КГБ = Клуб на Готините Баби - 156.

• 77 636
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Някъде да съм написала, че трябва да дойдете ?
Просто споделих линка.

# 166
Ние искаме ,никой не ни е карал.И не само ти го  публикува,че ще има. Във фейса също. Пък нали с теб още като влязох и с видинската Валя се канехме да се срещаме и не стана. Сигурна съм ,че както при другите идващи в София  твоето идване е повод за срещичка и съчетано с това. Нищо друго мила. Аз не ставам още за път ,мислех със сина но той ме  отхвърли като вариант с него. По нататък може би ще прескачам често зарази внуците ,колко често но аз на близки тук ходех всеки месец да видя юнака ,не вярвам да можа повече от месец да трая без да си видя  внучетата.та така. Дано ми се оправи кратуната само,за сега не е още редовна.

# 167
  • София
Боряна, аз ще съм в София до 10 април, ако не ми мине котка път. След това отивам в северозапада.
Откога чакам за изпролетее. Там се чувствам прекрасно. Спокойствие, чистота, тишина и естествени птичи концерти. Там може и да съм ти по-близо и на Валката също. Ще си направим градинско парти.

# 168
Не знаех че зимата си в града,честно. И аз я чакам пролетта ,вече почна да пристъпва тук. Сама малко да се затопли ,да е поне 15 и слънчево,надявам се да ми е добре.

# 169
  • София
ХУЛИ, незаслужен упрек към Марина. Аз поне не виждам нищо хапливо. Да не би да действа предстоящото слънчево затъмнение newsm78 Хайде по-спокойно.
Днес, както се мотая в нета, получавам известие, че някой ми пише в скайпа. Поглеждам-Здравка мравка. Праща емотикони. Прегръдки, целувки, бирени халби, коктейли и танци... Обясняван ѝ аз, че времето не ме подтиква към биричка, избирам си коктейлчето. Следва нова серия емотикони-нищо не разбирам... Следва поредица безсмислени редици от букви. Попритесних се. Питам я Здравунка как е, отново емотикони-бълващи някакво зеленило и безсмислените редици от букви. Тогава се усетих, че може да е Йойо и попитах. Последва позвъняване и усмихнатата физиономия на бабин Здравкин убавец и още една малка кратунка-негов приятел. Отдъхнах си... Поговорихме малко, затворих, но после имаше още 2 позвънявания. Е, повече не се обадих.
Отивам да си лягам с Джефри Арчър-Времето ще покаже.
На всички лека нощ и сладки сънища.

# 170
  • София
Здравке, оправяй се от радиоколита. Не знам как се лекува това чудо - с физиотерапия ли?
Фло, аз много често си говоря по подобен начин с дечицата на братовчеда/4,5 и 2,5 годишни/. Цели статии от нерабираеми букви и тук таме картинка получавам и връщам. Но са инструктирани да не вдигат като им се звъни.
Римар, купи ли кремчето? Аз като си довърша сегашното от Лидл ще си взема с охлюви. Ма ще съм красотна .....
Маринка, как се справя ученика с  храната в кутийки?
Иха, четох рецептите - много вкусно. Но аз нещо повече от бисквитена торта не се наемам да правя. То и нея - веднъж на високосна. Нали все се пазя от калории. ... Не че съм се опазила.
Май и за друго мислех да пиша, но от обяд до сега съм го забравила.

# 171
Фло попита къде съм. Потънах в училищно ежедневие.
Скрит текст:
В занималня съм на 4 клас. Ужас!!! Дисциплина  НУЛА, учене НИКАКВО. Опитвам се да ги вкарам в пътя, т.е. да  има ред и тишина , да учат и да пишат домашни. Обявена съм за много лоша. Питам ги защо съм лоша. Отговор: "Караш ни да учим, не ни пускаш да ходим до магазина /голям супермаркет, наблизо до училището/ и на дюнерите, а нашата госпожа ни позволява да правим, каквото искаме. Под правене на "каквото искаме" разбирайте ходене по няколко пъти до магазина, игра на двора, игра на телефоните  и на компютъра вътре, ритане на топка в стаята, ходене по чиновете, псуване, сбиване.
Една от прислужниците ми казва тихомълком, че  редовната госпожа наистина ги оставя да правят, каквото искат. Да, ама аз не съм съгласна с такова "учене" и ги строявам яко. Пишат домашни, четат и учат, защото ги ПРИНУЖДАВАМ да го правят.  Принудата не е по моите разбирания за педагогика. Но нямам друг избор. Много са щастливи, че тяхната госпожа се връща в понеделник, а аз съм щастлива, че приключвам заместването при тях, но съм нещастна за това, което става в нашето съвременно "образование".
До събота, приятелки! Ако е живот и здраве!

