Отговори
# 120
Най-важното е, че има повишена вероятност за хромозомни аномалии, което не значи, обаче, че задължително има такива. Като се разчете човек има хора с 1:30 риск и здрави деца, все пак 1 от 30 се ражда при такъв риск с аномалия. Най-важното сега спокойно, изчакай до следващия преглед, за да имаш финален резултат, може да е било рано, а и дори пак да не се види пак нищо не значи още. Стискам ти силно палци да изясните нещата възможно най-бързо!

# 121
Стиснати палчета на Шмокси и Ичката. Моля, кажете къде сте на фм и колко ви искат.
Софи,  Praynig    всичко ще е наред.

# 122
Софи,силно ти стискам палци всичко да е наред.Опитай се да се успокоиш и да изчакаш другият преглед,може още да е рано:hug:

# 123
shmoksi -стискам силно палци за ФМ.
denise78-тук институциите са УЖАС!!!Преди няколко месеца ходих в НОИ,за да си платя здр.осиг.и да попитам как да се пусна на борсата,тъй като по л.к.съм в различен град,от този в който живея в момента.Е ...препратиха ме в две различни стаи и ми дадоха два различни отговора,тези хора все едно работят на различни места! Мисълта ми е,че трябва да ходиш,да се буташ и най-важното да си нахална.А що се отнася до системата на НОИ на мен ми пише,че имам само месец пропуснат,а вчера платих за 4!
Софи М.-нормално е да си доста притеснена,но мисли положително,дано всичко е наред,всички ще се молим и ще чакаме следващият преглед.

# 124
Благодаря ви Hug Hug Hug Утре влизам в 13-та.
Мами от София, вие къде сте се записали за БХС? Ако се наложи ще отида и при друг специалист да ме гледа.

# 125
Софи, как беше другото замерване, на вратлето (винаги забравям думата) И само да кажа (докторката малко трябва да чете новите неща), че децата с Даун синдром имат или малка ностна костица или просто си я имат, а НЕ че нямат такава! За установяване на липса на такава костица се изисква много голям професионалист и даже в Холандия го могат много малко ехоскописти. Последно тя какво казва,че изобщо няма или ,че има малка? А и да ти кажа,че тук на тази ностна костица не се обръща внимание. Гледа се вратлето.

# 126
Нухална гънка и течността. Други отклонения не откри. Каза,че носната кост не е добре развита в момента,не била станала плътна както трябва да бъде. Дано в събота се види по-добре.Чакам и кръвните изследвания.

# 127
Значи другите измервания са си добре? Не се притеснявай! Всичко ще е наред мила!
Абе аз съм другата седмица на фетална и аз съм нервна.......Каквото и да си говорим..... Confused Тези дни с това боледуване направо си се притеснявам жестоко какво става с бебо! Казват,че не е опасно, даже си изгражда антитела, стига да не вдигаш висока температура, ама пак съм се изприщила. На моменти си викам що ми тряба да го правя това изследване сега само да се хвърлям във филми, ама само заради новия кръвен тест се навих този път.

# 128
 Момичета, здравейте. Днес бях на преглед. Всичко е наред. Бебчо е доста подвижен и май се крие от ехографа😊.Обаче успяхме да го видим- ръчички, главичка, носленце, очички, а сърчицето бие ли бие бързо! Най- се развълнувах, като чух как бие това малко сърчице. Невероятно е. След две седмици следва изследване на гънката на вратлето, че съм на 38 години. Дано и тогава всичко е наред. На всички ви желая само хубави новини!

# 129
Аз съм в понеделник за ФМ и ще си получа тогава резултатите от БХС и комбинирания риск от двете изследвания и честно казано и аз се притеснявам, но в крайна сметка каквото - такова. Гледам позитивно на нещата, ММ има завиден оптимизъм и дано да е прав.

# 130
Блaгодaря нa всички зa стиснaтите пaлци  Hug
И aз бях при др. Искилиевa. И двете бебетa изглеждaт добре, ностни костици, гънки нa врaтлето, ръце, крaкa, кръвоток, сърце, мозък о т.н. Предполaгa момче и момиче, но момичето беше с пъпнa връв между крaкaтa. Кaзa, че въпреки нея aко е момче трябвa дa стърчaт aтрибути, но и все пaк сегa шaнсa зa познaвaне нa полa е около 70% След месец вече ще е сигурно Simple Smile
Софи, aз съм 12седм.+ 1 ден. Нa по-голямото бебе се виждaше много хубaво ностнaтa костицa, нa по-мaлкото беше по-бледa. Едното беше 5.9см, a другото 5.6см. Сигурно товa имa знaчение. Успокой се сегa и изчaкaй прегледa в съботa. Нaдявaм се дотогaвa дa имa рaзвитие в положителнa посокa  Hug

# 131
Здравейте бъдещи мами !!!
И аз да поздравя модераторката за новата тема!
В петък на 20.03 и аз съм на консултация.
Относно гаденето- вече отшумява- вчера щом пожелах да се гримирам, значи имам напредък  Laughing Laughing Laughing
Само че от събота прихванах явно от сина ми ужасна хрема с главоболие. Прилагах бабини рецепти, уж се оправих и ето днес пак - зачервен нос, хрема и усещам като че ли иска да ме мъчи главоболие. уффффффф .....
Сега чакам моята половинка да вземе домашна ракия с хрян за разтривка и пак - бабино лекарство да пробвам. Много е неприятно с този запушен нос, но ... уви. Дано само по-бързо се оправим. Успех и бързо оздравяване на мамите като мен !!!   bouquet

# 132
Ох, дано ми намекнат нещо за пол на ФМ, че тука хич не искат да казват толкова рано,че да не сбъркали.  Crossing Arms

# 133
  • София
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че нахлувам при вас, но имаме една тема "Забременели след инвитро" и там едно от момичетата публикува това http://m.dnevnik.bg/zdrave/2015/03/18/2494204_na_21_mart_bremenn … est_za/?=substory
Мисля, че май вие сте в подходящата г.с. и може да се възползвате.
Лека и успешна бременност на всички ви желая  Hug

# 134
deskutu, Vania_84 Добре дошли!   bouquet Много се радвам, че варненската групичка се увеличава така стремглаво! Трябва да си спретнем срещичка, когато се постопли.  Wink

pcelichka Къде и при кого следиш бременността си? Аз ще бъда в МД и се чудя там дали записват преди 12 седмица или ще продължа с платените прегледи до тогава?

Terminator  Hug Толкова е хубаво да виждам и други мами на 3та степен в темата! Лека бременност!

ladyjj Чакаме снимки от сватбата! Наслади се на този прекрасен ден, бъди слънце и запечатай всеки миг!  Heart Eyes

Софи М. това винаги ме е ядосвало много в лекарите в БГ... споделят ужасни предположения и побъркват пациентите, в частност бременните. Долкото можеш бъди спокойна, следващия път ще се окаже, че всичко е наред и притеснението е било напразно!

elival разтривката с ракия не е добра идея по време на бременност, особено в 1я триместър по няколко причини:
1) Кинезитерапевт ми каза, че всякакви масажи в първия триместър не са препоръчителни, дори и при мед. показания;
2) Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и ракията прониква през нея;
3) Затоплянето по време на бременност, особено през този период не е препоръчително. Затова се избягват и парна бана, сауна, горещ душ, джакузи и т.н.

Стиснати палчета на всички с болежки и предстоящи прегледи. Аз съм за петък и толкова се вълувам! Много се надявам скоро да чуя нещо за пола. Предишните пъти знаех в 12 и 14 г.с. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт