Отговори
# 150
Дaймънд, мaлък зъл киборг и мaлaчикa - стрaхотни резултaти и порaснaли бебоци Simple Smile))) Нaй-прекрaсния момент е дa си видиш бебчето след кaто не си го виждaл две-три седмици Simple Smile

# 151
  • Italia
Да се вмъкна и аз с един въпрос:
 Колко показателя изследвате при БХС. На гладно или не? Колко време е необходимо( мамите в Щерев ще са ми изключително полезни да се включат) да излязат резултатите. Моята докторка ми каза следното- ела 2 часа по-рано да дадеш кръв,и след това с резултатите на ехограф..  newsm78 а пък ви чета,че са необходими няколко дни дори  #Crazy

# 152
Шмокси - на мен ми обясниха тази седмица, а и чета в момента в документите си, че БХС е кръвно изследване, при което се измерва САМО един хормон и един протеин в кръвта. Маркерите от ФМ са за комбинирания риск от двете изследвания. Само БХС дава около 60% точен резултат, затова почти всеки прави и ФМ. Имам си графи "риск, изчислен след БХС", "риск, изчислен след ФМ" - гънката и ностната костица, които ти споменаваш, "риск от възрастта" и накрая "комбиниран риск". Не мисля, че е вярно, че БХС взима под внимание маркери от ФМ, ти говориш за комбинирания риск от двете изследвания, реално, на който не му се дават пари за ФМ може да направи само БХС (тук поне разликата в цените им е доста голяма).  Peace

# 153
Хмх ами не са ли много ехографските прегледи, то така като ги смятам, излиза, 4е са към 4, пък не знам защо имам спомени да са ми казвали, 4е са 2. Може и да бъркам разбира се. Аз съм на БХС след седмица.  Стискам палци вси4ко да е наред, Софи. Аз не бих се притеснявала толкова, твърде рано е. Понеже те гелдам, 4е си в Щерев, и другите, които са решили за там, може ли да ми разкажете, как стоят нещата. И къде сте решили да раждате? Аз твърдо искам да раждам в 4астна клиника, в на4алото гледах Св. Лазар, но ми обясниха, 4е там са супер ал4ни, и 4е дори имат нещо от типа на 7500 за раждане, което е пълен майтап! Преди няколко месеца правих спонтанен аборт-в 6-та седмица, взеха ми 110 за преглед, обясниха ми, 4е ми трябва кюртаж за още 700, след това ги разу4их от познати и все "хубави" неща ми разказаха Simple Smile. След това ми препоръ4аха Щерев, но там са предимно хората с ин витро, а на мен не ми се ще да се бутам, и да взимам мястото на някой, който наистина има нужда, в Надежда казаха, 4е било пренаселено и там, та съм в 4уденка.
Е_лен, къде ще ходиш ти? БХС се правело само в май4ин дом, т,е, даваш кръв и 4акаш 10 дни.
Шмокси, не ни се карай, новодошлите няма как да 4етем 3 теми назад, пък и в крайна сметка, не е като да обменяме жизнено важна информация, говорим си в общи линии.

# 154
  • Italia
Terminator аз съм пациент на клиника Щерев от 2 години и половина, там правих опитите инвитро, сега там следя бременността си,пак там мисля и да раждам. От теб чувам,че БХС се правило само в Майчин дом,и не мога да се съглася с това. На бележката,която ми даде доки са отбелязани само 2 показателя за БХС...

# 155
Ами моята лекарка така ми обясни, 4е кръв се взима и се праща в Май4ин дом, не държа, 4е съм права, така ми беше казано. Интересувала ли си се от цените за раждането в Щерев, аз видях цени за проследяване, но не и за раждане, може и да не съм гледала, където трябва. Дали имат раждане по здравна каса?

# 156
  • София
Здравейте!
Аз днес бях на изследвания(кръв и урина). Силно се надявам всичко да е наред.
Аз мисля да комбинирам БХС и ФМ. Моят доктор ми каза, че мога всичко при него да си направя. По принцип ме следи в кварталната поликлиника, но има и частен кабинет. Ако някой проявява интерес, ще дам координати. Аз имам още доста време до изследванията. Докторът ми каза, че ми препоръчва да направим изследванията в 13г.с.
Аз съм се наканила да раждам в Тина Киркова(водно раждане).
Стискам палци на всички. Силно вярвам, че всички бебчета ще са добре, както и майките им.

# 157
  • В къщурката на хълма на феите
и в Св. Петка правят изследване на кръв за БХС и в Надежда, само дето не знам дали те не го пращат до НГЛ ..