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 23:05 от K.A.G.

# 172
При мене всичко по старому- в Клуба, на репетиция, в Клуба, на репетиция........

Болничките бързо да оздравяват! newsm10

Утре ще е специален ден, по обяд ще наблюдаваме СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ, а в 22.45 ще посрещнем астрономическата ПРОЛЕТ! Laughing
ДС вече ми е осигурил тъмно стъкло от оксиженовата си маска, през което да наблюдавам затъмнението.
Аз ще бъда в Пенсионерския клуб с тракийките, там ще го наблюдаваме заедно със учениците.  Joy
/клуба ни е построен в двора на училище в квартала ни/

Лека  нощ!
  smile3524

# 173

ДОБРО УТРО И ДА Е ДОБЪР ДЕНЯТ НИ!!!

# 174
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утро и от мен! Дидимити е почерпила с кафе - сега и аз си го пийвам! Ето и чайче:

А с днешното затъмнение newsm78 newsm78 newsm78  предричат едни катаклизми....А дано нищо лошо не се случва!

# 175
  • София

Добро утро!

Събуждам ви с изпълнение на Хор Турецкий за отскок и с надеждата да ги гледам на живо следващата седмица.

Айша, справяме се с кутиите, след консултация с младежа. Но, плодовете и зеленчуците се хапват избирателно, нали сега сменя и зъбките. За мен си е предизвикателство. Май следващата седмица ще тръгне отново в стола (по негово желание). Но, ще видим в понеделник.  Heart Eyes

Грети, добре, че приключваш с този клас, да не се притесняваш излишно. Да ти кажа  аз не съм особено доволна от занималнята в нашето училище. Пишат нещо, ама после я се провери, я не, а се е случвало и домашното вкъщи да се пише. Е, каква е файдата от занималнята тогава? Госпожата ги оставя да и правят каквото искат. Но, пък децата се радват, защото явно им остава време за игри и закачки. На родителска среща обаче родители са се оплакали от това и сега се отнася по-сериозно следобедната госпожа.

Не знам дали затъмнението ще се вижда в София, а ако може да се наблюдава аз  нямам с какво да го гледам. Танче, да разкажеш после какво си видяла.  Heart Eyes

Хубав петъчен ден, но не се отпускайте, че и утрешния ден е работен!   bouquet

# 176

Багри и аромати ,пролет...
Да ви е пролетно моми...
Маринка ,този хор  видях в туба след като идва  в България  и се влюбих от пръв поглед.Бива си ги ,пръскат чар и сексапил на сцената ,но пък такива гласове трудно се събират на едно място.Много харесвам дълбоките  плътни мъжки гласове...много добре ги чувам.
Та викаш  пак ще са тук ,щом ще ги видиш...
Янице ,радвам се да те виждам ,не се сърдиш като те изпревари някой ,то е от грижа за теб ,все ти правиш  кафето ,ама и  рано ставаш. Хубаво се поспива ,но пък ти поддържаш формата и  ще си все млада ,пъргава...Аз се омързеливих ,честно...

# 177
                  Привет,момичета! Laughing
                  Тези дни нямах време да чета , а за писане да не говоря!Пожелайте ми лек път,че тръгваме към Карлово и стискайте палци за успех! Peace
                  Лек и усмихнат ден !  bouquet

# 178
  • София
Добро да е последното зимно утро. Хайде не остана. На шега, на истина, избутахме и тази зима. Дядо ми се шегуваше и казваше: Пилците се броят на есен, а старците - на пролет Simple Smile
Редувам чай от ЯНКА, с кафе от ДИДИМИТИ и си говоря с вас.
Бързам да пожелая лек път на ДИДИА и за каквото е тръгнала да е успешно Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
БОРЯНЧЕ, отдавна си мечтая за такъв алпинеум и в моята градинка, ама май само си мечтая и то не много силно... Ще се наслаждавам на твоя Wink
МАРИНКАааа, не сипь мне соль на рану. Предишният път не можах да отида, а сега? Дано. Моите руски друзья казват, че мъжкият хор и много по-добър от дамският. Репертоарът на мъжете също бил по-силен. Какво прави моя човек? С кутийки, без кутийки-ще порасне, пилот ще стане, ще го оженим за наш'та Катерина и после кой кат нас. С правнучетата в парка на приказки и на кафе Heart Eyes
ТАНИТА, и аз като теб ще кажа, ако има болнички-да оздравяват. ММ вече мога да кажа е добре, но това не беше грип, а настинка. Прави се понякога на плейбой и не се облича като дядо, а се ветрее като младеж и после: Баба Бухла ще му стопли тухла, че са му се свили вратните му жили... Народно творчество от детските ми години Joy
ГРЕТИ, сражавай се миличка. Хич не е лесно с днешната младеж, ама нали ние и децата ни сме ги възпитавали.
АЙША, нищо не пишеш за Ането. Пиши най-после, че се е устроила чудесно, че си има добра работа и още куп хубави неща. Дано, дано, дано...
ИХИЧКА, как си миличка? Сега ще гледам рецептите на спокойствие Simple Smile
ЗДРАВУНКЕ слдунке, как си душичке? ВАри се, пЕчи се, мАжи се и се надигай, че работа те чака.
ДОБИиии, пролет, идва ей я на. Да не я пропуснеш?
ДЖИЛИ нещо ни бяга по тъча...
А, няма да споменавам отсъстващите, само ще извадя присъствената тетрадка и да му мислят smile3512
За сега толкова, после пак Simple Smile

# 179
Добро утпо , мили момичета !  Hug Hug Hug
Баба Марта проявавя характер и се държи на положение , но нали и ние сме баби – няма да и се даваме. Търпението ни ще се увенчае – ето я пролетта. Надеждата крепи човека.
Дидимити сервирала  кафето
 Янчето – тя е неизменния воин , който ни приготвя всяка сутрин я кафе ,я чай , пък и двете понякога.
Марина ни направи емоционално-мозъчната гимнасика – т.е тонизира ни още заспалите ни клетки . Марина , а ако не е тайна , къде ще ги гледаш на живо следващата седмица ? Знам , че ще идва дамския вариант на хор Турецки , много му се канех , но май не са на нивото на мъжете и се отказах./Сега видях , че и Фло е казала същото/
Бор-янка и тя на бойния си пост , ни поднася порция красота от цветя. Благодаря
Та какво му трябва на човек ? Просто тази топлина и ведрина.
Дидия , лек път и успех!
Вчера Марина и Луси прокоментираха торта "Птиче мляко"., която поместих  . Луси , не съм я правила. Бях прочела много хвалебствия за нея и затова си я “пейстнах” . Вчера и Фло я похвали и ми се искаше да разбера , дали за тази става въпрос. Марина , аз вече си признах , че обичам сладко /противопоказно ми е по здравословни причини , но от време на време кръшкам от правия път/ . Наистина обичам пухкави , леки , маслено-сметанови торти /най- хубавите бяха в Словакия/ , а въпреки голямото ми желание , в Австрия не ми харесаха техните класически торти – бяха с повече блат и сладка и не толкова крем. И аз го знам принципа , че за гости не се експериментира , но кога друг път ? /Не всеки ден хапваме някои неща/. Всеки път мислено преценявам риска и измислям някакъв резервен вариант , в случай на провал.  Последните години съм се /почти/ пристрастила към търсене на нови готварски рецепти . Просто съм любопитна и търся разнообразие . Все пак избирам рецепти , които са близки до нашия си вкус. В къщи ме майтапят , че ги използвам , като опитни мишлета. Не се имам за голяма готвачка. Както казвам , обичам да си играя /експериментирам/ , както малките момиченца си готвят на куклите.

Общи условия

Активация на акаунт