КГБ = Клуб на Готините Баби - 156.

• 77 673
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • София

Момичета, ето списъка и мястото на първата среща. На обяд ще резервирам в пицарията. Ако има някакъв проблем ще пиша.

28 МАРТ (СЪБОТА), 14 ЧАСА,
ПИЦАРИЯ КАЛИ - БУЛ. ХРИСТО БОТЕВ 8
(до Петте кьошета)

Били сме там веднъж

1. Дени
2. Марина
3. Фло
4. Светълчо
5. Айша
6. Здравка
7. Яжка
8. Иха
9. Дея
10. Дидия
11. Мая
12. Джили ?

Пропуснала ли съм някого? Обаждайте се!  Heart Eyes

# 376
Мамси, добре, че се обаждаш! Снощи те споменавахме в разговор, липсваш ни. Аз пък те мисля как ли отхвърляш страница след страница. При теб ли има болнички?

# 377
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Иха, искам рецептата за козунака, дето само се бърка, не се меси. Моля.

На всички ви желая хубав ден!
Аз отивам на среща с един съфорумец.
Оставям ви да гадаете, като се върна ще ви кажа.

Hug Hug Hug

# 378
  • в сърцата на любимите ми хора
Здравче, слава Богу при мен няма болни. При Шпунци и Аиша имаше, та на тях пожелах оздравяване.
Листчетата ги отмятам едно по едно, но не с тази бързина, с която би ми се искало. Ма шЪ сЪ опраим някак си, види му се края  #Crazy

# 379
   Здравейте и хубав ден желая на всички , а на болничките – бързо да оздравяват. Чакаме среща...
   Аз съм “на тръстиката“ и тръстича ли , тръстича. Много ме е налегнала службата /не се оплаквам , а оправдавам , че не мога да съм по- дълго във вашата компания/. От време на време изкръшквам и надничам тук.
   Светълчо , изпълнявам желанието то. Ще поместя няколко рецепти – сигурно са почти еднакви , но имат и някои вариации – за избор. Нямах време да ги сравнявам. Аз направих по първата рецепта и съм доволна. /Миналата година правих към 10-тина козунака – за подаръци , по 3-4 рецепти  - с машина , на ръка.../. Май вече мисля да действам по тази мързелива рецепта
Скрит текст:
ЛЕСЕН КОЗУНАК „ВЕНИ”
1 КГ.БРАШНО                                        1 С.Л. ОЦЕТ
1 П.МАЯ,42 Г. ЖИВА                            1 Ч. Л. СОЛ
1 Ч .ЧАША ЗАХАР                                 3 С.Л.ОЛИО
5 БР. ЯЙЦА                                               80-100 ГР. ВОДА
6- 7 П.ВАНИЛИЯ                                   1 КОФИЧКА КИСЕЛО МЛЯКО
КОРАТА НА 1 ЛИМОН                         1 Ч.Л. СОДА БИКАРБОНАТ
125 Г.МАСЛО                                         ТЕЧЕН ШОКОЛАД
      БРАШНОТО СЕ ПРЕСЯВА В ПО-ГОЛЯМА ТАВА ,КАТО СЕ ОСТАВИ ОТ НЕГО 3-4 ЛЪЖИЦИ ЗА ПОРЪСВАНЕ ПРИ ИЗМЕСВАНЕТО НА ТЕСТОТО.ЯЙЦАТА СЕ РАЗБИВАТ СЪС ЗАХАРТА. КАТО СЕ ОСТАВЯ 1 ЖЪЛТЪК И С МАЛКО ОЛИО СЕ РАЗБИВА И СЛЕД ВТАСВАНЕ НА КОЗУНАКА , ПРЕДИ ПЕЧЕНЕ СЕ НАМАЗВА.РАЗБИТИТЕ ЯЙЦА СЕ ИЗСИПВАТ В НАПРАВЕНО КЛАДЕНЧЕ В БРАШНОТО, СЛАГА СЕ МАЯТА ,СИПВА СЕ ЗАТОПЛЕНАТА ВОДА, ОЦЕТ, ОЛИОТО,СОЛ, КИСЕЛОТО МЛЯКО, КАТО В НЕГО СЕ СЛАГА СОДАТА ,НАСТЪРГАНАТА ЛИМОНОВА КОРА,ВАНИЛИЯТАВСИЧКО ТОВА СЕ БЪРКА СЪС СУПЕНА ЛЪЖИЦА И ВПОСЛЕДСТВИЕ СЕ ОМЕСВА МЕКО ТЕСТО,КОЕТО СЕ ПОСТАВЯ В ПРЕДВАРИТЕЛНО НАМАЗНЕН С ОЛИО НАЙЛОНОВ ПЛИК С ТРИ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ ОБЕМ ОТ ТЕСТОТО , ВРЪЗВА СЕ ДОБРЕ И СЕ ПОСТАВЯ В ХЛАДИЛНИКА..
НА СУТРИНТА ТЕСТОТО Е УВЕЛИЧИЛО ПОЧТИ 3 ПЪТИ ГОЛЕМИНАТА СИ.
ДОЗАТА Е ДОСТАТЪЧНА ЗА 2 БР.ПО-ГОЛЕМИ ИЛИ 3 БР.ПО-МАЛКИ КОЗУНАКА.
        ВЪРХУ НАМАЗНЕН ПЛОТ ,ТАВА ИЛИ ДРУГ ПЛОСЪК СЪД СЕ РЕЖАТ ПАРЧЕТА ОТ ТЕСТОТО,ПРАВЯТ СЕ НА ПРАВОЪГЪЛНИ КОРИЧКИ,МАЖАТ СЕ С РАЗТОПЕНО МАСЛО ОБИЛНО,СЛАГА СЕ ТЕЧЕН ШОКОЛАД,УВИВАТ СЕ НА  ФИТИЛИ ,УСУКВАТ СЕ И СЕ СПЛИТАТ НА ПЛИТКА. ОСТАВЯ СЕ ДА ВТАСВА ,ПЕЧЕ СЕ В СЛАБО ЗАГРЯТА ФУРНА В НАЧАЛОТО, СЛЕД ТОВА СЕ УСИЛВА ДО 180-200 ГРАДУСА,ВНИМАВА СЕ ДА НЕ ИЗГОРИ ОТ ГОРЕ , КАТО СЕ ПОКРИВА С ФОЛИО , ПРИ НУЖДА.

