смисъла.

# 155
на фередже ми лъха от анкетата.

На мен пък ми е чудно защо липсва най-важната опция за отговор: а именно, ще му изневерявам и аз ?

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 00:07 от becky bloomwood

# 156
  • София
plqsak, доста тесногръдо, дано момчето не те послуша. Значи ако е момче, ок, няма проблем, ма видиш ли било момиче и не можело... Аз никога не бих имала нищо напротив мъжът ми да си има приятелка, тъй както си има и приятели, но не, жените трябва да мислим винаги да не би...Пълни глупости! Той цял живот я познава, споделяли са всичко и изведнъж се появява жената и казва: НЕ! И защо? Щото щял да я опъне! Ма той цял живот не я е опъвал, та сега ли...Аз имам добър приятел, който се ожени и не, не се виждаме, ма не защото неговата не му дава, нито защото моят не ми дава, а защото вече не сме в един и същи град...

Аз разбирам plqsak,както казва щом аз съм на възрастта на сина й,мога да разбера позицията й.На 45-50 наистина нито баща ми,нито чичо ми,нито някой мъж роднина има такава приятелка за каквато говоря аз.Но за моята възраст 25-30 години не мисля,че е нормално да позволя някоя жена да е целия ми живот,защото ако позволиш на някой да е всичко,когато той си замине,ти оставаш без нищо.
Като цяло не е добре добре да кажеш на човека до теб:От днес,щом си с мен,ще трябва да се откажеш от това,това и това,не е добре това.

# 157
plqsak, доста тесногръдо, дано момчето не те послуша. Значи ако е момче, ок, няма проблем, ма видиш ли било момиче и не можело... Аз никога не бих имала нищо напротив мъжът ми да си има приятелка, тъй както си има и приятели, но не, жените трябва да мислим винаги да не би...Пълни глупости! Той цял живот я познава, споделяли са всичко и изведнъж се появява жената и казва: НЕ! И защо? Щото щял да я опъне! Ма той цял живот не я е опъвал, та сега ли...Аз имам добър приятел, който се ожени и не, не се виждаме, ма не защото неговата не му дава, нито защото моят не ми дава, а защото вече не сме в един и същи град...

Аз разбирам plqsak,както казва щом аз съм на възрастта на сина й,мога да разбера позицията й.На 45-50 наистина нито баща ми,нито чичо ми,нито някой мъж роднина има такава приятелка за каквато говоря аз.Но за моята възраст 25-30 години не мисля,че е нормално да позволя някоя жена да е целия ми живот,защото ако позволиш на някой да е всичко,когато той си замине,ти оставаш без нищо.
Като цяло не е добре добре да кажеш на човека до теб:От днес,щом си с мен,ще трябва да се откажеш от това,това и това,не е добре това.
Защо не започна с това да не се хабя. Определено към онзи момент не си търсил сериозна връзка, щом "не позволяваш" някой да е всичко за теб. И малко едностранчиво се разглежда мнението ми. Мисля, че в сериозната връзка има искреност, в тоя ред на мисли, по-добре ли би било дамата да крие истинските си чувства и да се усмихва престорено? Изкушена съм да задълбая, но не ми е работа, светоусещането на хората е различно, но попитай мъжете роднини, защо нямат такива приятелки, и те са били на 25-30 все пак.

# 158
plqsak, доста тесногръдо, дано момчето не те послуша. Значи ако е момче, ок, няма проблем, ма видиш ли било момиче и не можело... Аз никога не бих имала нищо напротив мъжът ми да си има приятелка, тъй както си има и приятели, но не, жените трябва да мислим винаги да не би...Пълни глупости! Той цял живот я познава, споделяли са всичко и изведнъж се появява жената и казва: НЕ! И защо? Щото щял да я опъне! Ма той цял живот не я е опъвал, та сега ли...Аз имам добър приятел, който се ожени и не, не се виждаме, ма не защото неговата не му дава, нито защото моят не ми дава, а защото вече не сме в един и същи град...Ако имаш толкова близък приятел, независимо дали мъж или жена, не си заслужава да го губиш, момче. А ако човекът до теб те обича, няма и да ти се налага!  Crossing Arms Peace

Това ми звучи като пълна липса на ценностна система. Защо ли? Защото реалността и практиката показват друго.

# 159

Това ми звучи като пълна липса на ценностна система. Защо ли? Защото реалността и практиката показват друго.
Твоята да, не и моята практика... Леко с определенията само! Щастливо омъжена съм, с дете и никой на никой не изневерява, за да ми говориш за липса на морал...За това и иронизирам в тази тема, защото "измисленият морал" на хора, като теб, съсипва семействата и води до изневери, а реалността е, че ако гледате без капаците на очите, ще си намирате мъже/жени, които ще ви ценят и няма да ви изневеряват, и няма да ви пречат тогава приятелите на хората. И в предишната си сериозна връзка, а и съпругът ми сега, нямах проблеми да имам приятел, без да се чукаме с него!!! Това, че ще споделяте всичко с хората до вас не означава, че не може да имате верни приятели, с които също да споделяте, никой не ви кара да споделяте чак и позите, които правите!!! Всичко останало е просто изключително тесногръдо!!! И само да вметна, че имам приятелка, изключително близка, която се ожени и е имало период тя да е в България, а аз и мъжът и в Америка, били сме изключително близки и всичко е споделял, а тя ми е имала пълно доверие, да съм до него и да гледам всичко да му  е наред и да не му липсва нещо, така че...Не са ви виновни приятелите, че си нямате доверие по между си, виновни сте си вие!!! Мъжът ако е кръшкач, ще кръшне винаги, когато може, било с приятелката, било със случайна позната от трамвая и т.н. и т.н. Доверието е всичко във връзката и ако го няма, "приятелката" ви е най-малкият проблем!!!

# 160
Прекрасната ,много  романтично си настроена.
Дано на дърти години не ти се налага да прогледнеш  и да падаш от високо после. Същата работа  бях и аз едно  време, на колко си  години?

# 161
Сигурно изобщо няма да повярваш, че не съм никак романтична, дори съм обратното на романтична, ако има такова. Laughing Но цял живот съм била изключително самостоятелна и за мен е абсурдно да ми се ограничава личната свобода, за това и никой мъж, който е искал да е до мен, не го е правил. Не мога да си представя някой да ми каже, че този или онзи няма да ми е приятел. Тогава и връзка няма да има! Не разбирам хората, които ограничават половинките си, пък после се оплакват, че те кръшкат. Всяка птичка иска да литне от кафеза... Мъжът ми работи изключително и само със жени, с една от тях е много близък. Аз също много я харесвам. Не мога да си представя да му кажа, да стои далеч от нея. Че за какво? Толкова много му е помагала в кариерата и продължава да го прави... На 27 съм по принцип, но доста съм обиколила и видяла. Може да съм наранила някой с думите, не ми е било за цел, но вярвам и зная за какво говоря. Просто явно съм със различно мислене. Разни хора... Гледам в очите на мъжът си и все едно гледам в своята душа. Зная, че каквото аз не бих му причинила, той на мен също не би, сигурна съм в това!!! За това и не го ограничавам, не го ревнувам, поне не от приятелите му.

# 162
Прекрасната, дано не изпиташ разочарование някой ден заради доверието, което си дала безрезервно. Пиша го с добри чувства, не целя да се заяждам.
На мен няма да ми е приятно мъжът ми да има жена приятелка, с която да е толкова близък. И не защото му нямам доверие. Природата ни е такава, че рано или късно ще се "преоткрият" зад гърба ми. Имам познати, които си мислеха, че другият им е "само приятел", но се оказа, че другият е изпитвал нещо към тях. Едната ми дружка го разбра след години, въпреки че ние през цялото време я бъзикахме, че я харесва, иначе няма така да й ходи по д-то.
На колежка сина й си има такава "приятелка". Тя ни е казвала, че той си я харесва, но не смее да й разкрие чувствата си, защото "нямал шанс". А иначе, отстрани погледнато, са много добри приятели, за пример.

П.П. И аз моят не го ревнувам от приятеЛИте му. Но ако се завърти някоя жена покрай него, с която той умира да си бъбри и да се вижда, ще стана много, много внимателна и предпазлива.

# 163
Прекрасната, дано не изпиташ разочарование някой ден заради доверието, което си дала безрезервно. Пиша го с добри чувства, не целя да се заяждам.
На мен няма да ми е приятно мъжът ми да има жена приятелка, с която да е толкова близък. И не защото му нямам доверие. Природата ни е такава, че рано или късно ще се "преоткрият" зад гърба ми. Имам познати, които си мислеха, че другият им е "само приятел", но се оказа, че другият е изпитвал нещо към тях. Едната ми дружка го разбра след години, въпреки че ние през цялото време я бъзикахме, че я харесва, иначе няма така да й ходи по д-то.
На колежка сина й си има такава "приятелка". Тя ни е казвала, че той си я харесва, но не смее да й разкрие чувствата си, защото "нямал шанс". А иначе, отстрани погледнато, са много добри приятели, за пример.

П.П. И аз моят не го ревнувам от приятеЛИте му. Но ако се завърти някоя жена покрай него, с която той умира да си бъбри и да се вижда, ще стана много, много внимателна и предпазлива.
А аз искам да те попитам: това, че ще станеш внимателна и предпазлива, ще спре ли мъжът ти, ако му се отдаде възможност и реши да кръшне? Не мисля. Явно не се изразих до край: няма смисъл от тази прекалена внимателност, защото и тя няма да НИ спаси, ако е имало да става. Относно доверието, не съм го дала чак толкова безрезервно, не съм казала такова нещо. Напротив, аз също ревнувам, макар и много, много рядко. Но от съвсем случайни субекти, преминаващи еднократно в полезрението ми. Аз коментирам прословутите "приятелства" и да, държа си на тезата, че те съществуват. Баси, какви хора има, просто не мога да го повярвам. Никога не ми е идвало на ум да правя каквото и да било с момчето, което ми е било приятел, макар и когато живееше наоколо, да не съм имала нито приятел, нито съпруг. И смея да твърдя, че се "харесвахме" само, като приятели. Но..както казах, разни хора...Не възнамерявам повече да пиша, поне не по тази тема, защото се изказах достатъчно, всичко останало ще е просто тъпчене на едно място!

# 164
 Няма такова нещо като прекрасно приятелство и близост на души между мъж и жена, по-голяма отколкото с половинката, без желание за нещо повече поне у единия.

Разбира се, по стечение на обстоятелства, обща работа, местоживеене или нещо подобно всички можем да сме чудесни приятели с хора от противоположния пол, без жените им да има нужда да изпитват опасения, това се случва постоянно и е съвсем друго.

Но най-добрата приятелка, с която се споделя всичко и остава   след всички гаджета, която разбира всичко с поглед , но няма секс за да не се развали приятелството... туй клише по- далече от моето семейство, ако обича Joy

Общи условия

Активация на акаунт