СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 749
  • 693
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,

и при мен го няма вече гаденето. Доста по-добре се чувствам, което много ме радва. Grinning
Понякога се появява една болни, в ляво, ниско долу, но после ми минава. Peace
Два дни имах разни големи притеснения, та сега пък се притеснявам да не съм навредила на бебето. newsm78 Вие как мислите?
В понеделник съм на хематолог заради ниските кръвни показатели, малко и за това се притеснявам. И все още нямам резултат от БХС-то, звъня и на телефоните, но никой не вдига. ooooh!

# 121
Only God can... - за притесненията - не го мисли, ние имахме уникален скандал с ММ по-предната седмица, точно като теб и аз се притесних за бебока. На прегледът всичко беше наред. Колкото и клиширано да звучи, ще мислим позитивно, ще оставим притесненията зад себе си и така  Hug

Иначе мен мн ме притесни друго - вторият лекар, при който ходя ми каза, че бебока е притиснат от плацентата, защото нямам много околоплодни води. Скара ми се, че не пия мн вода, и от вчера насам вече стриктно следя да пия поне 2.5-3 л дневно. Съответно ходя и по-често до 00, но се надявам да има ефект и бебчо да се чувства по-комфортно вече.
Много се надявах да успея да "устискам"без боядисване, но при мен белите коси са доста и сигурно ще си боядисам само белите участъци. Дано не се отрази на бебока.
Честита пролет и от мен, с пожелания за хубав слънчев ден  Hug

# 122
Здравейте мамчета Simple Smile
И аз сякаш от един - два дни усещам бебока да се движи , но понеже ми е първа бременност и не съм много сигурна  newsm78 Аз съм в 17 гс. но все още сутрин ми е лошо , не както преди и не повръщам , но като стана и мисля какво да закусвам  Laughing
 Janest и при мен имаше един период от 5-6 дни където ставах сутрин не ми се гадеше грам , даже си пиех кафето на гладно и пак не ми се гадеше , бях се уплашила много и отидох да го видят на ехограф , видях го и се успокоих , че е наред , но после след няколко дена пак почна да ми се гади  Grinning 
Аз много се притеснявам вечер като спя много се въртя , на едната на другата страна , по гръб , свивам си колената към корема , понякога лягам и върху ММ , може ли така да му навредя ? Все се стряскам вечер и много неспокойно ми е , вие как спите ?
allana Какво спортуваш и аз искам да по спортувам малко за тонус ?

# 123
Здравейте:))
Vesi_mir и аз съм като теб, много неспокойно спя .Събуждам се много рано сутрин между 7 -8, при положение , че заспивам към 1. Доста често някакви глупави сънища сънувам. Поне бебчо, да бях сънувала. Снощи за първи път киселините ми почти не се усещаха. Днес пих кафе и не ми стана гадно, направо за учудване - не бях пила 2-3 седмици. Личат ли ви вече , коремчетата?! При мен няма никаква разлика, в края на 13 седмица съм. Но аз си го обясявам , че аз принципно си имах корем.

# 124
allana Какво спортуваш и аз искам да по спортувам малко за тонус ?
Плуване и фитнес. Ходя на пътечката, карам колело и правя такива обиколки:
Скрит текст:
Общо-взето е доста лека програма, но гледам да има раздвижване, защото съм чувала, че заседяването е много вредно. Аз по принцип работя права и съм в движение, по време на целия ми работен ден може да се случи да поседна на някое неудобно място по за минута-две. И вечер съм много изморена, така че за спортуване ми остава време само в събота и неделя или ако си взема почивен ден през седмицата.

Напоследък спя само по гръб. До сега не ми е било удобно така, но сега все се заварвам, че спя по гръб. И се притеснявам, че не е хубаво, защото по спомени имаше някаква вена, която се запушва по този начин... на някой това говори ли му нещо? Чудя се трябва ли да се завъртам, при положение, че само така ми е удобно  Thinking

# 125
allana И на мен ми е най- удобно да спя , но четох , че така се затруднявало дишането на майката и на бебето съответно  newsm78 От други бременни знам че най- подходящата поза за спане е на ляво рамо , така достигало най - много кислород до бебето . Но то пък може ми да се спи само на една страна  newsm78 аз се въртя много по време на сън . Бяха ми разказвали , че в миналото даже са вързвали бременните жени да спят само на лявата страна  Joy

# 126
Изтръпва ми рамото и не издържам само на ляво  Confused Представям си като метна още 10 кг какво ще бъде...

# 127
Това за спането по гръб се отнася за последните месеци и не е съвсем задължително да се отнася за всеки.

От тежестта се притиска т. нар. вена кава. При дискомфорт обаче бебето ще се разбунтува, самата майка също няма да се чувства комфортно и ще промени позицията на тялото си.

Освен това, кръвоснабдяването на матката и съответно дишането на бебето се осъществява от две артерии, които се намират от двете ѝ страни. Така че дори да се притисне вената, бебето няма как да остане без въздух.

Недейте да мислите постоянно, какво трябва и какво не трябва. В повечето случаи тялото само подсказва, от какво се нуждае  Peace

# 128
# 129
  • Драгоман
   Здравейте, момичета и честита пролет!   bouquet Дано вече времето се оправи и да се разхождаме по слънцето Simple Smile  Praynig
  И на мен от няколко дни ми е по-добре, имам повече апетит и започнах много да огладнявам. Засега не съм качила кила, но дано не стане изведнъж  Praynig И коремчето ми е мааалко само издадено напред, при положение, че ми е втора бременност, мислех че ще стане по-голямо в 14та седмица  newsm78 Е, и преди ми пролича чак в края на 5тия месец, де, но за сметка на това в последните месеци към стана огромен  Shocked  Laughing И така получих страшните стрии  ooooh!
  Имам неприятно усещане и се притеснявам да не се окаже истина  Confused Исещам вагинален дискомфорт и леко парене, страх ме е да не съм прихванала някакви гъбички  Sad На микробиологията незнам дали всичко е наред, следващия път на ЖК ще видя и ако изследването е добро , ще поискам ново, ако толожението не се подобри  Thinking  Лошото е че има половин месец до следващата консултация, а нямам възможност да ходя, защото няма кой да ми гледа детето, а и нали не сме от София и положението се усложнява.

# 130
Здравейте момичета!Вие ползвате ли някакъв крем против стрии за корема ? И ако някоя мама която ще й е второ раждане ако се е мазала с някакъв крем ще се радвам да сподели Simple Smile

# 131
Здравейте и честита първа пролет!
Аз съм си добре, без никакви неразположения. Вчера си взех резултатите от БХС. Лекаря каза, че рисковете са от нисък към много нисък. Имам обаче понижено количество на плацентарен протиин и ми препоръчват да повторя теста след 3седмици. аз не мисля да го правя.
Напоследък  вечер ме сърби корема под пъпа и установих, че най-вероятно е от стегнатия панталон. Май е време и аз да се огледъм за панталони за брем
енни

# 132
Здравейте момичета!Вие ползвате ли някакъв крем против стрии за корема ? И ако някоя мама която ще й е второ раждане ако се е мазала с някакъв крем ще се радвам да сподели Simple Smile
На Икаров против стрии ползвах аз миналия път и нямам стрии. Сега още не съм започнала.

# 133
Честита първа пролет  1swing  Една  топла пролет с по-малко дъждове и много разходки Simple Smile
Аз от време на време се мажа с лосион за тяло на айван , една позната каза , че и през двете си бремености се е мазала със зехтин и няма стрий и аз се чудя  newsm78 Голяма реклама направиха на Био ойл , някой ползвал ми го е ?

# 134
Здравейте момичета. При мен гаденето отмина, само много ми се спи. Смятам след 16 седмица да тръгна на йога, разбрах че близо до нас има студио. През миналата бременост имах ужасни болки в гърба, които продължиха и след това. Интересно е, че в момента нито гърба нито кръста ме болят и си мисля, че йогата ще ми помогне да не се появяват отново. Аз се мажа с масло на Алфапрарф и за сега съм доволна.
Snejna mama при мен положението е подобно - на феталната морфология казаха, че всичко е наред, данните от БХС също, но хормонът за който пишеш при мен е в по-висока стойност. След три седмици искат отново да направя и фетална и БХС. Тогава ще съм в 17 седмица. Сега ми е свито и си казвам, че всичко ще е наред. А иначе ще си имаме отново момиченце. Спокойна неделя на всички.

Общи условия

Активация на акаунт