Боледуване на децата ни - тема 24

• 37 271
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
За съжаление, ние за нагревки не ставаме, защото, ако не е настинал, то ще е ..паднал. Има навикът да си пази ръцете и коленете, НО да си удря главата...Само на 5 годинки е, а има многочислени удари по главата и 3 сериозни сътресения, едно от които бе в Пирогов...завалваше говора, едва дишаше-имаше нещо като съсирек на слепоочието-беше паднал , тичайки да гушне татко си.
За Сандански и аз , т.е ние сме ходили с брат ми и нашите като малки...
Извинявай, този пост не го разбрах  Blush Какво общо има падането с нагревките  newsm78 А дори ида е болен малко, на нас не ни пречеше - както казах, моята беше със спазъм и хрема и на третия ден се оправи там  Rolling Eyes
Фел, има цяла тема тук, която отначало е създадена за Санаториума, а в последствие започнахме да пишем и за болницата, защото там не се налага да сме в стационар, а само ходим на процедури, отсядаме в хотел, къщи за гости - кой каквото предпочита. Ето я темата, можеш да я попрехвърлиш и ако нещо те интересува конкретно, насреща съм  Hug
Дани, финансово не коментирам, че всеки си знае чергата, но относно това да си сама с малкия - нищо страшно няма, ние втора поредна година ще ходим само двечките, че ММ  точно сега има много работа и е трудно да ползва отпуска. Оправяме се без проблем- то дали ще го гледаш сама вкъщи, или пък в Трявна - разлика няма, хем няма и да готвиш  Mr. Green
Относно паричките- 9 нощувки в сносен хотел + катерушки, въртележки и всякакви харчове през деня, ни излезе около 650-700 лв. Може да се направи упражнението и за доста по-малко, както и за повече, разбира се.

# 601
  • София

Rallichka, противопоказно е да се прилагат нагрявки при сътресение минимум 6 месеца. Така ни казаха и от уши-нои-гърло лекарят, както и личната педиатърка.

# 602
Шоколад ,милото детенце,дано скоро всичко лошо остане зад гърба ви  Hug

# 603
Шоколад, съжалявам, че нещата са такива при вас, дано не се повтаря това   bouquet

# 604
За 6 години, откакто гледам деца (моите са на 6 и 3 години), не съм лекувала гурли, конюнктивит и подобни...Историята на заболяването  на малкото е такава: 10 дни прозрачни сополи и промивки със Стеримар, които този път не успях да пресека. На 10тия ден жълти и като лепило. От три дни слагам Тобрадекс. Сопола се повлия, но чудото се премести в очите. Сутрин се събужда и има същите жълти топченца по миглите. Запазих си час за лекар, но хич не ми се иска да лепне нещо друго там, понеже в момента има много вируси (живеем до педиатричния кабинет и от коли на болни деца няма къде да паркираме). От миналия април освен зимните хреми не сме хващали нищо и искам така да си продължим. Какво мога да направя преди да се влоши и да слагаме капки за очи и други. Промивки със сребърна вода съм казала на майка ми, понеже тя го гледа вкъщи сега, а аз съм на работа. ДРУГО КАКВО! Съветвайте!

# 605
миличките, всички да се оправяте!

да попитам за джинджифила - детето ми е на близо 2 години, мога ли да давам и как да я накарам да го глътне  Rolling Eyes  Аз за себеси стържа едно малко парче с един лимон, бъркам с мед и по една лъжичка, 3 пъти.  Досега винаги ми действа, но на малката не съм прилагала.

# 606
Ето ни завърнахме се от хомеопатката,гърди чисти,сопола тече навсякъде,луда работа,кашлицата е от него и от секрета отзад,ще видим сега с назначеното лечение как ще сме,Т нямаме,еднократно само снощи,дано и да нямаме де,но ми беше достатъчно да ми изкара акъла!  Hug

# 607
Лилия ,дано всичко е наред !  Hug

# 608
Много исках,да не сме като другите от групата,но уви,равносметка-25 деца болни отведнъж,всички са с едни симптоми,луда работа!

# 609
Тамън беше поспряла кашлицата и го пуснахме за 2! дни, и днес е с Т и кашлица. Сутринта беше с 37.3. Бяхме при педи гърдите били чисти, гърлото е ок, от задна хрема уж кашля пак. Ама пък Т се вдигна сега до 38.5 и вече дадох Панадол. Засега му изписа само Гринтус за кашлицата и му пусна носен и гърлен секрет заради постоянните задни хреми  ooooh!

# 610
За 6 години, откакто гледам деца (моите са на 6 и 3 години), не съм лекувала гурли, конюнктивит и подобни...Историята на заболяването  на малкото е такава: 10 дни прозрачни сополи и промивки със Стеримар, които този път не успях да пресека. На 10тия ден жълти и като лепило. От три дни слагам Тобрадекс. Сопола се повлия, но чудото се премести в очите. Сутрин се събужда и има същите жълти топченца по миглите. Запазих си час за лекар, но хич не ми се иска да лепне нещо друго там, понеже в момента има много вируси (живеем до педиатричния кабинет и от коли на болни деца няма къде да паркираме). От миналия април освен зимните хреми не сме хващали нищо и искам така да си продължим. Какво мога да направя преди да се влоши и да слагаме капки за очи и други. Промивки със сребърна вода съм казала на майка ми, понеже тя го гледа вкъщи сега, а аз съм на работа. ДРУГО КАКВО! Съветвайте!
Тобрадекс в очите  Peace Но все пак след консултация ; ние слагахме тобрекс в подобен случчай, първо в носа, после казаха и в очите, тобрадекса е с кортикостероид, затова все пак попитайте

# 611
  • Варна
миличките, всички да се оправяте!

да попитам за джинджифила - детето ми е на близо 2 години, мога ли да давам и как да я накарам да го глътне  Rolling Eyes  Аз за себеси стържа едно малко парче с един лимон, бъркам с мед и по една лъжичка, 3 пъти.  Досега винаги ми действа, но на малката не съм прилагала.

На настърган корен може и да се опъне, защото той не се дъвче лесно, дори и на много ситно да е стърган. Аз засега за малкия (2г 2м) ползвам сушен, смлян. Изкисвам шепа орехи за една нощ, смилам ги, поръсвам обилно с джинджифила и досипвам мед, колкото да стане хомогенно. Страхотно го обича. По 5 чаени лъжички след яслата си хапва и аз ям, за 3-4 дни отива една купичка, а ако само той яде и а по-дълго. То няма какво да й стане на тази смес.

# 612
Докато чаках Габи да и свърши флейтата,дойде една огрухана майка и ухилено заобяснява,че детето и днес е за последно и ще бъде чак след Великден(този уикенд) и като го погледнах въпросното дете,ми идеше да и зашия един шамар на въпросната и да и замразя усмивката.То с един червени нос и горна устна,провиснал,гъст сопол,задръстено,едва говори.Поне да му беше избърсала носа.Мислех си,че съм ги надживяла тия неща,но уви...
Промих носа на моето,да поотмием бацилите,изкара тъъъънка нишка сопол и доста кръв.Тва пък какво е сега?Той носът перманентно си хърка,слабо,но се чува от време навреме,ама тая кръв от къде дойде?!Може ли стафилококът да прави мизерии или пък от капките дето изкарахме?!Ама пък вчера имаше малко,днес повече,а не сме капали нищо бая време.Аз не вярвам,че сме го изтрепали тоя стафилокок напълно и все мисля,че затишието е временно.

# 613
  • София

umi zoomi,  и на нас ни тече кръв от носа, вчера потече, което ме притесни, защото досега зимата не е текло. Но ние тотално сме съсипали капилярчетата на големия, защото непрекъснато сме с някакви капки и преди години педиатърката му каза, че при деца, които често ползват капки в носа, когато станат на около 5-7 години , се появява кръвотечение .

# 614
А от къде може да се купи този сушен,смлян джинджифил?

Общи условия

Активация на акаунт