запек при бебе на 7 месеца

• 7 317
  • 33
  •   1
Отговори
Здравейте!Синът ми е на 7 месеца и половина и откакто започнахме захранването,детето не може да се изхожда,ака на топчета с големи напъни и пла.Първоначално сметнах,че вината е моя,понеже не му давах течности,но дори когато започна да пие сокове,понеже отказва водата ,продължава да се мъчи.Докторите не казват нищо,щял да го преодолее,лениви чера,но мен този отговор не ме задоволява и поради тази причина се обръщам към вас!

# 1
В началото на захранването имахме такъв проблем. Наистина, може да го израсте, но може и да помогнеш.

На първо място, перисталтиката отчасти зависи от нервната система, така че може да е до израстване и навик.

Второ, недей да се плашиш от мазнината в храната. Препоръките за количествата масло и други мазнини са доста малки за децата, а това е едно от нещата, които подобряват перисталтиката. Водата не прави нищо.

Трето- недей да даваш фибри, на тази възраст могат да влошат нещата. Виж дали детето не яде прекалено много зърнени. Като цяло проследи кой вид храна го запича най-много; внимавай с ориза, бананите.

След това може да пробваш да улесниш изхождането, като го държиш над тоалетната, така ще подобриш честотата, защото иначе застояването води до повече втвърдяване и влошаване на запека.

И давай Биогайа, може да помогне. Като цяло целта ти е да завъдиш добра бактериална флора, така че помогни малко.

# 2
В началото на захранването имахме такъв проблем. Наистина, може да го израсте, но може и да помогнеш.

На първо място, перисталтиката отчасти зависи от нервната система, така че може да е до израстване и навик.

Второ, недей да се плашиш от мазнината в храната. Препоръките за количествата масло и други мазнини са доста малки за децата, а това е едно от нещата, които подобряват перисталтиката. Водата не прави нищо.

Трето- недей да даваш фибри, на тази възраст могат да влошат нещата. Виж дали детето не яде прекалено много зърнени. Като цяло проследи кой вид храна го запича най-много; внимавай с ориза, бананите.

След това може да пробваш да улесниш изхождането, като го държиш над тоалетната, така ще подобриш честотата, защото иначе застояването води до повече втвърдяване и влошаване на запека.

И давай Биогайа, може да помогне. Като цяло целта ти е да завъдиш добра бактериална флора, така че помогни малко.
Благодаря за светкавичния отговор!Но как да го държа над тоалетната и каква е целта,не е ли мъничак?!

# 3
Като му свиеш крачетата, може по-лесно да свърши работата. Не е малък, някои бебета така вършат работата от съвсем мънички. Вид тренировка за гърне- щото в памперса е по-трудно. По този начин ще му помогнеш да активира рефлекса и това може да е само един елемент, който да помогне на перисталтиката.

Децата са различни, виж на твоето кое точно ще помогне, някой метод може да реши проблема изцяло, друг въобще да не даде резултат.

Иначе с какво е захранен и какво яде през деня?

# 4
  • Северозапада
Не е малък. Моето момиче го издържах над леген още на 3 месеца. Може да включиш и "каране на кололо" и масаж на корема преди да го "издържиш".
Малко зехтин в храната също може да помогне.

# 5
Ако захранването е отскоро и по малко храна, може да спреш за ден, да изкара на кърма, да забавиш захранването, докато видиш, че се справя с количества. Имай предвид, че в момента завъждате бактериалната флора, така че храносмилането няма да е оптимално. Внимавай с количествата, недей гони норма, да не претовариш коремчето.

И като посвикне- давай вкусна храна, сготви му нещо, усещането за вкус също стимулира перисталтиката.

# 6
Като му свиеш крачетата, може по-лесно да свърши работата. Не е малък, някои бебета така вършат работата от съвсем мънички. Вид тренировка за гърне- щото в памперса е по-трудно. По този начин ще му помогнеш да активира рефлекса и това може да е само един елемент, който да помогне на перисталтиката.

Децата са различни, виж на твоето кое точно ще помогне, някой метод може да реши проблема изцяло, друг въобще да не даде резултат.

Иначе с какво е захранен и какво яде през деня?
Започнахме със плодово пюре и малко по-късно зеленчуково.Сутрин към 8 хапва попарка със сиренце,3 сухара и масло,в 11:30-12 -зеленчуково с 1/4 яйце или месно,в 4-каша,в 8-АМ с малко бисквитки разтворени И ПРЕЗ ДЕНЯ ПИЕ КЪМ 250 МЛ СОКЧЕ

# 7
Едно плодово пюре от круша или сливи сигурно добре ще му дойде. Иначе хапва доста, моята девойка е на 8 мес. и не ги докарва тия количества всеки ден.

Тия три сухарчета сутрин може да му идват в повече и да му задръстват коремчето, също и бисквитките. А когато една храна "блокира" коремчето, след това и другите застояват, червото абсорбира вода и изпражненията пресъхват, което почва да създава проблем.

Може да сложиш масло и в кашата, а в зеленчуковото пюре- малко зехтин.

# 8
И аз съм го пробвала това с държането над леген и има ефект. Ако детето ти е приемало глутен можеш да пробваш с вода от овесени ядки. Моето дете не е имало кой знае какви проблеми със запек, но помня че ми изпратиха едно сиропче Лактулоса от България за всеки случай. Давала съм го един път в който много се налагаше. Не знам колко е права Мамасита за водата, но на мен лекар ми е казвал че при запек трябва да се приемат повече течности. Спомням си когато заведох детето си за първи път ( беше на няколко месеца ) на доктор с такъв проблем той ме посъветва да разреждам малко повече АМ да видим дали ще помогне, ако ли не ще търсим друг вариант.

Яйцето, месото, сухара и бисквитките са запичащи храни.

# 9
 Peace Mamacita е дала добро решение за един малко по-разтоварващ ден
А от колко време е захранено бебчето? (Защото толкова хранения при нас имаше чак в 9м, Захранена на 5м и 7 дни)
Също така планирай внимателно и самите пюрета за деня - виж на кои пише разхлабващо, затяга що или нормализиращо действие. Ако винаги има морков и картоф, рискуваш със запичане. Давай следобед плодово пюре (редувай ден каша, ден пюре-слива, кайсия, праскова )
За разтоварване също съм давала пюре тиква...

Blush признавам си, че аз си правя план за седмицата (а докато въвеждах-за месеца) и се получаваше доста балансирано меню и не сме имали проблеми с изхождането. Стартирах захранването с тиква, точно за да избегна затяга щото действие на картофа и моркова, които се дават традиционно за старт

# 10
Месото го даваме в голяма доза,понеже има  кърмаческа анемия.Значи ме съветвате да похапва по-малко и да слагам повече мазнина,да намалим сухара и бисквитите?!
А за държането ,просто да му сваля памемерса и да го държа над лигена или когато видя,че се напъва.Може да са ми смешни въпросите,но съм мама за първи път ,а и нямам опит.Благодаря!

# 11
Водата може да е полезна, ако помага да "разбие" структурата на храната и да улесни атакуването от стомашната киселина. Ако просто пие вода през деня, това няма обратно да втечни положението, просто храносмилателната система не работи така. Водното съдържание в стомаха се абсорбира за около 15 минути.

Но е полезно да се дава по-сочна храна, която не е лепкава, не се уплътнява. Ако е лепкава в чинията, ще лепне и в стомаха. Трябва текстурата да се подобри, храната да е лека и да има пространство, за да може храносмилателните сокове и бактерии да разграждат по-ефикасно.

А зеленчуковото пюре е с доста нишесте, така че също може да запича.

Може плодово пюре в кашата- хем вкусно, хем ще я направи по-смилаема.

Не, не да го храниш по-малко, ама един ден да е по-леко примерно.

Като почне да се напъва, сваляш памперса и действаш, ще му е по-лесничко.

Споко, не е много грешно, ОК си е, само малко поправки трябва тук-таме, според детето. Тук сигурно всички сме запичали бебета, за съжаление става лесно, малки са и храната им е предизвикателство, дори малко да сбъркаш- особено ако е по-деликатно бебе.

# 12
  • Северозапада
А за държането ,просто да му сваля памемерса и да го държа над лигена или когато видя,че се напъва.Може да са ми смешни въпросите,но съм мама за първи път ,а и нямам опит.Благодаря!
Можеш да го издържаш когато решиш. Добре е като го видиш да се напъва да го правиш, явно тогава има позиви за тоалетна, а свиването на крачетата ще улесни изхождането.
Махаш памперса, сядаш на стол или където ти е удобно, аз сядах на тоалетната чиния. Вземаш го с гръб към теб и хващаш краката под коленете, дупето да "виси", а гърба се опира на теб. Нали си виждала как изпишкват деца навън? Не намерих снимки.

# 13
Водата може да е полезна, ако помага да "разбие" структурата на храната и да улесни атакуването от стомашната киселина. Ако просто пие вода през деня, това няма обратно да втечни положението, просто храносмилателната система не работи така. Водното съдържание в стомаха се абсорбира за около 15 минути.

Но е полезно да се дава по-сочна храна, която не е лепкава, не се уплътнява. Ако е лепкава в чинията, ще лепне и в стомаха. Трябва текстурата да се подобри, храната да е лека и да има пространство, за да може храносмилателните сокове и бактерии да разграждат по-ефикасно.

А зеленчуковото пюре е с доста нишесте, така че също може да запича.

Може плодово пюре в кашата- хем вкусно, хем ще я направи по-смилаема.

Не, не да го храниш по-малко, ама един ден да е по-леко примерно.

Като почне да се напъва, сваляш памперса и действаш, ще му е по-лесничко.

Споко, не е много грешно, ОК си е, само малко поправки трябва тук-таме, според детето. Тук сигурно всички сме запичали бебета, за съжаление става лесно, малки са и храната им е предизвикателство, дори малко да сбъркаш- особено ако е по-деликатно бебе.
Разбрах! Корекциите какви да са тогава попарата сутрин да има повече масло и по -малко сухар,например 1,2,след 4 часа да му дам зеленчуково пюре със зехтин,но колко какъв зехтин ,а в 4 да му дам каша с плодово пюре (разхлабващ плод) но колко пюре колко каша и вечер да си оставя млякото ,но без бисквитки?!а водата кога да п давам след хранене преди хранене?

# 14
Няколко капки студено пресован зехтин ( вирхен екстра ) са достатъчни според мен. Като за начало по малко защото има по силен аромат и може да не му хареса.

Общи условия

Активация на акаунт