# 158
Такова нещо като БХС без ФМ тук няма! Казва се комбиниран тест и резултатите от БХС и ФМ се включват във формула, с която се изчислява риска. Защо да се прави БХС без ФМ като резултата ще е съвсем неточен? За БХС няма значение дали си яла, някой пита.

# 159
  • В къщурката на хълма на феите
всъщност то и в българия не може да направиш кръвното изследване без ехографското, може само обратното Peace

# 160
denise78, за възстановяване на здравноосигурителните права в България, докато живееш и работиш в чужбина, аз направих следното - малко преди да си пътувам за България отидох тук (в Чехия) до здравноосигурителната си компания и там ги помолих за формуляр Е106 и с него отидох в България до НОИ и там ми отметнаха всички месеци, през които съм била осигурявана в чужбина и платих само за два, през които не съм работила. Две седмици се изчаква да влезе информацията в системата и можеш да си провериш статуса - ако вече пише, че си с непрекъснати осиг. права, може да отидеш нормално на лекар в България.

# 161
Е, то и аз не знам дали има някой, който да прави БХС само, но факт е, че в БХС няма маркерите нахулна транслуценция и ностна кост, те са в ехографското и в комбинирания резултат. Хипотетично сега имам БХС направено, мога да не ида на ФМ другата седмица, ясно е, че няма да има много смисъл от резултата, но хипотетично мога. Аз ги правя и на две съвсем различни места. Иначе обратното ФМ без БХС - тук доста много хора правят само фетална морфология без БХС, моята АГ например само ФМ предлага. Аз също се замислях, защото БХС е доста неточно. Другата седмица ще си видя резултатите и като нищо ще съжаля, че съм направила БХС.

Както и да е, вече май я изчерпахме наистина темата, просто идеята беше, че са две различни изследвания с различни маркери и евентуален общ комбиниран резултат.
Сега се надявам тези от нас, които ги правят, да имат хубави резултати и здрави дечица на финал!  Hug

# 162
Защо да се прави БХС без ФМ като резултата ще е съвсем неточен? За БХС няма значение дали си яла, някой пита.
Точно тaкa, зa кaкво ми е 60%вероятност кaто могa дa имaм 95%? И тaкa дa кaжa, че въпреки че бях против дa прaвя БХС зa близнaци ме убедихa дa нaпрaвя. Зaщото нaй-новия тест зa БХС се прaвел сaмо в Щерев и в Св. Петкa и бил достоверен зa близнaци. Доколкото рaзбрaх ги прaвят нa място. A в Мaйчин дом върнaхa моя познaтa с близнaци кaто й кaзaхa, че техния тест не е достоверен зa близнaци.
Нa мен зa ФМ и БХС зa близнaци ми взехa 140лв. Зa едно бебе е пл-евтино. Рaждaнето в Щерев зa здрaвноосигурени е 1950лв. Зa неосигурени е 2350лв. Нямa знaчение дaли сте пaциенти нa клиникaтa след ин витро или не. Винaги приемaт бременни Wink
И не ви се кaрaм нa новодошлите, не ме рaзбирaйте погрешно, никой не ви кaрa дa четете стaри теми, но БХС и ФМ ги обсъждaме от нaчaлото нa тaзи и нaстимa ги предъвкaхме. A никой не се впечaтлявa от хубaвите резултaти и прегледи нa момичетaтa Simple Smile никой дори не отбелязa, че съм писaлa кaкъв пол очaквaме дa сa бебетaтa според първaтa ФМ. Сaмо БХС и ФМ.... Извинете тресaт ме яко хормони, но нaистинa писвa едно и също... Peace

# 163
  • София
Shmoksi, не се ядосвай. Аз забелязах, че си писала за пола, но бях на път и четях през тел и не ми беше удобно да пиша. Аз много се радвам на мамите на близнаци, винаги съм искала да имам близнаци, но шансът ми е почти 0. Ако вашето желание е да са момче и момиче, много ще се радвам да са познали лекарите. Аз имам едно момче и някак ми се искаше сега да е момиче, но знам, че ще е момче. Важното е да са живи и здрави, всякакви ще си ги обичаме, особено, ако са дълго чакани.

# 164
Росито, и аз бях изненадана, да видя, 4е има толкова мами с по 3 бебета, дано има пове4е като нас. Wink
Още едно съвпадение- и аз съм раждала първите си 2 дечица в Щатите.  Laughing Но пък летях като луда напред-назад и съм следила бременностите си и на двете места. Ако бях останала да раждам в Бг щях да съм задължително секцио, заради безумието "тесен таз". Там родих много лесно и двата пъти без разкъсвания съвсем нормално. Дано успея и тук този път!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт