НВ-ВМХ, част 87 - за здравословното хранене

• 54 094
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Вики, аз питах за теб, че се покри някъде.  Heart Eyes
Мегън, на твое място бих си пуснала пълен пакет хормони и направила един подробен уз. От витамин д със сигурност не е кървенето. Може да е миома, киста, полип, хормонален проблем и какво ли още не... А, да не забравя - и една цитонамазка не е зле да си пуснеш.  Peace Иначе ако е хормонално ще се наложи да го спреш с хормони, няма как. Но не отлагай, защото може да е нещо, което трябва да се лекува.  Peace

# 106
  • София
Аз преди няколко години имах такова кървене и се оказа, че източникът му беше шийката, на колпоскопия ме гледаха. Направиха ми нужните изследвания, обгаряне и всичко отмина. Та не винаги източникът е матката, макар в повечето случаи да е тя. Просто си трябва прецизен преглед и установяване на причината.

# 107
Миналата година имах на няколко пъти пълни гинекологични прегледи и цитонамазка(по други причини)... Всичко си беше ок. Аз съм от време уно с гинекологични проблеми.Преди децата 2 операции по спешност на яйчниците...ама да не спамя
Както казах с хиляда зора личния ми пусна за хормоните,ама много ги кътат тез изследвания...а хем така или иначе ще ми дойде сметка за тях.В последно време се изнервям от системата тук...имат много добри специалисти, ама докато стигнеш до тях-леле майко..все със зор направления.Личния каза за ехо, та ще се възползвам другата седмица .
Шоки,ако до понеделник не спре почвам хормона,няма как..
Вики,имам такава чашка,в началото беше добре, после почна да прокапва(имало и по-голям размер, може да съм за него :DDD) , нооооо честно да си кажа, не бих рискувала за залата ....аз съм леко с фобии и все ще съм на тръни да не протече изведнъж 😲😲😲😲😬😬😬😬:DD

# 108
Яни  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesда бе знам, че ти пита за мен. Цунки и на двама ви Heart Eyes.

Виви Heart Eyes

Да не окупирам темата пак със себе си, но все пак ще ви отговоря.

Шоки Heart Eyes храносмилателни ензими вземам и пробиотици, пак по препоръчка на тренера (според докторката било изхарчи пари #Crazy). Аз преди да почна тренировъчния режим му се оплаках и на него за моята аномалия (ех как си откраднах на Баронес Heart Eyes думичката), да не вземе да ми натряска някакви суплементи и фетбърнари. Предупредих го, че не съм за какво да е в момента. И той ми включи в програмата ензими и пробиотици. От HCL се въздържам, че в момента съм на лекарство за редуциране на стомашната киселина, а HCL-а го вдига. Да не стане ни едното, ни другото newsm78. Иначе моята докторка е решила, че произвеждам прекалено много стомашен сок. Но на база нищо Whistling. Та за сега е на hold HCL-a. Ако реша да ям салата ползвам единствено органик ябълков оцет (нали зехтин с въглените не ми е разрешено заради тренировките). Една мътилка ама да се чудиш как да си сложиш от него. Дано е истински поне Wink.

Ками Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes ще споделям повече само ако има ефект от цялата работа. Нека видя областта около пъпа изчистена Laughing.

А аз тъкмо от скоро взех да изнасям беседи на една моя приятелка в Англия, която ме потърси на пожар, че си търси диета против висок холестерол. А тя не е пълна. Около 55-60кг е, но на 20+ години изкара инсулт. Уж се беше пооправила тогава. Сега ходила да си прави профилактични и ѝ казали завишен холестерол. И толкова, нищо конкретно. Като ѝ видях триглицеридите онемях - 355 (моите за справка са 35), общия ѝ холестерол към 300 и той, ЛДЛ и той някакви стойнсти откачени. Дадох ѝ да чете за нашето хранене, но трудна работа. Не ѝ върви четивото. Докторката ѝ казала да не яде saturated fats и аз няма как да я убедя в обратното. Яде пълнозърнести макарони и fat free подсладено гръцко мляко и умира от глад. Но то това което ви казвам не е новина. Всеки един от нас се сблъсква с близки и познати настроени по подобен начин Confused. Дано само да не стигне до втори инсулт, че е и тя на 40. Дали ще успее да се справи този път, че и в чужда държава.

# 109
Вики, а пробвала ли си малко ябълков оцет с храната?
Също можеш да пробваш хранене с един вид храна на всяко хранене. Да не се смесват. Например, само един зеленчук.

# 110
hjkl всичко съм пробвала де що има из нета, по книги, списания, you tube. Кой каквото казал или съм чула съм пробвала. Даже в момента си купувам вода Горна Баня с pH 9.5. И нея пия от 2 месеца. Абе каквото може да ти мине през ума, съм го пробвала. Да, оцет слагам по салатите ябълков, без мазнина за момента. Това с един вид храна най-напред го пробвах. Понеже бях решила, че някоя храна не ми е понесла нещо ( и само на плодове карах и само на зеленчуци, и само на месо, махнах суплементи, махнах протеини на прах). Абе нищо не му въздейства на това гадене. Каквото и да ям все едно и също, което ме навежда на мисълта, че не ме диагностицират правилно. Нещо пропускат.

Megan и ти ли си в чужбина? И ние сме много зле тук с направленията. И аз не мога да стигна до читав доктор от септември и се мъча като грешен дявол. Аз ви разправям за стомашни проблеми, но реално не е сигурно дали се чувствам зле от стомаха си. Никой не иска да ме направлява на нищо друго и аз не знам на къде да се насоча сама и така. Вземам хапчета за стомах, продължава да ми се гади вече 7 месеца, но никой не вижда нищо лошо в това. Че няма да се прибираме и към БГ скоро. Ох, наоплаквах се....Но поне така да съм, че сега се търпи.

# 111
Даже в момента си купувам вода Горна Баня с pH 9.5. И нея пия от 2 месеца.
От както взех да наливам в стъклени дамаджани от централна баня вече водата в пластмасови бутилки никак не ми харесва. Преди все с нея се наливах. Ако имах възможност бих си пълнила другаде - от планински чешми или Княжево. Но са ми много далече.

Сигурно е много неприятно това състояние. Бих пробвала и с квас от цвекло, ферментирали зеленчуци, комбуча и воден кефир. Добрите микроорганизми много помагат. Не разбрах пробвала ли си да не смесваш плодове и зеленчуци, а да си само на един вид. Например само диня. Не може да няма някаква храна, която да ти понася. Майка ми беше много зле с разнородни стомашно-чревни проблеми. Изкара доста време почти само на банани, след като установи, че това ѝ понася. На мен обаче днешните банани са ми много химични. В БГ се намират и африкански банани, те са по поносими. Другите ми щипят на езика, макар че от време на време ги ям и всеки път съжалявам за това.

# 112
Hjkl то коя ли болежка е приятна, но това моето е верно доста неприятно. Имам чувството, че ще повърна всеки момент. Абе представи си, че си със стомашен грип, само дето нямам разтройство. За ферментирали освен домашно кисело зеле и кисело мялко друго не съм пробвала. Не съм пробвала това с цвеклото, което Кам спомена. Но колкото пъти съм си купувала тук и все на пръс и тиня ми бие. Та не ми се занимава с него и без друго всичко ми е до гърлото стигнало. И да точно както казваш съм пробвала само ябълки беше моя експеримент, после само някакъв зеленчук, че даже и само на хляб пробвах един ден. И зелени банани пробвах ( те едни сухи, стипчиви доста гаднички си бяха, прежулиха ми небцето направо). Правих си и сок от алое вера домашен и от него нищо. От преди нова година и таблетки licorice смуча преди ядене 20мин или след. Нищо. Абсолютно нищо не помага.

# 113
Това твоето не ми звучи като лошо храносмилане, според мен е нещо друго, защото е все едно като да има грип човек - гади му се, не му е добре. На пресни зеленчукови сокове пробва ли - домашни? Например сок от моркови, който е мек?
Според мен ябълките много стържат, узряла круша, например, е по-мека храна, също може би американските боровинки, папая, пъпеш, сушена слива, фурма, стафида. Банан пробвай био, ако си в САЩ. И не смесвай с нищо. Така не се живее, пробвай докато намериш нещо, което ти понася, според мен, и яж него. То ще ти помогне да се оправиш. На обикновените лекари не може да се вярва кой знае колко. Ако си в САЩ би могла да потърсиш някой, практикуващ функционална медицина.  

# 114
Точно към хомеопат съм се насочила и аз, че вече не знам колко хиляди долара съм платила по доктори и тестове, дето ме изкарват абсолютно здрава. Имам още един месец да пия тия антиацидни лекарства и ще отивам на хомеопат. То аз и без друго пак на друг гастро не мога да отида защото застраховката няма да ми покрие повторно същи тестове. Абе мазало от където и да го погледнеш. Трябва до декември да чакам, ако искам повторение на тестовете при друг доктор. Иначе както казах сега имам тренировъчен и хранителен режим и ще следвам тях. Ситуацията е малко по-търпима. Ще стискам зъби, пък дано някакво чудо стане и се оправя напълно.

Оспамих темата яко. Моля за извинение. Айде да спираме, че и други болни има и не е честно спрямо тях.

# 115
# 116
Вики, Сара Балантайн казва, че симптомите на завишено производство на стомашна киселина и на понижено производство са еднакви, така че е възможно да имаш понижено, а на базата на симптомите да те лекуват за повишено (с proton pump inhibitors). Тогава ще се потиска и малкото производство, което имаш, и ще се вкарваш всеки ден в омагьосан кръг. Но не знам какво да те посъветвам в този случай. Embarassed Само едно нещо от мен: ако са ти дали такъв PPI (омепразол, пантопразол или нещо подобно), знай, че рискуваш дефицит на магнезий след време, затова увеличи магнезия. Също знай, че това не е лекарство, което да се пие неограничено време, както, уви, някои хора правят. Трябва да се пие месец - два и после да започнеш по схема да го намаляваш, докато напълно го спреш, защото се развива зависимост. Не трябва да се спира рязко, защото реакцията на организма ще бъде рязко да увеличи производството на стомашни сокове, от което на теб симптомите ти ще се върнат с пълна сила и (логично) ще решиш, че не можеш без това лекарство. Имам приятелка, която се е вкарала в такава зависимост с благословията на лекарката си - от години всеки ден пие омепразол и не може вече без него. ooooh! А с течение на времето, като ти намаляват магнезия, тези лекарства ти увеличават риска за остеопороза, а и за всички останали проблеми, които се получават от нисък магнезий. Лошото е, че не знам какво да те посъветвам иначе. Embarassed

# 117
Моля помагайте - хемоглобинът ми продължава да спада, сега е 95 въпреки, че пия Малтофер от месец. Явно ще трябва да се науча да ям месо, въпреки, че не го харесвам, не съм вегетарианец, но никак не обичам месо, гади ми се от вида на сурово месо, особено ако е пуснало кръв. Казвайте с какво да започна. Благодаря!  bouquet

# 118
Защо не започнеш с мляно месо? В магазина си харесваш (или направо кажи да ти смелят някакво количество свински врат или плешка, или друго, например гърди) и те ти го мелят и ти го дават в плик, готово за употреба. После, за да не го манипулираш прекалено много, направо го изсипваш в тигана и го пържиш като за соса с кайма за лазаня. Аз слагам само мазнина, самото месо си пуска вода и не остава сухо. Трябва да се раздроби и да се внимава да не остане някъде сурово, затова дробиш с шпатула и обръщаш, докато добре се сготви цялото количество. Междувременно можеш да сложиш подправки по твой вкус. Аз не обичам лук, затова не слагам, но ти сложи, ако обичаш. Също аз обичам големи количества сушена чубрица, риган, може дори и босилек или още по-хубаво - розмарин. Също червен/черен пипер. Това нещо го ядеш със задушени с масло зеленчуци или пък със сурови на салата, примерно зеле и моркови. Шведите редовно ядат такова нещо (каймата имам предвид) в комбинация с различни зеленчуци. Сирене или кашкавал на парченца могат също да се сложат към края на готвенето на месото, за да се поразтопят вътре.

Не знам, според мен човек може да се научи да яде месо, а и да го обработва.

# 119
  • SA
Montessori, за мен е тревожно това, че хемоглобиньт ти намалява, вьпреки лечение с желязо( предполагам, че дозите са подходящи).
Мисля, че на пьрво място при теб трябва да се тьрси причината за тази анемия, която може да не е само липса на желязо в храната, а и други фактори - като например нарушено усвояване на желязото, повишени, хронични загуби на крьв и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт