Боледуване на децата ни - тема 24

• 36 902
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Once there was a Hushpuppy...
praschinka - да, мерси!
Лисе - и аз го спазвам, нищо няма да му стане без млека няколко дена. Той, моя почти не яде, освен кисело от време на време.

# 166
praschinka - да, мерси!
Лисе - и аз го спазвам, нищо няма да му стане без млека няколко дена. Той, моя почти не яде, освен кисело от време на време.

Hug моята си хапва често кисело мляко ,на обяд особено,даже си слага хляб вътре  hahaha

# 167
Момичета,
не знам кой какво е казвал за киселото, за пръв път го чувам. Може и да е вярно, не знаем.
Това, което аз знам за храните, докато се приема АБ е, че не трябва да се яде кисело и прясно мляко Peace Не мога да го обясня, сигурно някоя от вас ще знае и ще разясни.
Въобще не го знам това, че не трябва да се приема мляко. Ако има нещо, заради което да се препоръчва, може би е на принципът на приема на желязо, магнезий и храните, съдържащи калций. Калцият пречи на усвояването на някои вещества.

# 168
Когато не трябва да се приема мляко или нещо друго при прием на конкретно лекарство, си е упоменато в листовката. Аз по едно време пиех нещо(не помня вече и аз какво), но в листовката изрично беше написано да не се яде мляко.
А за вит. Ц са си му го изписвали заедно с АБ.

# 169
  • в огледалото на живота
За млякото и АБ :
http://www.puls.bg/health/sex/print_2708.html
 Hug

# 170
  • shumen
Това за млякото и АБ го чувам за пръв път.Аз съм давала АБ и си е ял мляко моя,че той без него не може.
Лисе,явно и в детската така го ядат киселото мляко,защото моя от как е на ясла и той така го яде с хляб.Също и попара с прясно мляко много обича.

# 171
аз май овладях хремата, нослето се изчисти  Praynig.
вчера обаче много беснях в детската. децата играли на двора и се сдърпали. съответно моята пакостинца заедно с едно приятелче били изпратени вътре, докато другите останали навън. и в продължение на 30-40 минути децата са били сами вътре, без надзор. малката каза, че са влезли в кухната и сами са си сипвали ядене, а след това са отишли в спалнята и са си облекли пижамите. и там по-късно ги е намерила едната учителка, която не разбрала какво става, и им се скарала, че са в спалнята.  ooooh!

# 172
Мале,Силве ..  ooooh!

# 173
  • shumen
Мале,Силве.Аз ако бях не само щях да беснея,ами сигурно и щях да викам и крещя,че да ме чуе цялата ясла.Как така ще оставят децата без надзор сами,наказани.При нас,ако нещо се сдърпат или сбият от други майки знам,че ги наказват като ги оставят да стоят седнали на пейката до госпожите.Аз моя така една вечер го взех разплакан,защото беше на пейката и като питах госпожата защо каза той сам да каже какво е правил,че е наказан.

# 174
Sylviana не помня колко голямо ти е детенцето и  не защитавам учителките.
Но не вярвай на всичко което чуеш.
Как разбра, че са 30-40 минути? Децата трудно се ориентират във времето до около 7 годишна възраст.
Ако си продължила да я разпитваш...фантазията може да е проработила доста. Детето ми по принцип не си съчинява. Но миналата година разказа как на първи ден от ски училището са пуснали Лалето няколко пъти. И понеже той ходи с нас, разказа с доста подробности. Понеже реших че учителката трябва да е луда да ги пусне на 1 ден, без да познава децата. На следващият ден се обадих - оказа се, че са ги разделяли на групи и са карали до базата.
Така че първо говори с учителката и после го мисли.

# 175
Пиша набързо, че ние сме в болница. Бронхоспазъм - 2-ри за 1 месец. Наскоро бях писала, че от октомври имаме 9-10 дни на градина. В средата на февруари беше 3 дни на градина. Взехме я по-рано от градина и тръгнахме  на планина, за да сменим въздуха. На втория ден започна да кашля много силно, дишането се обостри, засилено сърцебиене и се прибрахме спешно. Лекарката констатира бронхит, но каза че сме имали спазъм и няколко дни пихме сиропче вентолин, наред с АБ - Панцеф. Излекувахме се успешно и след 16-17 дни в къщи отиде на градина. Беше здрава само 3 дни. На третия започнаха реки от сополи, веднага я прегледа педиатър и назначи само Олинт за нослето и Синекод. Да ама до другия ден детето се влоши много, не и стигаше въздух, отново обострено дишане, учестен пулс. Преди обяд направихме консултация с пулмолог. Изписаха инхалации с вентолин и сироп проспан. Да, но малката не се повлия, следобяд ни приеха в болница с обструкция на дробовете. Веднага я сложиха на кислородно дишане, венозно урбазон и АБ, инхалации на 4 часа с вентолин. Такъв кошмар не пожелавам на никоя майка, ужаса да гледаш задушаващо се дете, цялото набодено и  на системи.  Слава богу, бързо се повлия и към днешна дата хрипове почти няма, снимката и е чиста.
Имам 2 деца, никога не съм си позволявала да ги пускам болни на градина, никога. Винаги се консултираме с лекар, когато не са добре, ЛЛ никога не ми е отказвал домашно посещение. Не мога да си представя как ще я караме нататък, не мога и да си простя, защо я пуснах тези 3 дни на градина. Имаха тържество и детето ми се примоли : искала и тя един път да каже стихче. С баща и я водихме на лекар преди да я пуснем, за да се уверим, че е здрава. На смото тържество до нея едно крехко детенце се скъса да кашля, а в паузите се закачаха с моето. Питах я "Откога маме сте такива големи приятелки с Н? А тя : А мамо, тя Н е болна, само за тържеството дойде" Извинете за объркания пост, но съм адски притеснена, не знам какво следва и как ще се борим. Дано всички дечица са здравички, а болничките бързо да се оправят.

# 176
  • Варна
galinanik,
оххх, много съжалявам да те прочета Tired Не знам какво да те посъветвам, ще се включат по-знаещите, само ти пожелавам да сте здрави вече и не се обвинявай, че си я пуснала на тържеството. Ако не тогава, друг път е можело да се случи да се разболеее, не сме застраховани, за съжаление...
Хоупче,
няколко пъти прочетох, но грам не разбрах какво е казало твоето дете за ски училището Embarassed
Момичета,
абе малко дете може ли да има синузит? Тази сутрин ми правиха снимка, оказа се, че имам и то сериозен, сега съм на АБ. И се зачудих - и дребното още влачи някакви уж остатъчни сополи, ами ако му има нещо такова и на него? Да го водя ли пак да го гледат? Той иначе е свежарка, не говори дрезгаво като мен, сополите му не са по-различни от есенните, дето ги влачи седмици преди да минат окончателно, обаче се притесних... ММ казва, че няма нищо общо между моето състояние и на детето, ама... де да знам вече.

# 177
galinanik, да се оправя бързо детенце Hug Не се обвинявай, че си я пуснала на градина. Вината не е в теб. Много е неприятно това с воденето на болни деца на градина, но пък няма гаранция, че и навън няма да се срещне с някой болен, за съжаление.
Месечинка, до колкото знам, на тази възраст още не са оформени синусите, за да има синузит.

# 178
Пиша набързо, че ние сме в болница. Бронхоспазъм - 2-ри за 1 месец. Наскоро бях писала, че от октомври имаме 9-10 дни на градина. В средата на февруари беше 3 дни на градина. Взехме я по-рано от градина и тръгнахме  на планина, за да сменим въздуха. На втория ден започна да кашля много силно, дишането се обостри, засилено сърцебиене и се прибрахме спешно. Лекарката констатира бронхит, но каза че сме имали спазъм и няколко дни пихме сиропче вентолин, наред с АБ - Панцеф. Излекувахме се успешно и след 16-17 дни в къщи отиде на градина. Беше здрава само 3 дни. На третия започнаха реки от сополи, веднага я прегледа педиатър и назначи само Олинт за нослето и Синекод. Да ама до другия ден детето се влоши много, не и стигаше въздух, отново обострено дишане, учестен пулс. Преди обяд направихме консултация с пулмолог. Изписаха инхалации с вентолин и сироп проспан. Да, но малката не се повлия, следобяд ни приеха в болница с обструкция на дробовете. Веднага я сложиха на кислородно дишане, венозно урбазон и АБ, инхалации на 4 часа с вентолин. Такъв кошмар не пожелавам на никоя майка, ужаса да гледаш задушаващо се дете, цялото набодено и  на системи.  Слава богу, бързо се повлия и към днешна дата хрипове почти няма, снимката и е чиста.
Имам 2 деца, никога не съм си позволявала да ги пускам болни на градина, никога. Винаги се консултираме с лекар, когато не са добре, ЛЛ никога не ми е отказвал домашно посещение. Не мога да си представя как ще я караме нататък, не мога и да си простя, защо я пуснах тези 3 дни на градина. Имаха тържество и детето ми се примоли : искала и тя един път да каже стихче. С баща и я водихме на лекар преди да я пуснем, за да се уверим, че е здрава. На смото тържество до нея едно крехко детенце се скъса да кашля, а в паузите се закачаха с моето. Питах я "Откога маме сте такива големи приятелки с Н? А тя : А мамо, тя Н е болна, само за тържеството дойде" Извинете за объркания пост, но съм адски притеснена, не знам какво следва и как ще се борим. Дано всички дечица са здравички, а болничките бързо да се оправят.
Ей този Синекод е такъв чудесен образувател на бронхо-спазми! Тези педиатри като видят, че от носа има теч защо въобще го изписват?!  Confused
На мен лично за никакви тържества не ми пука вече.
В понеделник установих, че детето е с пресипнал глас и с майка ми се разбрахме да останат два дни у дома, за да оправим нещата. Обаждам се на следващия ден сутринта, за да инхормирам за отсъствието, а госпожата ме успокои, че можело да си ходи на градина, а тя ми обещавала да не я кара да приказва.  Joy Как може да има толкова забавни хора?!

# 179
Почнах АБ и съм парцал.Мразя АБ.На всичкото отгоре го пих на гладно и щях да умра от болки в стомаха.Сега отивам до аптеката да разредят сиропа на Габи,че не знам дали ще се справя сама и довечера го почвам.Тая нощ пак ми хърка.Вече над месец я мъча.Ще си полежим вкъщи уикенда и другата седмица и ще се моля да се излекуваме.

Общи условия

Активация на акаунт