Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ползите от спазването на диета?
Какви са потенциалните рискове и ползи от прочистванията със зехтин и лимон?
Какви са потенциалните ползи и недостатъци от веганското суровоядство?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ползите от спазването на диета?
Участниците в проучването съобщават за положителни резултати от спазването на диета. Някои отбелязват подобрения в инсулиновата резистентност, като намален HbA1c. Други съобщават за успешно нормализиране на нивата на кръвната захар и спиране на лекарствата. Освен това участниците споделят загуба на тегло и намаляване както на обиколката, така и на талията.
-
Какви са потенциалните рискове и ползи от прочистванията със зехтин и лимон?
Някои хора се съмняват в ползите от прочистванията със зехтин и лимон. Един участник е загрижен, че те могат да причинят стомашно-чревни проблеми или дехидратация. Друг смята, че „камъните“, които се елиминират, са просто сапунчета от смесването на зехтина и лимоновия сок с жлъчните сокове. Те препоръчват извършване на ехография преди и след лечението, за да се наблюдават всякакви промени.
-
Какви са потенциалните ползи и недостатъци от веганското суровоядство?
Участниците в проучването установиха, че веганското суровоядство, което изключва плодове, подсладители, мая, царевица, кашу, фъстъци, соя и някои видове тикви и набляга на ядки и семена заедно с австралийско авокадо , кокосови продукти без вода (с изключение на кокосовото мляко), маслини, зеленчуци, зеленолистни зеленчуци и понички, може да доведе до постигане само на 40% от дневните мазнини от калориите. Участниците изразиха съмнения относно ефективността на този метод и подчертаха значението на внимателно планираното меню.
-
Как може да се постигне оптимален прием на хранителни вещества и разпределение на макронутриентите при вегетарианство или веганство?
-
Какви са някои потенциални проблеми, свързани с веганството?

А защо сама плащаш, нямаш ли си здравна осигуровка тя да плаща?
. Докато съм на тези PPI, нали стомашната киселина е намалена и съответно усвояването на витамините не е напълно. Аз пак си вземам и вит. Д, и магнезий, и иглика, други едни вземам с тренировките (някакви комплексни), но не знам дали изобщо се усвоява нещо заради PPI или само минават през мен и заминават. Питах я тая пуста докторка, нищо конкретно не ми каза
. Само – абе вземай там витамини, не била толкова намалена стомашната киселина. И си ги вземем, но кой знае може и директно да си ги изпишквам. В голяма каша съм забъркана, и съм като сляпа
. Помощ няма от никъде. А за спирането на PPI и това видях, че трябвало постепенно. Но аз с тях и без тях все така се чувствам. Просто ги пия, за да удовлетворя желанието на докторката. Че ако отида пак при нея ще каже „ ами ти не си правила каквото трябва, аз как да ти помогна“.
същата съм с яденето на вън, за това го отбягвам максимално. Даже вчера имахме парти на работа за St. Patrick’s Day. Извадих си най-демонстративно кутийката с домашно печена пръжолка и кисело зеле и се радвах на остатъка на деня. А на теб поне са ти открили толкова много стомашни проблеми. А на мен нищо – ни гастрит, ни язва, ни бактерия. Само лек рефлукс и малка херния, които според докторката са причината да съм се тръшнала 7 месеца вече. По дяволите ….
, до там докъдето сме поствали последно. За сега няма как да ѝ сложим съдържание на първа страница. Дано си избереш нещо:
То не че тук сме цъфнали и вързали - нали знаеш, при вас са едни проблемите, при нас са други, а има и трета категория, които си ги има навсякъде... Пожелавам ти да успееш да намериш правилния лекар и да се оправиш скоро!