Лесен и вкусен козунак с много конци
Тестото си отлежа в хладилник през цялата нощ и пак се получи козунака. За последните четири дни го правя три пъти , като само първият път го оставих да нощува в хладилник, споменавам това като изпробван метод и резултата беше страхотен . Рецептата е с олио и това прави козунака мек и в следващите няколко дни след изпичане.
3 яйца ( от тях отделяме единия белтък за намазване)
150 грама кристална захар
200 мл прясно мляко
80 мл олио
20 грама прясна мая( което е половин кубче или 1 пак суха от 7 грама)
500-540 грама брашно (зависи от големината на яйцата)
2 ванилии
кората на един лимон
Използвах изцяло помощта на миксер с бъркалките за тесто, дори не си изцапах ръцете. Вие може да ползвате и машината за хляб или да си го омесите на ръка.
Активирайте маята с малко от затопленото предварително мляко с лъжичка захар и 2-3 лъжички брашно за рядка каша. Докато си приготвите останалите продукти маята ще стане готова. Разтворете захарта в топлото мляко докато се стопят кристалчетата. Разбъркайте яйцата с лимоновата кора и ванилията, добавете половината олио и си пригответе дълбока купа с пресятото брашно. Оставете една малка част от брашното и при нужда добавяйте. Към брашното изсипете яйцата със ванилията,кората от лимон и олиото, млякото със захарта и активираната мая. Започнете да бъркате с бъркалките за тесто на миксера, докато тестото се отлепи от съда и се оформи като топка в средата. На мен ми отне не повече от 10 минути. Тестото е меко на пипане и не лепне. Добавяйте малко по малко и останалото олио като продължавате омесването. В процеса на омесване се виждат конци в тестото.
    Готовото тесто изсипвам на мазен плот и с мазни ръце го сгъвам няколко пъти. Слагам в купа и оставям да втаса, докато си удвои обема. Вадя го и пак го размесвам леко и го нагъвам няколко пъти, пак го оставям да втаса. За този козунак втасването е два пъти като тесто и един път оформен. След като е втасало втория път е време да го оформите, аз този път го плетох с четири плитки. Плънката е по ваш избор. Ако обичате по-сладки козунаци, моят съвет е да сложите сладка плънка, а не да увеличавате захарта, защото голямото количество захар в тестото го прави по-сбито и тежко.

Преместете го в съда в който ще го изпечете, аз използвах откопчаваща форма с диаметър 24 см. и оставете да втаса за последен път, докато си удвои обема. Внимавайте да не го оставите прекалено дълго да втасва, защото има опасност да превтаса тестото, тогава и плетката се разлива и конци няма.  За процесите на втасване можете да си помагате с фурната включена да загрее на 50 градуса и изключена после. Намажете с отделения белтък и поръсете с филирани бадеми и захар.
Изпечете козунака на 160-170 градуса за около час, но това зависи от дебелината, така че проверявайте с дървено шишче, трябва да излиза сухо без полепнало тесто по него. Когато готовия козунак придобие приятен златист загар, а все още е суров вътре трябва да го завиете с алуминиево фолио, за да си запази цвета в противен случай ще прегори и както обича да казва моят баща, козунака няма да има търговски вид

Най-лесният козунак без месене
 лек, въздушен, на конци с богата плънка и страхотен аромат, а в същото време, толкова лесен и елементарен, без дори да си цапате ръцете, защото този козунак не се меси, а само се бърка, с телена бъркалка или със специалните бъркалки за тесто на миксера
6 яйца
300 г захар
250 мл прясно мляко
250 г топена мас ( аз сложих 125г масло и 125г мас)
50 мл топла вода за разтваряне на маята
50 мл коняк или ром
40 г жива мая
1кг брашно ( добавих още само 100 г защото яйцата ми бяха по-големи)
кората на 1 голям лимон
Активирайте маята с 1 суп.л захар, 50 мл топла вода и 2-3 суп. л брашно.
Пресейте брашното и към него добавете разтворената в прясното мляко захар, за да няма кристалчета, стопената мазнина, разбитите яйца (разбивам ги с телена бъркалка), алкохола под формата на ром или коняк, маята през това време вече се е активирала, добавете и нея и  кората от лимон. Всичко това разбъркайте с бъркалките за тесто на миксера или дървена лъжица. Тестото е много лепкаво и не става за месене, но не се притеснявайте и не добавяйте повече брашно! Оставете на топло да втаса, докато увеличи обема си три пъти.
 Забърках тестото късно вечерта към 23:00 часа, ставих го в стаята, където температурата беше към 20 градуса и на сутринта имах пълна тенджера с прекрасно втасало тесто.
 След като тестото е втасало е време да започнете оформянето на козунаците. Пригответе съдовете в които ще печете козунаците, за по-лесно отлепяне аз използвам пергаментова хартия. Пригответе си плънката за козунаците и купичка с малко олио в която да си омазнявате ръцете за по лесна работа с тестото.
За плънката използвах локум, сладко и какаово-орехова плънка, която приготвих като разбих на сняг един белтък с 1 суп л захар, добавих малко смлени орехи и какао.
От това количество тесто направих три козунака. Разделете си тестото на три и после още на три за да можете да сплетете козунаците. С мазни ръце разстелете на правоъгълни парчета тестото, поставете плънката и завийте и осучете като въже.
Остава само да ги изпечете на 180 градуса,( до суха клечка) при необходимост покрийте с алуминиево фолио за да не изгорят.

Повитица / Povitica Bread
Изключително лесен,но пък много ефектен и вкусен сладък хляб се получи.
Не е сладък колкото обичайно правите козунаците,обаче който иска може да добави повече захар и така почти да влезе в тяхната графа.
В случая идеята е да си направите нещо близко до техния аромат и вкус,но за двойно по-кратко време,защото няма да месите толкова много,а освен това захарта и мазнината са много по-малко и втасването е съответно по-бързо.
А нуждата от още една идея сладост можете отлично и много подходящо да компенсирате като си резнете филийка и си я намажете тънко с любимо сладко или мед,както направихме ние.
за тестото:
1/2 ч.ч. / 120 мл /  прясно мляко
2 яйца
1-2 с.л. топено краве масло
1/2 кубче мая
3 с.л. захар
щипка сол
ванилия
брашно,колкото поеме за меко,но нелепнещо тесто
за плънката:
1+3/4 ч.ч. смлени орехи
1/4 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. топено краве масло
1 жълтък
1/2 ч.ч. захар
екстракт ванилия,канела,какао - по 1 ч.л.
за намазване отгоре:
белтък
4 с.л. захар
От посочените продукти замесвате тесто и го оставяте да втаса.Орехите смилате в кухненския робот и хомогенизирате с останалите продукти за плънката.Разточвате тестото на една голяма правоъгълна кора /е,моята е далеч от правоъгълна де Simple Smile / .За да ви е по-удобно навиването,разточете на памучен чаршаф или покривка,като преди това  поръсите обилно с брашно или пудра захар,за да не залепва тестото.Разпределяте равномерно плънката. Навивате на руло по ширината.Леко изтегляте рулото да се издължи още повече,но внимавайте да не го сплескате или скъсате.По принцип по рецепта в подготвена за печене правоъгълна тавичка за кекс/козунак трябва да поставите рулото така,че краищата да излизат равномерно навън от формата.После да ги завивиете отгоре,като втори етаж.В моята форма обаче пасна като започнах с края от единия ъгъл и завих на охлюв,докато свърши рулото: Оставяте на топло да втаса отново,после мажете с белтък,поръсвате обилно захар и печете. Първо 10 мин. на 100 градуса,за да постигнете максимален обем,и след това увеличавате на 160 гр.,докато боднат в средата дървен шиш излезе сух.Аз пека  само на долен реотан с вентилатор,така не се налага да покривам печивата.
=== Приготвих го в машината за хляб-като козунак.Добавих две супени лъжици захар, но в плънката и още една лъжичка какао....мисля, че за любителите на шоколадовия вкус може и повече какао....Отгоре поръсих с две лъжици захар, а останалите също в плънката.Нямаше проблем с втасването

Козунак в "хладилника"
Това е рецепта за козунак, за умни жени и добри домакини. Замесвате тестото в събота и печете сутринта в неделя на Великден.
за тестото:
4 яйца
1.5 чаени чаши захар
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко
0.5 чаена лъжица сода за хляб
1 чаена чаша прясно мляко
1 пакетче суха мая или мая колкото кибритена кутия
кората на един лимон
брашно колкото поеме, приблизително около 1.200г.
За пълнежа:
2 супени лъжици какао
0.5 кафяна чаша захар
0.5 кафяна чаша едро нарязани орехи
0.5 кафяна чаша стафиди
    * Замесвате тестото от посочените продукти.* След като сте готови,намазнявате един средно голям плик и в него поставяте тестото.* Затваряте плика така, че вътре да има достатъчно пространство. Пространството е необходимо защото тестото ще увеличи 2-пъти размера си (ще втаса).* След това поставяте плика с тестото в хладилника ,но не в камерата.* Оставяте го да пренощува на студено.* На другя ден с намазнени ръце го премесвате.Оставяте го да втаса.* Премесвате малко отново с намазнени ръце, оформяте в желания вид тестото(по желание поставяте и пълнеж) и печете. От посочените продукти стават два средно големи козунака.

Козунак за мързеливи булки
500 г брашно
300 мл топло прясно мляко
100 г захар
20 г прясна мая или 7 г суха
125 г масло - размекнато, но не стопено
2 бр. яйца
1 ванилия
лимонова кора по желание
лимонова есенция
##по желание стафиди и ядки
 В дълбока купа се слагат 2-3 с.л. брашно, маята и 100 мл от топлото мляко, разбърква се хубаво да се разтвори маята, покрива се с кърпа и се оставя да шупне (около 20 минути). След това се добавят всички останали продукти и се разбъркват с миксера - с нормалните бъркалки. Ако решите да добавите стафиди и ядки, след като приключите с миксера добавяте ги и с шпатула хубаво разбърквате тестото. Подмазва се кексова форма и се поръсва с галета (ако формата ви е правоъгълна може да сложите хартия за печене и да не подмазвате формата). Изсипвате сместа във формата покривате с кърпа и оставяте на топло за 40 минути да втаса (да удвои обема си) и слагате да печете в загрята на 160С фурна до приятен кафеникав цвят и суха клечка (както си печете кексовете). След като го опечете оставете да изстине и тогава го извадете от формата.
----Защо ми се струва , че захарта е малко или...?

Извинявайте , но не успях да подчертая заглавията /нещо ми "мърдаше/текста. Дори сега пиша слепешката - не виждам какво пиша/

# 380
  • София
Ооооооо СВЕТЪЛЧО newsm09 Къде мър маце тъй пролетно ръгна по срещи и съфорумци?
То и аз изневерявам, ама с много и все съфорумки, ама твойто по-подозрително ми се види-верно един, ама пък съфорумец newsm78 Ей, да не тичаш после на прибежки из апартамента, а Заро-след теб:2gunfire: #2gunfire #2gunfire Умната, момиче!
Ей ме на. От ранни зори бях в кабинета, а после ходих на домашно посещение, та извадих 2 корена на една женица. Слава Богу всичко мина добре. Сега лягам с книгата, а после на пазар. Женска орисия-няма прокопсия.
БОРЯНКЕ, миличка Hug, как тъй няма да ме видиш като дойдеш? Има ли желание-намира се начин. Желание имаме-ще намерим начина Simple Smile
ТАНИТА, ти си неизчерпаем извор...Абе какъв ти извор? Направо си река. Дано да ги събираш твоите бисери. Нищо, че са по конкретен повод за конкретен човек. Пази ги Simple Smile
Каква съм неблагодарна. Сутринта изпих кафето на ЯНКА, сега поради това, че нямаме вода - изпих чайчето на ТАНИТА и едно " благодаря" не съм казала. Е, момичета, благодаря! Simple Smile
МАМСИ, от Контрабасът ни съм те чула, ни съм те чела. Няма ли малко разведряване на хоризонта? От къде я намери тая работа, дето има толкова много за работа Joy
ДОБИ, да разбирам ли, че на втората среща ще доприпкаш? Hug
ДИДИА, скрий всичките мачета, да не ти минат път. Дано поне за първата среща се класираш Heart Eyes
ДЖИЛИ, а дано крачетата ти те донесат на среща с нас Wink
МАЙЧЕ, ти си отличник-класираш се за двете срещи  bouquet Браво!
Градско, ЯЖКЕ, за теб пък как съм се затъжила... Мани, мани. Съученикът ти те поздравява  bouquet
ИХА, к'ви са тия мързеливи ''кузиняци" ? Я напиши да се ограмотим и ние, мързеливите бабета. Ох, аз ни съм от тях, от мързеливите де, но прАти ги за всеки случай. Ако ми омръзне да съм много работна, може да мина в другия отбор hahaha Joy
МАРИНКА, мястото на срещата вече е известно, остава да дойде датата. Благодаря ти за участието в организацията.
ЗДРАВЧЕ, ти пък ми скри топката football, или още по точно изпи ми мозъка с твоите идеи и организаторски способности. Я я вижте наша Здравка-скрита лимонка... smile3537. Вече все ти ще организираш тържествата Simple Smile
Май трябваше още да пиша, ама като ми е изфирясала главата, ще си мълча. Казвам ви приятна следобедна дрямка.  sleepuu
ПП БОРЯНА и МАРИНА страдаха, че не пиша. А сега да ви видя-сядайте и четете smile3529 smile3529  Wink

МАМСИ, ИХА, сбутахме се на портала, ама хайде от мен да мине. Първо вие, после Я. Сега, като публикувам, ще ви чета  love001  love001

# 381
# 382
# 383
                Фло,мачетата са англичанчета,ама може пък някое да го е налегнала носталгията и да се появи! Laughing Надявам се да са се адаптирали и да не им е мъчно за моята пътечка! Wink
                Отивам да чета подробно,че прегледах само последната страничка и ми стана смешно за мачетата та не се въздържах и прописах набързо.Сега ще чета и се хоризонтирам по ниедно време,че съм направо скапана от умора.Още сънувам карловските калдаръми! Laughing а и тази седмица направо ми дойде малко в повече с гостите в ДГ.
                Иха,изпревари ме на входа ,но пък да ти отговоря - ще си останем красиви и това си е! Wink

# 384
Фло, какво е това "скрита лимонка"? Ква ми ти организаторка!!! #Silly #Silly Смееех...  Просто аз по стечение на обстоятелствата узнах всички изходни данни, сглобих ги и видях единствената възможност да сме заедно.

Не може ли деди да седне за мъъъъничко пред компа в темата на мястото ти и да изнесе една беседа за самолетната катастрофа? Интересува ми напр. как се заклюЧва ОТВЪТРЕ кокпит, та да не могат да влязат ни стюардеси, ни други ... Така ли е редно?
Инак ти си ни едничка и незаменима   superuu 4470, никой не може да заеме мястото ти.

