Отговори
# 135
Момичета много съм притеснена. Изпуснах се на няколко пъти и вдигах Т над 38 до 38.5. Понеже и малката се разболя и покрай грижите ми за нея се забравих. Rolling Eyes
Сега направо съм се ужасила като прочетох колко опасно е при ранна бременност високата Т Cry Причинявала увреждания и те не се виждали, даже четох и за жени дето си махали бебетата Shocked
Така съм се притеснила, че съм увредила бебето, направо не знам как ще я карам цялата бременност Cry Място не мога да си намеря...

# 136
Щом не си вдигала по-висока няма страшно! Спокойно! И аз бях с 38,5 и пих един парацетамол.

# 137
Софи М, някакви проблеми ли имаш, 4е са те гледали така обстойно?

# 138
Terminator, не, нямам никакви проблеми.По принцип БХС си е доста подробно изследване.Гледат се органите,сърцето,мозъка,крайниците и някои маркери за хромозомни увреждания.

# 139
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че нахлувам при вас, но имаме една тема "Забременели след инвитро" и там едно от момичетата публикува това http://m.dnevnik.bg/zdrave/2015/03/18/2494204_na_21_mart_bremenn … est_za/?=substory
Мисля, че май вие сте в подходящата г.с. и може да се възползвате.
Лека и успешна бременност на всички ви желая  Hug

Много благодаря за споделената информация  Hug

# 140
Добро утро прекрасни дами! Влизам на бързо с молба за стиснати палчета, тъй като тръгвам за преглед! Като се върна ще ви допрочета, прегръдки!!!

# 141
Здравейте момичета.
Вчера бях на преглед, ембрионче 8гс и 1 ден с биещо сърчице  Heart Eyes
Термин 27.10.Записах се и на ЖК вече  Party
Съжалявам , че не пиша много ,но малката ми хала се научи да пълзи и ме ангажира по цял ден  Grinning
Поздравления на миналите успешно прегледи и стиснати палци на тези,на които им предстоят  Simple Smile Надявам се,да не ме забравите като пиша така рядко  Hug

# 142
Момичета много съм притеснена. Изпуснах се на няколко пъти и вдигах Т над 38 до 38.5. Понеже и малката се разболя и покрай грижите ми за нея се забравих. Rolling Eyes
Сега направо съм се ужасила като прочетох колко опасно е при ранна бременност високата Т Cry Причинявала увреждания и те не се виждали, даже четох и за жени дето си махали бебетата Shocked
Така съм се притеснила, че съм увредила бебето, направо не знам как ще я карам цялата бременност Cry Място не мога да си намеря...
спокойно и аз бях с Т 38,7 не се притеснявай нищо му няма на бебчето  Hug  то е важно да не я дьржиш дьлго време ! Попитай лекаря си , но аз пия 3 пьти га ден парацетамол и хомеопатия по схема и сьм вече на доизлекуване  Simple Smile

# 143
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=651 Аз си мислех, 4е БХС е само кръвен тест, т,е, не гледат на ехограф. Да ви кажа, аз първите деца съм си ги родила в щатите, и там подробен ехограф правят в 20-тата седмица, а тук още на първия преглед ме гледаха, което ми беше малко странно, 4естно да си призная. Аз съм и позабравила, нищо 4е последно беше преди 2 години Simple Smile))
Росито, и аз бях изненадана, да видя, 4е има толкова мами с по 3 бебета, дано има пове4е като нас. Wink

# 144
  • В къщурката на хълма на феите
Терминатор БХС наистина е само кръвен тест, ехографското изследване е фетална морфология и двете могат да се направят абсолютно самостоятелно едно от друго или комбинирано Peace

# 145
БХС е кръвен тест, но нали те пращат с едни ехографски преглед преди това, където са замерили разни неща на бебето и на базата и на 2-те излизат резултатите. Поне в майчин дом е така.
Момичета много благодаря Hug Направо ми светна пред очите. Толкова се бях притеснила, че съм направила нещо на бебето от невнимание Rolling Eyes Какво ли не изчетох в нета Sad
Аз също пия хомеопатични по схема, вече съм по-добре, но просто на няколко моменти покрай малката не се следях толкова и изпуснах Т.
Явно притеснението на всички около мен, че съм на възраст и едва ли не е много рискована тази бременност за бебето, ми се прехвърлят и на мен тези страхове. И започвам да си мисля какви ли не глупости. Cry

# 146
Добро утро, момичета, как сте днес?   bouquet

Вчера прегледа мина много добре, бебчето вече е 4,9 см (в 11 гс и 6 дни), маха с ръце и крака и се върти като пумпалче  Heart Eyes Носната костица му е 1,2 мм. За пола каза, че още не може да се определи със сигурност. Взе ми кръв за БХС, цитонамазка, секрет.

Стискам палци на мамчетата, които са на преглед днес. Дано всичко е наред!  Praynig

# 147
Да БХС е кръвният тест, но наистина само и единствено кръвният. Ехографският тест е ранната фетална морфология, и може да е преди или след БХС, даже мисля често ФМ е след БХС, защото за БХС се чака няколко дни докато излезе резултатът. Всеки може да направи само един от двата или и двата в комбинация, може би е добре да споменем това леко объркване, защото ако утре някой реши и си запише час за БХС да не остане изненадан, че са му взели само кръв. И на мен ми трябваше малко време да ги оправя тези тестове кой, какво, как, кога, затова разбирам объркването.  Hug

# 148
Здравейте отново! Прегледът мина, бебчо е добре, пораснал е и вече е 2.54 см. Отговаря на 9 седмица и 2 дни, което променяло термина на 20.10. И аз видях махащи ръчички и крачета и не мога да опиша с думи какво щастие изпитвам. Кистата също е намаляла с цял сантиметър. Записаха ми час за БХС за 06.04., като ми обясниха,че взимането на кръв е предшествано от обстоен ехографски преглед, което всъщност е ФМ. И от толкова емоции забравих да попитам как стои въпроса с болничните, голяма съм овца. Сега не знам какво ще мисля.....

# 149
Изислявaнето нa резултaтите от БХС стaвa мaтемaтически по формулa, зa която сa необходими двa мaркерa, измерени при ФМ или aко не се прaви ФМ трябвa вaшия гинеколог дa ги зaмери и дa ви дaде рaзмерите. Инaче нямa кaк дa се изчисли рискa от aномaлии. Товa сa гънкaтa нa врaтлето и нaличието нa носнa костицa  Peace
Предъвкaхме го сто пъти, не четете между редовете, aми обърнете внимaние кaкво се пише, зa дa не се повтaря сто пъти едно и също.
Много мaми пишaт, че сa минaли прегледи и имaт прекрaсни резултaти - честито от нaс Wink нa тези, които им предстоят прегледи успех!
Болните дa се опрaвят, свaляйте темперaтурaтa с пaрaцетaмол. Моят доктор кaзa до 6 нa ден зa 24чaсa, т.е. aко се нaлaгa и през нощтa дa се пие. Инaче не повече от 4.

Общи условия

Активация на акаунт