Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 359
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Tottó спокойно. Не се връзвай на бащата.
Моя винаги изказва мнение. Като сам не може да се лекува.
Казвам - лекарката така каза. И приключвам въпроса.
Нестига че ти е притеснено, ами и бащата да го мислиш.
Стискам палци за бързо оздравяване.

# 316
 Laughing С моя мъж сме се "били" за Стеримара, понеже не ми даваше да промивам нослето на баткото. И аз го изживявах тежко. Но после се сдобихме и с Baby vac и лека полека се убеди, че чистият нос е мнооооогооо важен. Смелост и вяра ви пожелавам! Две деца имам на 3 и на 6 години, два пъти съм преживяла кошмара на детските болести между 1 и 3 години и ви разбирам напълно. След 3 години става по-добре. Дерзайте!  Вие сте наистина прекрасни борбени майки! Прегръщам ви и ви желая смелост и вяра!

# 317
При моето дете пък до 3 год. всичко беше песен в сравнение със сега.Той на ясла не е ходил и с ДГ се започнаха проблемите...Ето сега вече почти не кашля,мисля,че и гърлото му е добре вече след Аугументина,но на моменти сякаш има храчка на гърлото,като говори го усещам,но не кашля влажно,носа му не се запушва уж,а като говори малко е като хремав.Няма сополи напред,но чувам,че назад дърпа нещо,уж промивам,но той пък не издухва...Другата седмица ще го пусна на градина,но едва ли ще се задържи дълго,може и бактерия да завъди,но за момента не знам какво друго да правя освен промивки и инхалации,Проспана ще го спираме вече,Ериус още давам и така...
Нашия татко пък не искал да му говоря за болести,да сме я изваждали тая сливица и да се приключвало...а иначе не чете нищо по въпроса да се образова малко поне!Един път не е завел детето на лекар и иди му обяснявай,че за ваденето на сливицата е нужно поне 2-3 мнения на УНГ...Иначе за АБ не ми се меси!И аз като кажа,че докторката е казала се приключва!

# 318
Нагоре прочетох мъдрия съвет на Дев. Абсолютно съгласна съм с него и дори смея да твърдя, че при спазване на тези хомеопатични правила, много рядко може да се налага каквато и да е медицинска намеса - и класическа, и хомеопатична.  Peace

# 319
Явно повечето татковци не се впрягат толкова за болестите. От една страна ги разбирам, защото обикновено като е болно детето, майката си го гледа и му трепери денонощно, а те нямат чак такива наблюдения. И моят  не иска вече да слуша за сополите и кашлиците. Като стане въпрос за нещо относно здравето на малкия и отговорът му е "не знам, нали ти четеш постоянно в Интернет" Mr. Green Еми...прав си е, чета доста Crazy

# 320
  • shumen
Тото,да се оправя скоро детето.Аз също докато живеех с баща му не срещах разбиране.При всяко разболяване на детето не искаше да давам АБ и мърмореше,но аз никога не го слушах.Няма никой,който да познава детето по-добре от мен.
При нас днеска все едно е нямало нищо до вчера.Сутринта и на обяд си яде,сега спи,спокоен е.Днеска нито е повръщал,нито е акал рядко.Звънях на педи и каза,ако има нещо тогава да и го заведа,защото според нея всичко е от зъби,ама пък Т няма,а и досега не сме имали проблеми с никнето им.
Яни,и при нас всичко се почна с тръгването на ясла.До преди това не сме имали проблеми,а сега за 6,5 месеца все е болен и няма пълен месец на ясла.

# 321
Аз се радвам,че яслата му я спестих,но всичко иска жертви...Аз не работя!Откакто забременях  Embarassed Стана така,че тъкмо бяха ме съкратили и забременях,но все пак се уредих за майчинство,после и още 4 месеца на борсата,но от тогава съм без доходи,плащам си само здравните,мъжа ми взема сравнително малко и благодарение на родителите ни(моите и неговите) имах възможността да задържа детето вкъщи до градината.Като тръгна идеята беше да си намеря работа,но той ходи 3 дена и болен,ходи 5 дена-пак болен...най-дългото му ходене е било две седмици и два дена,след това се застуди и го спряхме 4 месеца(също и заради по-сериозно разболяване),съответно аз вкъщи и все още съм.Ето сега го пуснах на 6 март и на 9 вече цъфна...Другата седмица в понеделник пак го пускам,но със свито сърце.Получава се така,че аз хем си стоя вкъщи,хем давам луди пари за лечение,а градината му е нищо ходене...мъжа ми мърмори,ама аз какво съм виновна...моля се да закрепне малко и да се задържа повече,но аз как да работя като бабите и дядовците също са работещи,а на нова работа болнични няма...Дано до трета и четвърта група придобие имунитет,иначе не знам как ще я караме  ooooh!

# 322
  • софия
А зтази сутрин влязох в поредния "филм" Sad, сина ми има бенка на главата и нещо го сърбяла, поглеждам вижда ми се нещо бяло, че има, полудях , накарах баща му да го заведе до кожната клиника, докторката казала, че нямаме място за притеснение, дотук добре, но да сме го следяли на 2-3 месеца, е какво значи това, веднага си мисля някакви лоши неща, аз ли полудях вече не знам, звъня да я питам какво има предвид, но не ми вдига.
Ден да няма спокойствие човек.
Знам, че майките е хубаво да не мислят за лоши неща и да са настроени положително, но.............
ПП. чух се с докторката каза, че всичко е наред, но има повече бенки и трябва да го пазим повече от слънцето, е друго си е да го чуя от нея, мъжа ми хън мън ме вкарва във филми.

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 15:02 от tzvetihc

# 323
tzvetihc,  то по принцип всички бенки трябва уж да си се следят. Може и да е стандартен отговор това. Щом е казала, че няма място за притеснение, не се притеснявай Hug

# 324
  • shumen
Цветич,и аз знам,че всички бенки е хубаво да се следят.
Яни,така е.Докато боледуват трудно ще си намерим работа.

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 15:35 от danaeka

# 325
Тото, да се опрявя бързо детето.. Praynig
Аз вече спрях да говоря с ММ за болести, само се ядосвам..разбиране йок не срещам, все ми вика-ти четеш, ти знаеш повече...ами да попрочете и той малко, та да знае и той...ама така е по-лесно, да не носиш отговорност и така..спирам, че се ядосвам..И на мен ми идва в повече цялата тази отговорност и притеснения, и то несподелени, но нямам право да се отказвам...

Оф, моето е здраво, и как иначе след месец и половина вкъщи, но от четвъртък мисля да го пускам на градина и от сега ме тресе як страх...Утре сме за бележка при педи.

Яни, добре си направила, че си спестила яслата, много добре даже. Аз като върна лентата - пуснах го на 2,8г на ясла, толкова болести, толкова притеснения...ако можех да върна времето, щях със сигурност да го пусна чак в първа група...поне година да си спестя гадости...

Цвети, и аз се шашкам за всичко около здравето на детето..като болна ходя при всеки проблем на детето...Кураж ти желая..

# 326
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета ,не очаквайте от мъжете много разбиране. Те се шашкат доста в някои случаи.
Зависи и как им действа притеснението. На моя мъж му действа стягащо, в някои случаи, когато беше по-малко детето ни, дори и крещящо по мен Rolling Eyes Сякаш аз съм виновна. После видя, че нещата се оправят с търпение и бързи действия и сега вече не се впечатлява. То, от доста време.
Правете каквото ви подсказва майчиния инстинкт. Вярно, в началото е трудно и всички допускаме грешки. Аз също съм допуснала няколко такива, все важни. Но, това са ни първи деца, няма от къде да знаем как да реагираме, още повече мъжете ни.
Важното е да помним и наблюдаваме децата си. Винаги при нов случай да правим съпоставка с предишно боледуване и как е протекло. То, че няма сигурно да е същото така е, но поне ще знаем детето ни на какво реагира и на какво не. Дали да сваляме Т или да чакаме, дали да дадем АБ и тн.т.

# 327
Като ви чета, все едно за нашия татко говорите. Той за АБ не се меси, но не мога да разчитам за помощ при ФР и капки за нос. А би било добре, защото те малките понякога повече татковците слушат.
А за разбиране и споделяне на тема "майчини тревоги "... вече съм се отказала. Преживявам нещата сама. И съм разбрала, че майка ми, свекърва ми и сестра ми са единствените хора, които ме разбират със сърцата си. Всички останали - само на думи.
Относно това, че са ви първи деца на някои и затова не знаете как да излезете от ситуациите - не се тревожете, вторите, третите и т.н. ще ви научат на още непознати неща. С каката се образовах на тема атопичен дерматит, марсилска треска и нищо друго. Пу -пу. На всеки такова здраво дете пожелавам. С малкия - трудно ми е да изброя диагнозите, които съм му търсила Simple Smile
И да споделя за ефекта от чая от маточина  +мащерка + липа - заспиването сякаш е по -бързо, а съня - чувствително по -спокоен. Препоръчвам!  Само един недостатък - става през нощта да пиша, ако не се е изпишал малко преди да да заспи.
И още нещо - вече съм сигурна, че от марсианци имунактив за смучене има гаден страничен ефект. Много често пишка, явно нещо дразни пикочния мехур.
Хубава вечер от мен!

# 328
Благодаря за споделеното, момичета, мислех, че нещата само при мен не са наред и няма комуникация, а само надприказване
Скрит текст:
При нас проблемът май е, че всеки се има за компетентен и се опитва да налага мнение. Аз чета определено повече, опитвам се да се уча от опита си и този, който споделяте. Но най-вече имам своите наблюдения как протичат боледуванията й и какво се случва, когато две седмици не мога да овладея хремата. Той пък смята, че аналог не трябва да се прави с предишно боледуване, пък АБ се дава едва ли не на "умирачка". От друга страна често бяга от отговорност с "каквото решиш" или "ти си го решила"... Изобщо вместо да сме единни и да се подкрепяме, става още по-тягостно и напрегнато.
Хремата на малката не минава, все така гъста и бяла, мислех, да купувам и още няколко вида шуслерови соли+боаронски препарати. Отделно да пробвам и с Цилоксан в нослето. Знам, че стрелям насляпо като нямам носен секрет, но не мога да бездействам и да я гледам със сополи, хъркаща и сумтяща.

# 329
Tottó,
Скрит текст:
заведи го при д-р Филчев да му обясни какви усложнения са зачестили заради "модата" на недаване до последно на АБ. На нашия преглед и тази тематика е изяснявал на нашия тати, че и той е имал съмнения.

Днес отново сме вкъщи - 5 мин. преди да излезем за работа и училище повърна. И еднократно разстройство. Няма други симптоми, но се притесних да не започва сакрлатина. Резултатите от гърления секрет ще излезнат в сряда, сега ме е яд, че ЛЛ ни прати на обикновения тест, а не направихме бърз. Като се наспа живна и е през час гладна. За сега получава само препечени филийки със сирене.

Общи условия

Активация на акаунт