СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 824
  • 693
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, момичета!
Редовно ви чета, но досега не съм се включвала. Моят термин е 10 септември, това е втората ми бременност.
Днес и на мен ехографа ми отчете няколко контракции и док ми изписа магнезии. Притесних се, все ми се струва, че е рано за контракции, а и с първата бременност не съм имала. След 3 дни ме извика пак, за да ме прегледа, което пък още повече ме притесни... Като отида, ще го попитам дали е забранено и пътуването заради тези контракции.
Желая лека и слънчева бременност на всички вас!

# 301
  • Драгоман
  Здравейте милички!
Ние пак си имаме сняг и е много студено! Брррррр  Crazy Тая зима много дълга се оказа!
Добре дошла Boniani  Hug
На мен гинеколожката ми каза, че имам право на 3 ехографии - в 10, в 20 и в 30та г.с. Аз съм на преглед в 17 г.с. и се чудя, дали да не я помоля да ме види на ефографа, защото през 20 г.с. ще фодя при нея на ФМ.  newsm78 Надявам се да се съгласи! Simple Smile

# 302
Момичета има ли някоя, на която са и открили анти тела на токсикоплазмоза при първите кръвни изследвания в края на 3 месец?
Моите са 117, при положение, че над 6 се води положителен резултат Sad Много съм се шашнала. Ходих до гинеколога ми, но той имаше много пациента и само сестрата ми погледна изследванията и направо ми се скара, че не съм си изчакала следващата консултация, а отивам 23 дни по-рано за едни изследвания. Показах и високата стойност, тя нищо не ми обясни, само ми даде бележка да ида да си направя още едно изследване  и да занеса резултатите след двайсетина дни.... Четох в интернет много и много се наплаших.... Сега чакам резултатите и се моля да са отрицателни и да съм я карала одавна тази болест Sad

# 303
Здравейте Simple Smile
И при нас е доста студено днес, но поне няма сняг /за сега Wink/
Моето кръвното също е ниско,на моменти доста даже. С кафето не ми се получи, не ми се пие и това е. Пробвах на два пъти след като ми отмина периода с гаденето,но хич не ми се услажда както преди.
Да ви се похваля че имаме нов член на семейството тази сутрин -Велина,3.490 кг.,51см. Първо детенце на брат на ММ. Почерпете се за тяхно здраве Simple Smile

# 304
  • Драгоман
Момичета има ли някоя, на която са и открили анти тела на токсикоплазмоза при първите кръвни изследвания в края на 3 месец?
Моите са 117, при положение, че над 6 се води положителен резултат Sad Много съм се шашнала. Ходих до гинеколога ми, но той имаше много пациента и само сестрата ми погледна изследванията и направо ми се скара, че не съм си изчакала следващата консултация, а отивам 23 дни по-рано за едни изследвания. Показах и високата стойност, тя нищо не ми обясни, само ми даде бележка да ида да си направя още едно изследване  и да занеса резултатите след двайсетина дни.... Четох в интернет много и много се наплаших.... Сега чакам резултатите и се моля да са отрицателни и да съм я карала одавна тази болест Sad

Здравей Janest! Успокой се, дори и да си се заразила през  бременността това се лекува, ако още си бременна и до 6 месеца някъде след раждането! Опасно е ако не се открие навреме, може да има тежки последствия за плода, но ти сигурно си прочела вече в нета. Там има много инфо. Аз само не разбрах дали това е изследване на текуща зараза или на минала? И аз си направих изследването, но още не съм си взела резултата, при гинеколожката е. По здравна каса се покрива токсоплазмоза за текуща зараза, а ако искаш да ти направят дали си го изкарала в миналото се доплаща.

# 305
Това ми е дали съм го изкарала за антитела, пуснах си вчера и за текуща зараза. Току що си видях резултата в интернет и за щастие е отрицателен. Значи имам само антитела и сега не съм болна. На мен по здравна каса ми беше първото, а второто си го платих.

# 306
Привет! Добавих тези, които ми бяха писали на лични, ако още някой иска да го добавя, моля нека ми пише на лични, че събота и неделя може да нямам възможност да се включа от компютър, а през телефона ми е трудно да добавям на първа страница.

Надявам се, че нямате нищо против, че разнообразих малко първата страница, за да е в малко по-предпразнично великденско настроение  Hug 

После пак ще сложим сладките бебчовци  Heart Eyes на първа страница, които си бяха.
Хубави почивни дни на всички!

# 307
  • Драгоман
Това ми е дали съм го изкарала за антитела, пуснах си вчера и за текуща зараза. Току що си видях резултата в интернет и за щастие е отрицателен. Значи имам само антитела и сега не съм болна. На мен по здравна каса ми беше първото, а второто си го платих.

Е, поне това е добре! Дано и аз съм като теб! На мен пък ми обясниха, че могат да ми пуснат ЗК само за текуща, другото било допълнително.
При мен лошото е, че при първата бременност така и не ми направиха изследване за токсоплазмоза. Засега детенцето ми се развива добре, дано и занапред е така и да няма проблеми с тази проклета токсоплазмоза. Аз разбрах за опасностите, чак в 9ти месец и ми казаха, че нямало вече смисъл да си правя изследването.  #2gunfire И до сега се чудя дали тогава не съм била заразена. Всъщност в моя случай е най-добре да не съм го боледувала никога, поне да съм сигурна и за двете си деца. Но все си мисля, че съм го изкарала преди време , защото винаги сме имали дворни котки.

# 308
Един лекар-семеен приятел ми каза, че повечето хора го карали в детството още, така че и да имаш антитела сигурно са от одавна! Не се притеснявай! Аз вече си казвам, че нищо няма да ме притесни! Преди години въобще не са се правили толкова изследвания и бременните сигурно са били много по-спокойни!

# 309
  • Драгоман
 Дано си права и наистина в днешно време се правят повече изследвания, но отново се раждат много болни деца и се чудя защо е така всъщност, вместо да се предотвратяват тези неща, сякаш стават все повече...  Rolling Eyes
  Честита племенничка на Missya11 !!! Да Ви е жива и здрава, много добра и щастлива!!!   bouquet

# 310
Честита племенничка и от мен!  bouquet

Janest Отношението на сестрата е било ужасно. Не е нормално бременната да няма право да попита за резултатите от изследванията си, ако представи си беше нещо притеснително, как така ще чакаш 1 месец до следващия преглед!!!

Момичета, вие колко често ходите на ЖК? Аз досега бях само 1 път, записах се към средата на март и ме вика пак чак края на април, това е повече от месец, нормално ли е?

# 311
Аз на ЖК с записах на 26.03., и ме викат пак на 27.04.. Мисля, че веднъж месечно, а по-нататък зачестяват.

# 312
При нормaлнa бременност веднъж месечно, при рисковa - по-често. Aз сегa ходя нa ЖК всякa седмицa, отделно ходя и нa чaстно.
Честитa племенничкa и от мен! Дa е живa и здрaвa и много дa рaдвa мaмa и тaти Wink

# 313
Добро утро и честит Лазаровден! Да са живи и здрави именниците Simple Smile
Благодаря за пожеланията  Hug
За изследването за токсиплазмоза - не са ми пускали с първата бременност, нито пък сега  newsm78. Честотата на консултациите по ЗК според мен зависят от доктора.Този от който се отказах, вика момичетата на две седмици от самото начало, а в деветия всяка седмица. Прегледа е само видеозон/от старичките/ за 2мин. и айде. Не всеки път обаче имах амбулаторен лист, и да пусне не знаеш какво пише вътре.
 В понеделник съм при новата си докторка. От етърва ми знам че вика на месец, което е ОК според мен при нормално протичаща бременност. Гледа уж на видеозон всеки път. Ще си каже в понеделник дали наистина е така Wink
Доктора при който ходих на частно, и евентуално живот и здраве ще раждам при него, също каза прегледа е добре да е веднъж месечно Peace
Усмихнат ден Simple Smile

# 314
  • Драгоман
  Здравейте!
Моята ме вика на ЖК веднъж месечно, 7ми и осми месец на 2 седмици, а в 9ти - всяка седмица. На ефографа засега  ме е гледала 2 пъти - веднъж по ЗК и веднъж за скрининга ехографията, която си я платих.  Peace Дано и другия път ме гледа на ефографа, защото ФМ ще е чак началото на май.  #Crazy И ще са минали 2 месеца от последното гледане.   

Общи условия

Активация на акаунт