# 385
Иха, Дидиа, и аз искам да си остана красива!
А вие вземете та починете двете, разбихте се!

Дръжте се! Идва пролетта, след нея и лятото. Вземе ли да вали всеки ден към 16 часа - значи зимата си е отишла. И тъй ще е цяло лято.

umbrella

# 386
 Момичета, бройте и мен за срещата на 28.03.Има си и предимство да се използва компа на дядо... newsm78 newsm78. Та чета за срещата на глас и той ми казва още утре да тръгвам за Сф....след малко ще кажа и на щерката.
Приключвам, че трябва да започвам да готвя за гостуването си.
 Hug Hug Hug

# 387
Здравейте момичета ! Hug
Времето се постопли и днес почти  не съм сядала пред компютъра.
до обяд излизах по работа , после пък имах среща с приятелка по на кафе. Сега спретнах едни яйца на очи  ,та се представих за вечерята.
Вчера пък следобяд се срещнахме бившите колежки -пенсионерки. Бяхме 12 бройки. Голям смях падна, спомени ,спомени , клюки , та снощи в 19 часа се прибрах.
Утре вечер пък с Вили ще ходим пак на мероприятие, а ММ ще е с внуците.
Още ме търпят , но съм в очакване  да ми покажат червен картон hahaha Какво да правя като цяла зима все из къщи и сега като отвързана  hahaha
Ето за това нямам време да пиша , но  при всяка възможвност ви чета.
Иха Hug писала си  толкова хубави рецепти  за козунаци, но ти коя си изпробвала ? Ще ги пробвам тази която  втасва в хладилника . Благодаря за рецептите.
Скоро правих  по една рецепта с едно втасване и с плънка с локум , но после много трудно ги изкарах от формите ,че локумът се залепва и за това задължително да се пекът върху хартия.
Каквато и рецепта да е , домашния козунак не може да се сравни с купеният.Знаеш какво ядеш.
Благородно ви завиждам за срещите. Аз сигурно и за втората среща няма да успея да се класирам ,че ще стане късно до като  пристигнем. Макар и за миг да е ще съм доволна...,но.... има време до тогава. Не ме бройте за 4-ти.
Прегръдки и целувки от мен!
Лека и приятна вечер на всички ви !

Hug Hug Hug Hug Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart

# 388
  • София
Добра ви вечер, милички!

Масите в Кали са резервирани на мое име - кеф ви навън в градината, кеф ви вътре.  Grinning Обаче си мисля, че навън ще е студено, пък и обещават дъжд тогава.

Луси, ами да времето е перфектно за разходки. И аз сутринта след като заведох детето си направих една дълга разходка из софийските улици. Обаче после кръвното ми  така падна, че адвам се придвижвам, все ми се спи. Пролетната умора ме налегна яко. А да знаете как чакам пролетната ваканция. Даже като ученичка не съм я чакала така!  hahaha

Кремче, радвам се, че ще бъдеш с нас на 28.03!  Hug

Иха, козунакът, онзи мързеливия ще го пробвам задължително.  Heart Eyes За красотата е ясно! Не се знае с пустата му хубост де ще му излезе края. Joy

Фло, така обичам аз от теб да чета дълги, дълги постове. И колкото повече, толкова повече. И аз като Мечо Пух.  bowuu

Мамсииии, май пак отсъствие ще ти пишем. Е, жалко, много съжалявам!  Hug

Светел, доколкото те познавам се сещам кой съфорумец ще предизвика интереса ти. Дали не е Куркума?  newsm78 Ама и аз се чудя как така те пусна ТМ на среща с друг мъж, а?  Hug

Момичета, подарявам ви една песен на талантливи хора и специално за Иха, тя знае защо.  Heart Eyes

# 389
  • София
Ето съм!
Здравке, заключване на пилотска кабина въведоха като мярка за сигурност след 11.09. Нали арабите бяха влезли в кабините и пилотирали самолетите докато срутват търговския център.
Иначе преди, по време на краткия ми стаж беше гояма гордост да те викне пилота в кабината. А в детството ми помня малките АН 24 бяха с перденце и виждахме екипажа.  Wink
Не разбирам какво чудовище трябва да си за да затриеш 150 невинни. Ами като не му се живее - да се беси, да се мята от високо, да се трови. Ама хората какво са виновни?
Радвам се, че ще се видим в събота. Даже тия дни си мислех, че отдавна не съм ходила по бул. Христо Ботев.
Аз през деня съм долу-горе добре. Като се прибера в къщи се задушавам, не мога да дишам от кашлица. Но то няма как да е иначе - "болния" Пламен не е спрял да дими с гадния си тютюн. Колкото и да проветрявам - все ме дави. Пия си лекарствата и чая, но явно бавно ще се оправя.
Рецептите за козунак са много примамливи. Но аз имам още по-лесна - от магазина до нас. И без това 3 дни го подмятаме по масата.
Който пробва тесто в хладилник - върнете се на моя разказ за "земетресението" в Търново.
Да си знаете, само напомням.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт