НВ-ВМХ, част 87 - за здравословното хранене

• 54 127
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ви, момичета  bouquet Ще пробвам рецептата с каймата!
Анемията е от бременност, приключила със спонтанен аборт с тежък кръвоизлив преди месец и после дълго продължило обилно кървене. До 2-3 месеца трябвало да се оправи от лекарството.

Имате ли тема, в която споделяте рецепти или пишете какво готвите? Четох доста от първите страници, линкове, статии, но за новак като мен е трудно да се ориентира от раз... А имам желание да променя начина си на хранене, да се избавя от болестите и да чакам отново двете чертички на теста.

# 121
Момичета, искам да ви споделя неща, които вярвам ще бъдат интересни на повечето от вас, т.к. са по темата. Аз съм фитнес-инструктор и спазвам ВМ от близо 3 години. Благодарение на режима, за не повече от година, свалих 40 кг. натрупани по време на бременност. Килограмите не са за пренебрегване, но всички други ползи, които съпътстват нашия режим на хранене ме накараха да започна да го пропагандирам сред момичетата в залата.
Накратко: от 1,5 г. постоянно говоря, убеждавам, пиша, чета, предоставям доказателства за ползите от ВМНВХ. Миналата година организирах спортен уикенд, по времето на който, изнесох лекция на тема ВМХ. Всички възприеха много позитивно принципите и нямаха съмнения, дали си струва да опитат, но големия препъни камък се оказа съставяне на дневно меню.
Момичетата тук знаем, че много често Дюкан и Аткинс се бъркат, т.е. мислиш си че се храниш ВМ, а накрая като теглиш чертатата се оказва, че си е прост Дюкан.
Затова преди по-малко месец реших да ги "предизвикам" да направят едно по-различно "пречистване". Тогава точно започна офанзивата покрай режима на Дънов, който се стартира през февруарското пълнолуние.
Така се роди 4 -седмичното високомазнинно предизвикателство. Всяка седмица им изготвям менюта, описвам рецепти, прилагам снимки, давам пояснения, и прочие. Окуражавам ги с всички позволени средства Simple Smile Но, за щастие дойде моментът (само след две седмици), в който моите момичета вече са дотолкова убедени, че това, което правят е в тяхна полза, че нямат нужда от постоянното ми "бръщолевене". Имам момичета, които са с Хашимото и спазват режима и се чувстват прекрасно. те , разбира се са малко по-ограничени от останалите.
Не можете да си представите с какви усмивки идват в залата, всяка ми показва колко широки са й станали дрехите, изпращат ми снимки на ястията , които приготвят, непознати хора ми пишат и се включват в предизвикателството, цели семейства следват режима, получавам поздрави от съпрузи и деца:)))))
Споделих всичко това, защото се чувствам много полезна и удовлетворена с дейността си. Помагам на жени, които от години се мъчат да отслабнат и все не успяват, а сега са сити, доволни, здрави и слаби!
Както казах по-горе отслабването е най-малкото, което могат да си "причинят", но знаете за мечтата на всяка жена....Та, нека започнат с това, по-нататък ще им се случват все по-хубави неща.
Искам да благодаря на вас, защото споделяте много полезни и интересни неща, които достигат до много повече хора, отколкото можете да си представите Simple Smile
Ако блогът ми представлява интерес за вас, мога да дам линк, но не бих искала да се натрапвам и да звучи като реклама..не ми е това целта, а и нямам нужда от такава:) Хубав ден на всички!

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 10:11 от jabot.j

# 122
Аз искам да разгледам блога ти  bouquet, особено частта с хашимотото

# 123
  • В полите на Пирин планина
jabot.j , поздравления за работата ти и за твоята страхотна промена / 40 кг са си цифра  Flutter /.  Peace

Страхотно е усещането, като осъзнаеш, че правиш нещо добро за себе си. Снощи ме срещна една бивша колежка, с която не сме се виждали от лятото и реагира така: "Леелее ти какво правиш - страшно много си отслабнала". Аз знам, че съм, но е друго някой страничен да ти каже  Wink

Вики, надявам се да достигнеш до разрешаване на проблемите със здравето си.

# 124
Montesssori , ето линк https://joyfitnessbg.wordpress.com/. В менюто отляво ще видиш различните категории, почти накрая е Витамини, минерали и заболявания. Там са статиите за Хашимото. Има линк към лекцията и към 4 седмичното предивикателство, откъде можеш да свалиш менюта. За да не загубя никого за каузата съм ги направила една идея по-вкусни и разнообразни. Това ги мотивира наистина много - изобилието и разнообразието.

# 125
Браво, jabot.jSimple Smile

# 126
Вики и аз съм чела, че при повечето хора т.нар. киселини в стомаха всъщност се дължат на понижена хидрохлорна киселина, а не обратното. От тази гледна точка антиацидите само влошават нещата.
Най-добре е да ги махнеш и да пробваш след махането им с ябълков оцет и лимон по време на храненето. Като казах функционален лекар (functional medicine) нямах предвид хомеопат, то е нещо друго.

Вчера за пръв път се храних безвъглехидратно  - с октопод и кокосово масло. Интересното е, че хапнах в 3:30 и повече не можах нищо да хапна за целия ден с изключение на малко кокосово масло, което ми се прияде.

# 127
  • SA
jabot.j, поздравления! Чудесен блог! Набелязах си доста неща за четене.
Имаме си и фитнес-инструктор в темата, значи.  Hug
Montessori, разбирам, явно и тежки крьвозагуби имаш и то сьвсем скоро. Започвай да наблягаш на мрьвки тогава. Не забравяй и черен дроб.

# 128
Montesssori , ето линк https://joyfitnessbg.wordpress.com/. В менюто отляво ще видиш различните категории, почти накрая е Витамини, минерали и заболявания. Там са статиите за Хашимото. Има линк към лекцията и към 4 седмичното предивикателство, откъде можеш да свалиш менюта. За да не загубя никого за каузата съм ги направила една идея по-вкусни и разнообразни. Това ги мотивира наистина много - изобилието и разнообразието.

Интересен блог  bouquet Чакам четвъртата седмица  Grinning

kameloth,  Hug

# 129
jabot.j поздравления и от мен   bouquet Ще ми бъде интересно да прочета професионалното ти мнение за препоръчаните храни преди и след тренировка - дали да бъдат протеини или въглехидрати. Тъй като и аз съм от спортуващите и ме вълнува този въпрос.

# 130
  • София
Не бях чела 2 дни,много интересни неща сте писали Hug
jabot.j ,започвам да чета,че и аз съм с Хашимото Peace
vici75 ,и аз съм със стомашни проблеми,които откакто станах прасе се обостриха дотолкова,че съм на Нексиум от почти година,почвам го-спирам го ooooh!.Аз обаче имам най-голям проблем с храненето навън,ако си хапвам в къщи проблемите изчезват.Миналич месец отидох на гастроскопия,заключение дърадъра-гастрит,Хеликобактер,прекалено много стомашен сок и съмнения за няква херния Tired.Изписаха ми един тон антибиотици и други лекарства,които не съм взимала още.Иска ми се да направя още един тест за Хеликобактер(един вид да потвърдя,че имам)и след това ще го лекувам,та така...извинете за оффа Hug

# 131
Скрит текст:
jabot.j поздравления и от мен   bouquet Ще ми бъде интересно да прочета професионалното ти мнение за препоръчаните храни преди и след тренировка - дали да бъдат протеини или въглехидрати. Тъй като и аз съм от спортуващите и ме вълнува този въпрос.
Аз не препоръчвам различни храни преди или след тренировка. Храня се винаги по един и същ начин - ВМ. След тренировка обикновено около час не консумирам храна, защото не съм гладна и според мен твърде много се задълбава  в тази тема, а е ненужно. Но предполагам ако човек гради кариера на професионален бодибилдър или културист, това е от значение. За тези от нас, които го правят за здраве и добро самочувствие не е нужно да са чак толкова стриктни с протеина след трен. За изчерпания гликоген също знаем и как се набавя, но аз нямам глад за сладко след това.

# 132
Скрит текст:
Аз не препоръчвам различни храни преди или след тренировка. Храня се винаги по един и същ начин - ВМ. След тренировка обикновено около час не консумирам храна, защото не съм гладна и според мен твърде много се задълбава  в тази тема, а е ненужно. Но предполагам ако човек гради кариера на професионален бодибилдър или културист, това е от значение. За тези от нас, които го правят за здраве и добро самочувствие не е нужно да са чак толкова стриктни с протеина след трен. За изчерпания гликоген също знаем и как се набавя, но аз нямам глад за сладко след това.

Благодаря ти за отговора   bouquet

# 133
  • Пловдив
jabot.j, много, ама много ме развълнува написаното от теб! Това, което правиш, е чудесно! Благодаря, че сподели! Блогът ти ще следя и чета с интерес и радост! Сърдечни благодарности! С пожелание за още много хора, които благодарение на теб да намерят пътя към по-здравословен и щастлив живот! Hug Hug Hug  bouquet

# 134
  • SA
Аз сьщо прочетох личната история на jabot.j и сьм много впечатлена. Впечатляващи са и резултатите, които е постигнала с ВМ-НВХ и тренировки.
Открих още една книга по темата - на Tara Grant- The Hidden Plague. Авторката е страдала от 6 различни автоимунни заболявания, плюс затльстяване и метаболитни нарушения, с които е успяла да се справи, благодарение на автоимунния палео протокол.
Ето я, ако представлява интерес за някого:
 http://dox.bg/files/dw?a=5bbce35b3e

Общи условия

Активация на акаунт