НВ-ВМХ, част 87 - за здравословното хранене

• 54 092
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
за човек на определени години Wink(половинката ще ме убие,ако кажа "възрастен") дори и малка промяна е от полза Peace
най- напред на определени години Joyне ни и пука за килограмите,важното е как се чувстваме при бързо ходене,стълби и подобни
а промяната в храненето се отразява
за моя мъж въведох малко картофи под формата на салата и не реагирах на бутилката вино за събота и неделя (дори помагах Joy)
просто реших:малки,но дълготрайни промени
и явно имах право
внимаваме и двамата,но ...
сега да не ръгнете към картофите Mr. Greenаз не ги ям,а моя мъж е на 66 години,без затлъстяване ,без  бирен корем и зодия овен ooooh!не му прилошава от глад,както преди и сладките/тестени храни не го привличат сега
дори само факта,че не изяжда една кутия сладолед пред телевизора ме задоволява
купих сладолед преди месец Laughingей така,за проба (знам,гаднярка съм) ми седи си сладоледа непокътнат Mr. Greenпак ще хвърлям
накратко:по-добре е малка промяна отколкото никаква Peaceа на стари години е безсмислено да се опитвате да правите големи промени
ШОКИ,мерси
студените картофи (с внимание) се отразяват добре при нас

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 21:34 от tania6

# 91
Момичета,възможно ли е от предозиране с вит.Д,да ти дойде за втори път менструацията в месеца и да е с доста продължително прицапване?

# 92
megan79, при така зададен въпрос никой не може ти даде смислен отговор. Дай повече подробности:

1. Досега на колко дни ти е бил цикълът? Имала ли си някакви хормонални проблеми преди?
2. На колко си години?
3. Някакви лекарства или въобще други промени правила ли си наскоро? Смяна на климата? Силен стрес?
4. Колко витамин Д си приемала напоследък и от колко дълго време?

Наскоро в един от другите подфоруми имаше една девойка на 20 и няколко години, която се оплакваше, че цикълът й идвал по два пъти в месеца. Но като разказа по-подробно, излезе, че й идва на всеки 24 дни, което си е съвсем нормално, но просто понякога ще се случи два пъти в месеца, защото повечето месеци имат 30 или 31 дни. Ако и твоят случай е такъв, значи не е виновен вит. Д. Но може и да има най-различни причини. По принцип вит. Д може да е виновен в малко случаи от всички възможни.

# 93
Цикъла ми е редовен(на 22-24 дни)Но този месец ме изненада след седмица 😔 сега продължава да си прикапва(вече 9-ти ден).Вчера си пуснах хормонални, но личният ми твърди, че не биле на 100%достоверни....единствено със сигурност щяло да се види дали не крача към менопаузата (на 36 гсъм ....грррррррррр)Гърдите също доста ме болят, затова го свързвам с хормоните(които винаги са ми биле проблемни)
Иска да ми изпише -primolut -5 mg ,3 пъти на ден за 10 дни ...но аз му казах, че ще изчакам още седмица...Ще пробвам с билки за момента...Евентуално щял да ме прати на ехо (тук в Холандия са малко по-дръпнати личните ,та лесно на специалист не пращат :DDD)...
Тренирам активно от години -6-7 пъти спорт седмично
В последно време увеличих вит Д 3х 25 макрограма ....това е единственото нещо което съм променила и затова се замислих да не е от него...а и времето стана доста хубаво последните седмици и редовно се препичам на слънце ....
За първи път ми се случва такова нещо и съм в необрабо лозе...,но хормонални не ми се пият-1-во защото веднага се издувам и качвам кила, и второ -появява се нетърпим сърбеж по цялото ми тяло 😁😁😁😁😁
Та това е ,сега чакам кръвните резултати
Иначе се чувствам страхотно, пълна с енергия, дните ми са доста натоварени,спорт и т.н
Странна работа

# 94
  • София
megan79 , според мен не е изключено такива явления да започват да се случват след 35  Crazy И аз съм в тази категория и току ме споходи някоя аномалия (за сега са редки, но подозирам с времето ще зачестяват, докато не приключи всичко  ooooh!) Peace Не вярвам да е от вит. Д  Hug

# 95
  • SA
Меган, според мен на много неща може да се дьлжи това отклонение.
Вит.Д ми се струва, че едва ли е причина ( не пиеш голяма доза, това са 3000 единици).
Сьщо и щом се случва за пьрви пьт, не разбирам защо веднага трябва да се бьрза с пиене на хормони. По-важно е да се потьрси причината за това кьрвене, ако има органична такава. А вьзможно е и да се дьлжи на стрес и подобни фактори.

# 96
Ехо, привет на всички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Някой ме спомена вчера, че не се обаждам и днес викам айде ще се появя да знаете, че съм жива още. Живея си все още с моята аномалия, наречена acid reflux поради липса на по-подходяща диагноза. Малко по-добре се чувствам, но все още това проклето гадене не се маха напълно  Whistling  Започнах да тренирам с професионален треньор и съответно индивидуален хранителен режим. Така че съм леко извън нашия режим. Ако на някой му е интересно мога да ви нахвърлям грубо около какво се върти всичко. Като цяло силови тренировки, с по-малко кардио(общо дву часова тренировка през два дена). Храненето ми включва освен в по-голямата си част белтъчини, в дните за тренировка + ориз, картофи, киноа или елда без мазнини. Мазнини са ми разрешени в нетренировъчни дни, но тогава нямам въглехидрати. Протеин на прах имам преди тренировка 2-3 часа, но не е задължителен. Но храната ми е задължителна. Според треньора протеина на прах, не е най-подходящото нещо при мен. Храната е от значение. Ако ще пия протеин, ми е разрешен плод пожелание (само един).  Ако обаче реша да ям овес преди тренировка, плодове не ми се препоръчват.

Май малко поста ми стана подходящ за спортната, но реших че и на някой тук може да му е интересно какви са принципите на професионалистите. Въпреки всичко не виждам кой знае какви резултати след месец на този режим. Прибягнах до тази услуга т. к. бях стигнала плато и имаше нужда от промяна някаква, но не бях сигурна каква точно.

Иначе си ви чета редовно Heart Eyes   bouquet Като приключа тренировъчния експеримент, пак съм тук.

# 97
Баронес,Камелот , свързах с Д-то,защото то е единственото нещо , което съм променила последните 1-2 мес...преди пиех от време на време по 1 (на опаковката пише изрично да не се превишава дневната доза от 1 таблетка...а аз по 3 сутрин взимам)
Като се замисля започнах и с по-големи тежести в залата, но въобще не е екстремно .... Миналата година съм си правила цитонамазка и прегледи при гинеколог(заради гадния ПМС ,който имам).... Пак искаха с хормони да ме лекуват...това им е най -лесното,е да ама аз не ги ща....Мъжът ми си направи възектомия ,само и само да не се тъпча с хапчета ( понеже приключихме с децата), те пак ми ги набутват 😁😁😁
Явно е от смяната на сезона сега!!Въпроса е как да спра цикъла без хормоните...дано билките помогнат

# 98
vici75, направи търсене за "acid reflux natural cure"

# 99
megan79, дозата ти на вит. Д не е никак висока, спокойно може да пиеш и по 4 или по 5 по 25 мкг, а дори и по повече може. Но вероятно имаш някакво хормонално смущение, щом имаш и зацапване, и болки в гърдите. Може да е свързано с овулацията, може и да не е свързано. Но определено след 35-ата година тези явления са често срещани. Вит. Д може да е повлиял някак, но спокойно може да не е той причината. А слънцето в момента не вярвам да е под правилния ъгъл в Холандия, за да можеш да синтезираш вит. Д. Има още време дотогава.

Но това кървене сега не е цикъл, че да го спираш, а може да е или от спад на естрогена, т.е. един вид хормонално смущение, или може да е от овулацията, но пак с неправилни нива на хормоните, т.е. пак някакъв вид хормонален дисбаланс.

Вики, радвам се, че се появи! Hug

# 100
Шоки Heart Eyes

hjkl Whistling търсила съм и съм обърнала всичко по темата. Навсякъде препоръчват плодове и зеленчуци (alkaline diet). В името на каузата пробвах една седмица и анoмалията ми се влоши с пъти. Минах пак на нашия режим и дойдох на себе си. Ясно ми е, че с една седмица нищо не може да сработи, но аз по начина по който се чувствах, не ми беше ясно как можех да продължа по-дълго (подут корем, киселини денонощно, и всичкия тоя зарзават си стоеше перманентно в корема ми. Даже чувствах чушката която бях яла понеделник вечерта, до сряда сутринта. Ей такива работи). Не съм за тоя цяр никак. Сега горе долу бивам, макар и с ориз и картофи в тренировъчни дни (не посолени, не овкусени, само варени+ пръжолата ми, без салати или с много малко). Спряла съм и млечните. А от киселото мляко какви патила, без дори и да предполагам. Понеже нали много полезно и ям ли да ям.....Така в момента съм най-добре. Не знам до кога, но не смея да мърдам.

# 101
Шоки, то не е цикъл ама все трябва да се спре някък 😁😁😁ходя с тампони целия месец вече... Пффф ...най ми е дерт за спорта ,клек с тампон не е най -приятното усещане :DD

# 102
Megan,

Скрит текст:
в спортната обсъждахме някакви менструални чашки. Мислиш ли, че би те устройвало такова нещо. Много ги хвалят точно за спортни цели. Даже и тема има пусната специално за тях. Мен лично не „мойш“ ме накара, но всички сме различни. Та може и да пробваш, ако тампоните са ти досадни много.

# 103
Меган, разбирам. Може би тогава има смисъл все пак да пробваш хормоните.

Вики, хрумват ми няколко неща:
1. Храносмилателни ензими - пробвала ли си?
2. Пробиотици
3. Има една добавка betaine HCL - нея я препоръчват при намалено производство на стомашен сок. Също друг вариант мисля, че е ябълков оцет, има и на капсули. Обаче все пак нещата в тази точка са варианти, ако наистина има сериозни основания да се смята, че не произвеждаш достатъчно стомашен сок.
4. Елиминационна диета - няколко седмици ядеш само месо и мазнини, може и зеленчуци и/или плодове, каквито и колкото понасяш. След това постепенно въвеждаш храните и следиш на кои ще реагираш.

# 104
  • SA
Вики,  Heart Eyes, радвам се, че се обаждаш и че си по-добре!
На мен са ми интересни новото ти хранене и тренировки, така че споделяй, ако ти се пише.
Меган,
Скрит текст:
А при теб изключени ли са полипи, миоми и подобни неща? Една приятелка имаше подобно кьрвене месеци наред и посети сума ти лекари и опита какви ли не лечения ( вкл. и спирала с прогестерон й бяха поставили), докато се разбере, че има полип, който хронично си кьрви.

Общи условия

Активация на акаунт