Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 881
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
С коларгола внимателно. Той много подсушава, прекалено много. Но, това според мен по опита със сина ми. Аз не ги предпочитам, защото имаме проблем и с ларингита.

С коларгола много внимателно! И въобще с всичко, написано по-горе от теб съм съгласна. Peace
Ма тия доктори в БГ,много интересни...Хрема от трета сливица и...пей сърце.Как разбират,че е от там-не знам .Тука като се почнат едни унг прегледи и цярове за трета слвица-разбирайте Ериус+АБ капки и ако няма подобрение-ножа..И не знам кое е по-правилно...по-малко да се обръща внимание или пък да се прекалява..Щото аз с тия трети сливици,бактерии и прочие-побърках и себе си и детето и понякога съжалявам,че се втелявам и я влача по ддоктори,щото файда йок,пак си кашля.Вадя рецепти от баба така каза и хомеопатия и...стискам зъби.
Между другото за пръв път чувам хрема от трета сливица.
Все бях чувала за трета сливица,увеличена от хрема или кашлица от секрет от третата сливицата...ама хрема от сливицата... newsm78
Въобще не са много интересни докторите в България, а това какво искат да чуят родителите е интересно. Когато обаче един родител вижда, защото иска да види, че хремата възпалява сериозно третата сливица и оттам детето му се вкарва в един порочен кръг от усложнения, не лежи на тази кълка с хрема от трета сливица, а пробва всичко.  И антихистамини, и лимфомизот, и тъпче с какво ли не, но накрая стига до изборът дали да продължи да си играе на проба-грешка или да стисне очи и да премахне проблема.
 Peace

# 136
И аз предпочитам с помпа, ама милата още е малка и такова дране настава, че след това гласът и преспива. И трудно се успокоява, трудно й минава. Не че не съм я хващала, приклещвала и т.н., но последно време вече нямам сили да травмирам нея и да изнервям себе си. Издухваме с надеждата, че няма да я удари в ушите. Сега започна един тримесечен курс с Ериус, да се види дали има алергична основа всичко. Ще давам и хранителната добавка и рибомунила. Хич не обичам химиите, но ... налага се.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 11:22 от Анонимен

# 137
  • Варна
И моят държи  да се издухва сам, проблемът е, че както писах по-назад хитът този път е да застане насред стаята и да почне да се издухва, без кърпа, без затискане на ноздра - хвърчи и от двете едновременно ooooh! супер забава, и аз се моля да не го удари дето не трябва, но не слуша, а не мога да съм във всяка секунда около него, дебнеща с кърпа в ръка Whistling

# 138
  • Пловдив
Моя син тази сутрин със събуждането и каза че му е лошо и повърна.После още няколко пъти повръща.Няма Т,спи сега .Нищо му нямаше до снощи,спокойно спа цяла нощ.Повръща храна и нещо като сополи ли са,храчки ли са,а уж оздравя,не кашля вече,няма и сополи,носа е отпушен,в понеделник бяхме на преглед-нямаше хрипове вече,напълно здрав.А сега това откъде ........

# 139
Будико ,дано не е нещо сериозно  Hug

# 140
а кислородна или сребърна вода някой да е прилагал?

# 141
а кислородна или сребърна вода някой да е прилагал?
Аз сребърна,но ефект като че не видях. Peace

# 142
Капките на Улевинов се оказаха и капките, които педиатърът изписва. В аптеката ми казаха, че мога да ги комбинирам с коларгола, щом е назад и напред хремата. Но ми обясниха, че коларголът не е за гъст сопол, който си стои навътре, а за течен, при обилна хрема. А на мен коларголът са ми го изписвали точно за задна хрема с последици към третата сливица.

# 143
  • shumen
Мон,Мутафова точно АБ си е Бисептола.Ето какво извадих сега от листовката му.
Бисептол 200 mg/ 40 mg в 5 ml перорална суспензия /наричан Бисептол в тази листовка/ е съставен от две различни лекарства, наречени сулфаметоксазол и триметоприм. Тези лекарства носят понякога комбинираното название ко-тримоксазол. И двете съставки принадлежат към групата на антибиотиците. Те се използват за лечение на инфекции, причинени от бактерии. Както всички антибиотици Бисептол действа само на някои видове бактерии. Това означава, че е подходящ за лечение само на определени видове инфекции.
Дива,аз давам Цинабсин при течаща хрема.Също понякога и Коризалия давам или Инфлуцид за настинка,но по препоръка на педи.
Будико,дано не е нещо сериозно при вас.
Тото,и аз затискам малкия с ръце,крака и чистя с Маримера носа,че иначе не дава.
Месечинке,моя пък се духа така и се бърше в ръкави и където свари и направо откачам.

# 144
Малката пък точно,като хърка носа,но нищо не излиза и като капна Коларгола кихва и изкарва всичко що е отзад.На вторият,третият ден спира да киха.

# 145
  • shumen
Тото,и аз съм доволна от Коларгол.При нас става точно както при Уми.

# 146
Хич не ми е приятно да споря в този форум, защото научих много неща от тук. Но за бисептола мога да поспоря, макар и с неудоволствие. Странното е, че в листовката на сиропа състава е същия, но класификацията на съставките е неточна. Ако на някой му е важно - ето:

http://www.puls.bg/health/highlights/news_12626.html - по-надолу има инфо за падане на гърчовия праг при прием на флуорохинолони.

http://apteka.framar.bg/02005235/%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BF% … 0-%D0%BC%D0%B3-20

Не мисля, че класификацията е толкова важна, да не издребняваме /макар че аз го направих  Rolling Eyes/
Струва ми се, че тези лекарства имат повече странични ефекти.

# 147
  • Бургас
danaeka , знам какво пише в листовката, децата ми се наложи съвсем скоро да го пият.
Пак ти казвам, че това не е АБ, можеш да попиташ всеки лекар да ти обясни защо.

Обикновено го изписват като "чадър" при вирусни инфекции. Или "като опашка" след АБ.

Не се заяждам, просто масово битува погрешното мнение, че това е слаб АБ, а това изобщо не е така.
Но пак казвам, че е сериозно лекарство, което също натоварва организма, много хора проявяват и алергии към него.

# 148
При мен има бранхамела или нещо такова в носа.И аз съм на Аугументин.УНГ каза"рядко изписвам АБ,но като трябва,значи трябва".
Аз след големите драми дали да дам на Габи АБ,така и не го дадох,мъжът ми ме разубеди,но и аз някак не бях сигурна.Обаче положението не се променя.Носът хърка,кашлица един ден има,на другия няма и те така...Помолих за Бактробан,нямало го в момента,а и трудно трепел бактерия толкова назад в носа.И...изписа нов Аугментин и ми каза да не мъча детето,така нямало да я видя здрава Sad

# 149
Бисептола със сигурност не е АБ. Алергична съм към него. Като дете след прием съм спряла да дишам. Та доста добре съм запозната. За да не го получа под друга форма. По този повод у дома е анатамесон.

Уми това с третата сливица, бактериите и Аб имам чуство че се вкарвате в порочен кръг. Нямат ли някаква боаронска хомеопатия там?

Общи условия

Активация на акаунт