Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 354
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Силве,силно гуш  Hug

# 346
Силве със сигурност не е от това, че си я извела без шапка.
Сина ми е почти "0" номер. Нон стоп го водя с шапка.
Първо хомеопатката ми кажа , че за носа и ушите е важно да е покрит врата. А не самите уши. Отзад на врата имало нещо си което било важно да е топло.
Втора в събота и неделя беше такова слънце, че и на моя му махнах шапката като излизахме.

# 347
благодаря ви за подкрепата, момичета  Hug
ми то станалото - станало, трябва да се лекуваме. другото са си гадания откъде и защо така, няма как да знаем със сигурност, все пак влачи хремата близо седмица. третата сливица пак е увеличена, няма гной, но задържа сгъстен секрет отгоре. запушила е евстахиевата тръба, оттам и отитът, като вторична реакция. нямаме  голям шанс при това положение, ще чакаме да спадне третата сливица и да мине и възпалението на ухото. за пръв път не ни изписаха антихистамини (не че ги харесвам), чудя се дали док пропусна или просто и е преценила, че при нас не помагат.
Hushpuppy, от сф сме, но бяхме извън града през уикенда. моята е много суетна, шапката не била готина, щяла да е грозна с нея  Crazy въобще, шапката ни е голяма битка и през зимата. има около 12 шапки, всякакви цветове и материи, все от нея избирани, само и само да ги носи.  Simple Smile

# 348
  • Once there was a Hushpuppy...
А, да Силвиана, може щом сте ходили някъде Peace
Тук си беше коварно време, като сега. Пекне слънце, моя се изпоти под шапката. После го прибирам, бърша и слагам нова.
Майка ми в неделя решила, че може следбеда без нея и му я махнала, а аз нали съм си притеснителна и така Shocked.....свива ми се сърцето, като знам, че на мен ми е било зверски студено по същото време...
Но, явно трябва по малко да му "отпускам края", вече е по-голям, трябва да се справя организма...

Представям си в училище и ми се завива свят ooooh!
По физическо тичат, изпотят се, после седят на двора не облечени...какво ли ще е тогава, не знам.
Не е, като в детската. Там малко или много ги обличат, слагаш им шапки, гледат дали духа или не. По друго е.

# 349
Не става ли да пробваш по телефона да изкопчиш информация дали има някакво откритие в материала? Ако има бактериален растеж, той вече ще е факт.

Сигурно може, но и да има растеж, днес едва ли ще започнем лечение на скарлатина, без други симптоми и без сигурен резултат. Може да излезе нещо съвсем различно от стрептокока, което да изтрепем с АБ капки. Днес е като нова, само страда, че е на диета. Mr. Green Сега се надявам да не съм го лепнала аз, че от тези вируси мен едва ме събират. Crazy

# 350
Силви,ти си майка-героиня. Hug Дано третата сливица се свие по бързо при вас и при нас и при всички с подобен проблем Praynig
Ние още си имаме секрет отзад,4сен на АБ.Ако вярвах,че ваденето,ще реши проблема,щях да я извадя с голи ръце  Twisted Evil ,толкова ме е яд понякога,като чуя звука отзад в носа...но не смятам,че това решава нещо и вече имам много примери за това.Явно си е до дете,имунитет,луда майка и прочие Simple Smile
Много се разписах днес.Излизаме на въздух.

# 351
Влизам да пожелая бързо оздравяване на всички болни  Hug!Ние от днес сме на ДГ,ще видим докога!

# 352
  • shumen
Силве,оправяйте се скоро.Дано се свие скоро 3 сливица при малката и да се разминете без болница.
Лиле,дано изкара по-дълго на ДГ малката.
Пъпи,и моя е с много къса коса и още не е бил без шапка.Сутрин като излизаме или се обличаме за яслата е голям рев,че не е иска,ама къде с уговорки,къде с подкупи е слагаме за сега.При нас има доста време до училище,но не знам там без контрол как ще е наистина.Моя толкова мрази да се облича,че сигурно все ще е по къс ръкав,без яке,ако го оставя сам да се облича.
Уми,и аз съм така.Не се втелявам в сополите,а само,ако вземе да кашля.
При нас иначе нищо ново.Вчера и днеска е добре,но ще си стоим и утре в нас и от четвъртък пак в бациларника.

# 353
Привет, девойки  Hug
Гледам има болнички пак тук - бързичко да оздравяват слънчицата ви   bouquet
Аз искам да ви попитам за мнение - утре братовчедка ми със семейството й се връщат за 1 месец вкъщи (живеят в Ирландия) - ще отседнат в жилището на родителите й, живеем в една къща. Проблемът е, че са болни - и трите деца са били болни, последно в събота и неделя голямата е имала Т. Бащата е на АБ с пневмония. Щом той си е позволил да се предаде на АБ, положението е много зле, знам, защото е върл противник човека. Та явно е някаква вирусна исртория, към която не желая да се присъединим и ние.  Въпросът е, че сме много близки и малката  очаква, че ще си играят всеки ден и ще сме заедно, а аз даже не искам да ги събираме като не са ОК  Confused Колко време е хубаво да се изчака при така описаната ситуация, ако видимо няма нещо сериозно при децата (ще видим утре в каква кондиция са). А пневмонията ако е вирусна колко време й трябва, за да не е заразна? Ох, може абсолютно глупави въроси да ви задавам, ама това ми е на дневен ред, а ги чакахме с нетърпение и ще ми е съвестно, ако страним от тях, но няма  начин май  Rolling Eyes

# 354
  • shumen
Рали,според мен,ако можеш не ги събирай децата поне 3-4 дни.За пневмонията пък мисля,че няма да е заразна някъде след 10 дни май беше.Дано се разминете и не се зарази и малката принцеса.

# 355
Rallichka, аз нямам притеснения и на 3 ден с АБ събирам.
Същото и у дома , аз карах грипа. Пих АБ и на 3 ден си свалих маската и започнах да си прегръщам детето.
Другите като ги видиш ще прецениш.

# 356
Аз да си кажа за шапката....не я сваляме!Като Хъши и моето сега е с по-дебела,а като се постопли минаваме на по-тънка....лятото пък се случва и с козирка да му слагам,ако много пече и сякаш е свикнал.Засега не ми прави номера да не я иска  Simple Smile

На училище е анархия!Племенницата ми не е ходила редовно на градина заради постоянно боледуване и най-вече придружено с усложнения-слабото й място са дробовете(сливицата май е по-малкото зло,но ако често се стига и до отит си е същата бира  ooooh! ).Стигали са два пъти до болница с бронхити и пневмония и сестра ми предпочете да й спести градината....даваха й бележки и трета и четвърта група не знам колко й се събираха ходене общо-много малко!Сега е в първи клас.Все нещо й има!Я хрема,я кашлица....миналата седмица пак бяха в болница(този път някакъв изострен бронхит с обструкция или нещо от сорта)-три дни лечение вкъщи с уфазин ли беше,после седмица венозно пак същия Аб и сега пие Панцеф,ще може да ходи чак след ваканцията.За капак при изследванията е излязло,че има бактерия-ешерихия коли,това със сигурност от безконтролност в училище и немиене на ръце най-вероятно.....Та писах го това в смисъл,че като си е болнаво детето малко трудно ще е и в училище с тия болести  ooooh!

бързо оздравяване на болничките  Hug

# 357
Миналата година често минавахме с малкият през двора на едното училище и какво да ви кажа - януари-февруари бягат без якета насам-натам, без шапки, голи кръстове...това за ученици 1-4 клас Tired
Иначе моят другата седмица умувах дали да не го пускам към градината вече. Но днес го изведох на разходка и срещнах майката на едно от децата в неговата група. В момента били 5-6 деца. Завъртял се е някакъв вирус пак ooooh! Та не знам какво правя и аз. Хем издивява вкъщи, хем тамън се позакрепи...

Болните да оздравяват бързичко и с пролетта по-малко боледувания да има Hug

# 358
Е,бяс на каишка държи ли се?!Нищо,че е момиченце,ама за 3момчета е луда.Търча като шантава.Стана вир вода.Докато се приберем да я преоблека-изсъхна.И вкъщи ми се смее"О-о,аз съм вече суха.Пак ще стана болна и пак ще трябва да ме лекуваш"и като ми видя физиономията само каза"Знам,не е смешно".
Рали,на твое място бих погледнала първо как е ситуацията.Трудно ще ги задържиш разделени в една къща,но ако все пак успееш,не ги събирай докато децата не се пооправят.Те не пият АБ,нали?Ма и да пият,щом е вирусно пак са си заразни.Зависи от състоянието им.

# 359
Благодаря, момичета  Hug
Уми, децата не са на АБ, но те така или иначе само в краен, краен случай пият  Rolling Eyes Ще преценя утре и дано няма неприятни изненади  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт