Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 357
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
да поптам някой дали е давал профилактично в сезона на грипа- Ехинацея и клеева тинктура? имам ехинацея на д-р Тайс- по колко капки колко пъти на ден давахте?

# 331
  • shumen
Пъпи,да не е някакъв вирус?Моя в събота беше така и снощи еднократно разстройство и днеска нищо му няма.Ако е така утре и в сряда мисля да го пусна в четвъртък на ясла.
Тото,при нас този път Коларгола подейства безотказно.За 2 дни сопола изчезна.Защо не отидеш да и вземете секрет,ако трябва и да си го платиш?За секрета обаче не трябва да си слагала АБ капки май беше 10 дни.

# 332
  • Варна
ММ вчера сам ми предложи да излезе в болничен, понеже аз съм във висок сезон сега на работа. Имам му пълно доверие и да прилага лечението и да се погрижи за ежедневните нужди на детето - готви по предварително оставена рецепта, гърнета, спане, игри...Всеки ден му благодаря, че не ми причинява излишни тревоги...
Нашите сополи се сгъстиха, по-лесно излизат, обаче сега някакъв обрив от вътрешната страна на ръчичката се появи...прилича като лишейчета, ама и пъпчици има...видях, че е прогресирало от вчера и утре ще звъня на докторката...
Днес с приятелката ми си говорихме, че сякаш абсолютно всички деца са с перманентна задна хрема, и който не се влоши, може да се счита късметлия...
Пожелавам на децата с настъпването на пролетта да приключат и здравословните им проблеми, за да се радват на слънцето!

# 333
  • shumen
Мейбълин,браво.Това се казва мъж.Да ти предложи той сам да излезе болничен.Ние с моя не живеем заедно,а като се обади и пита как е детето като кажа,че е болно започва да мърмори,сякаш аз нарочно съм го разболяла.

# 334
  • Варна
Благодаря, Дани. Сетих се за собствения ми баща, който през цялото ми детство ми се караше като се разболея (а аз бях нон-стоп болна), все едно нарочно съм го направила, с цел да му източа портфейла за лекарства...Дано повече мами получават подкрепа от партньорите си, защото страховете и тревогите покрай болните деца много изтощават психиката...

# 335
Мейбълин, обривът, който описваш, ми прилича на атопичен дерматит. И малкия от лекарства мисля,че веднъж се случи. Намазах го с А -дерма  -кремче, намира се вкъщи, мина му с две намазвания.

# 336
Tottó,
Скрит текст:
заведи го при д-р Филчев да му обясни какви усложнения са зачестили заради "модата" на недаване до последно на АБ. На нашия преглед и тази тематика е изяснявал на нашия тати, че и той е имал съмнения.

Днес отново сме вкъщи - 5 мин. преди да излезем за работа и училище повърна. И еднократно разстройство. Няма други симптоми, но се притесних да не започва сакрлатина. Резултатите от гърления секрет ще излезнат в сряда, сега ме е яд, че ЛЛ ни прати на обикновения тест, а не направихме бърз. Като се наспа живна и е през час гладна. За сега получава само препечени филийки със сирене.
Не става ли да пробваш по телефона да изкопчиш информация дали има някакво откритие в материала? Ако има бактериален растеж, той вече ще е факт.
А мъжете са друга порода. Те се страхуват от болести. Сякаш не сте виждали колко умрял вид имат при пет кихавици. Това са им защитните реакции, за да държат ужаса настрана. 

# 337
здравейте, момичета. малката пак е с отит, лекуваме се у дома.  Confused
док много ми влезе в положение, ще се опитаме да задържим без аб, само на нурофен и капки за нос, и проследяване всеки ден. док каза, че аб капките, които самоназначих, са си свършили работата, поне отитът не е гноен.
в неделя бяхме навън и мм сега ми се кара, че я бях пуснала с пухенка без ръкави и без шапка, та сигурно аз съм я доразболяла. много гадно ми стана, като че ли нарочно съм искала да се разболее. 12 градуса беше, как да ѝ нахлупя шапка, тя търчеше, караше колело...
Tottó, ако е прозрачна хрема, но лепкава, "на ластик", най-вероятно не е бактериална. колко време се борите с хремата? от 7 до 10 дни е периода на изболедуване на хремата, към края отшумява и се сгъстява (поне при нас), преди да спре съвсем.
Maybelline, и аз го забелязвам това с хремата и подкашлянето, като че ли почти всяко дете на площадката през уикенда беше така. ама не ми се струва нормално състояние, според мен трябва да се обръща внимание.

# 338
Ние се бъгваме вкъщи!Мен ме боли гърло и ме сърбят уши,а уж и аз АБ пия,даже утре го приключвам.Малката откача.Баща и беше изумен защо не я давам на градина,като е здрава и защо аджеба изобщо съм го почнала тоя АБ...Времето е чудесно,може ли да излизаме по разходки?Страх ме е,че ще почне да ме дърпа по площадките,няма удържане.

# 339
Силното слънце напролет може да е много коварно в комбинация с уж лекия ветрец. Децата се сгряват не дай Боже изпотяват, от слънце на сянка, тичат, спират. Организма не може да реагира толкова бързо на резките промени и хоп...секрета потича по гърлото...Ако не се почиства нослето например цял ден в градината, няколко дена са достатъчни за инфекция при малките. Обаче има нещо за вирус в момента със задна хрема. Първо мен ме хвана. Секрета е много течен и не може да се издуха напред, а тече назад. При мен и и при двете ми деца е същото, но ги пазя вкъщи на постоянна температура и Стеримар-а свърши работа за 3 дни. Все пак се радваме на пролетта и чакаме с нетърпение лятото!

# 340
Силви,сега те прочетох.Дано всичко мине бързичко HugАз моята много я навличам,особено като е на градина,но сутрин -2,по обяд+12 и не мога да преценя и до вечерта дърпа сополи,явно се поти.Шапка още си носим,тънка,но има.

# 341
Ние напоследък излизаме само с уговорката,че ще се разхождаме....без тичане и площадки  Naughty Доки още на прегледите каза,че е добре да го пече слънце,но без да тича и да се заморява.Само в неделя като беше по-топло бяхме на една-две площадки за малко,но нямаше други деца.

И друго си мисля  Thinking Като чета темата виждам,че не са малко майките,които по-обстойно лекуват децата си и обръщат внимание на всеки знак,че детето не е съвсем наред(покашляне и прочее),но на фона на всички деца дето ходят на градина в нашата група примерно едва ли има някоя друга майка,освен мен,която да и прави впечатление,че детето и накашля или го дразни носа....да обръща внимание на дреболиите с две думи.редовно са кашлящите деца по коридорите до шкафчетата от по-големи групи пък винаги и се чудя що за майка ще си пусне кашлящото дете...не за друго,ами дори и да не е заразно на него едва ли му е комфортно.Искам да кажа,че май и да се вглеждаме много също не е добре...казвам го,но на практика не мога да го приложа.Не мога да си затворя очите-ето моето сутрин покашля от секретите,носа му не е съвсем чист и доизлекуван според мен,правя промивки и инхалации и в понеделник ще го пусна,но знам,че няма да се задържи дълго....Най-малкото цял ден в градината без почистване на носа както казва Прашинка и ще е готов за 3-4 дни  Confused

# 342
  • София
И моя е вкъщи, въпреки нагласата ми да не се втелясвам повече с тая детска, вчера силно ме притесни кашлицата му и съм почти сигурна, че ако беше тази седмица на градина, другата антибиотика надали ще се размине. Та така, сега се лекуваме с познатите илачи, новото е Биозин кидс вместо самбукус. В петък пак е на слушалка, да видим.

# 343
Не се втелявам в сополите,докато не започне да кашля...Тя няма вид на болна-сопол напред не тече,в градината не кашля,питам постоянно,кашля сутрин след ставане и вечер преди лягане.Ако не бяха ми вкарали мухата с тия стафилококи,нямаше да дам и АБ и щеше да си ходи на градина.На фона на другите,моето изглеждаше едно от най здравите.
Той човек наистина претръпва с времето.Преди не го вярвах.

# 344
  • Once there was a Hushpuppy...
sylviana - много неприятно при вас отново Sad
Ти, в кой град живееше/питам за информация само Peace/? Тук, при нас в София времето беше много особено през почивните дни и продължава, нито студено, и в никой случай топло....аз на моя не му махам дебелата шапка точно заради ушите до края на Март. А, през Април му слагам тънка памучна, само ако мине 17-18 градуса я махам, иначе до края на месеца е с нея.
Та, хубаво е да имаш предвид отите и да не сваляте шапка, много предпазва ушичките от вятъра Peace
Дано да ви мине леко този път.

Яни, и аз имам подобна на твоята съдба по отношение на работата и те разбира напълно Hug

Уми, много кофти при теб, дано бързо ти мине Hug

Общи условия

Активация на акаунт