Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 886
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Уми ,каква е бактерията на детето ?Аз пък съм много доволна от Бактробана -сега обаче го няма по аптеките .Винаги си е свършвал работата.
 Ако хърка детето докато спи би ли ви притеснило .Имаше хрема предната седмица .Сега нищо не излиза само като сме навън на студено потича от едната ноздра .Вкъщи  не  .С аспиратора нищо не излиза .Но много ме тормози това хъркане .Скоро ще посетя ЛЛ и ще го изкоментирам с него .
Бързо оздравяване на болните

# 151
  • около Варна
Едно време много се ползваше бисептола за лечение. Когато го изписаха на децата попрочетох за него, че е химиотерапевтик/каквото и да означава/, а не антибиотик/каквато и да е разликата/, също, че като стар препарат и доста често използван, вече е слабо ефикасен, защото въпросните микроорганизми, които трябва да лекува, са станали вече резистентни. От тогава съм скептична към това лекарство, сякаш като ще се тровим да е с антибиотик, поне вероятността да унищожи бацилите е по-голяма.

# 152
Габи е със стафилокок ауреус.Хоуп има,ама примерно стафилококцинум няма.Давам Цинабсин,Лимфомиозот,Тонзилотрен за третата сливица.Вече не хърка толкова,но отзад има секрет.Капя прополис в носа.Прокашля.Снощи доста,после заспа и не е кашляла,днес 2пъти е закашляла.Тая кашлица ме плаши.Не знам какво да я правя,знам ,че е от секрета..Не искам да дам АБ,но как да я излекувам?!Детето изглежда здраво.Сопол не тече.Храни се.Носът хърка,прокашля и очите при натоварване или промяна в температурата сълзят.

# 153
Уми, и мен ме терзаят същите неща вече 1 месец. Малкият беше болен, изпи си АБ и остана едно хъркане в носа и сухо покашляне най-вече по време или след сън. Всяка седмица го водя при педи и все едно и също - гърдите чисти, гърлото не е червено. Пи сироп за кашлица, противоалергичен сироп. Сега последно каза да спираме сиропите и да пръскам с Куикс и да капя по 2 пъти на ден Левофлоксан.
Поуспокоявам се временно след прегледа и после пак почвам да се притеснявам за тази кашлица. Педи вика нищо му нямало на детето, ама все пак му изписва нещо при всяко ходене. Вече почвам да си мисля, че и аз твърде много се притеснявам. Усещам се как мислите ми по цел ден се въртят около това ooooh!

# 154
аз два пъти съм пила бисептол през живота си и двата пъти между пръстите на едната ми ръка се появяваеше нещо като пришка  ooooh! казаха , че е съвпадение, но не мисля така

# 155
  • Бургас
Едно време много се ползваше бисептола за лечение. Когато го изписаха на децата попрочетох за него, че е химиотерапевтик/каквото и да означава/, а не антибиотик/каквато и да е разликата/, също, че като стар препарат и доста често използван, вече е слабо ефикасен, защото въпросните микроорганизми, които трябва да лекува, са станали вече резистентни. От тогава съм скептична към това лекарство, сякаш като ще се тровим да е с антибиотик, поне вероятността да унищожи бацилите е по-голяма.

Tака е, права си.
Има случаи обаче, в които помага.
Вярно е и това, че много хора, както вече писах, са алергични към него.

# 156
  • shumen
Уми,аз бих дала АБ за бактерията.Бактробан няма сега.Аз преди време бях намерила изостанал в една аптека и не помня дали не взех и изпратих на Месечинката точно.
За Бисептола сте прави,че преди много се използваше,но е стар и вече почти не го изписват.
Аз съм пила Бисептол и съм доволна,но на детето не са му изписвали и не съм давала.
Мон,аз съм питала педи и каза,че си е АБ,но по слаб.Както и да не ми се спори.

# 157
Вие като пиете Бисептол,кисело ядете ли/пиете ли?А АБ като пиете?Днес в аптеката ми натъртиха-кисело и вит.Ц "Не"!Никога не бях чувала,че с Аугументин не се яде кисело.

# 158
Ъ!Аз давам Аугументин точно от седмица и успоредно с него и вит.С,че и мед с лимон също тия дни,но никой не ме е предупредил за това  Thinking

# 159
  • shumen
Уми,не съм чувала такова нещо.Давала съм Аугументин и е ял кисело и пил Витамин С малкия успоредно със него.
Аз като пиех Бисептол преди време също мисля,че си ядях всичко.

# 160
Ми така ми казаха в аптеката..Конкретно на мен,щото и на мен Аугментин изписаха.
За Бисептола,малката като го пи,педи изрично забрани киселото и излагането на слънце.Каза,че се получава ужасен обрив.Спазвах го и всичко беше ок.Даже Санотола спрях тогава.

# 161
Аз за пръв път чувам,за киселото и АБ.
Иначе съм чувала,че АБ с мляко да не се приема ...ама не знам вярно ли е. newsm78

# 162
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета,
не знам кой какво е казвал за киселото, за пръв път го чувам. Може и да е вярно, не знаем.
Това, което аз знам за храните, докато се приема АБ е, че не трябва да се яде кисело и прясно мляко Peace Не мога да го обясня, сигурно някоя от вас ще знае и ще разясни.

# 163
"Да се има предвид обаче, че част от антибиотиците не трябва да се гълтат в непосредствен прием с прясно или кисело мляко. По този начин може да се намали активността на медикамента. Пречи дори малкото количество прясно мляко, което пием с кафето. Затова лекарството трябва да се приеме един час преди ядене или два часа след него. "
Предполагам поради съдържанието на пробиотици в млякото, които по някакъв начин се конкурират с антибиотиците....
А в статията пишеше, че трябва да се набляга на зеленолистни и такива с високо съдържание на витамин C.
Иначе съм давала Линекс между приемите, за да запазя действието на пробиотика (защитя микрофлората), а то антибиотика трябвало да пазя Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 09:52 от praschinka

# 164
Пъпи,и аз така знам и го спазвам,доколкото ми бяха обяснили преди един вид млякото спирало действието на АБ,но не знам дали е така  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт