СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 809
  • 693
  •   1
Отговори
# 285
При секс се отделя хормона Окситоцин - това е хормонната система, която слагат в болницата, за да получиш контракции/разкритие и да предизвикат раждането. Затова, мисля че в последния месец е силно препоръчително, ако имате желание, да се прави секс. В по-предните месеци - само ако нямате проблеми.

Аз много често чувствам, че коремът ми се втвърдява и като го пипна е на камък. Особено напоследък се случва поне 3-4 пъти седмично. А ако се случи да съм в движение в този момент - си представете какво е да се движиш със закачена отпред камъкова топка .. много е некомфортно.
На мен ми се приисква често да сме по-интимни, но ММ категорично е несъгласен, та съм оставена на "сух режим" и така ще си бъда до края, знам си аз стоката ...

Момичета - моля ви за съвет. Вчера и днес имам зверска болка в рамото - и една приятелка ми каза, че това е плексит, и че тя е имала същия проблем през бременността си (заради разширяване на гърдите, така ми обясни). В общи линии каза, че нищо не помага, освен да си почиваш, но и тогава си боли. Аз цял ден работя на компютър и просто не виждам как да направя така, че да си почива ръката ми. Мазах се с Дийп релийф, с .. едно дето съдържа диклак, с Фастум гел - никаква файда, продължава да ме боли. Тази вечер едвам спах има-няма 2 часа.

Та - накратко, съвети приемам с благодарност!  Hug Hug Hug

# 286
  • София
По принцип, традициите са - първо дете се кръщава на свекърите, ако ни изнася  Twisted Evil Simple Smile Поколението на нашите родители знае много добре какви са традициите. Слава Богу, мен ме улесниха като баща ми сам каза - на него трябва да е (свекъра ми) и ми олекна, не е имало драми. А и тези хора наистина много ни помогнаха финансово в началото, помагат ни и до ден днешен (с детето), така че и аз бях абсолютно ОК. Само че - достатъчно ми е да се вземе първата буква.
Сега ще съм щастлива да зарадвам и моите родители.

# 287
Ох, момичета на нас секса ни е категорично забранен от началото на март. Започвам да се побърквам и направо разбирам какво им е на мъжете, само за това да мислят. Единствената ми надежда е в събота да стане чудо и да го разрешат, но ако съдя по постоянните контракции, силно се съмнявам. По едно време даже си мислех, че ако се изнервям с такива темпове, ще се разведем преди да родя. Луда работа Simple Smile

# 288
Сегa си отвaря устaтa дa е нa него Любомир, но aз съм крaйно против. Зa мен е много нaрцистично дa кръщaвa детето нa себе си. A и кaто викнa Любо ще ми идвaт и двaмaтa.
И не само, че ще идват двамата. Нали и без това ще е Любомиров? От три възможни имена едното вече е на Любомир, странно е и първото и то да е същото. Може да му предложиш да го запишете без наставка -ов, напоследък е много модерно и второто име да е директно Любомир.

И aз съм го мислилa този вaриaнт, но не знaех зa тaзи "модa" преди две години и първия ни син е Любомиров, сегa ще им се рaзминaвaт именaтa, aко второто му име е Любомир, a не ми се искa. Освен aко не могa дa променя презимето нa първото ни дете  Thinking Някой дa е нaясно с товa?

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 20:41 от shmoksi

# 289
За доплерите - не съм особено сигурна, че са безопасни. Винаги ми прави впечатление, че при прегледите, докторът пуска да чуем сърдечния ритъм много за малко. Мисля, че е свързано с известно натоварване на бебето. Препоръчвам преди да правите такива покупки, да се посъветвате с доктора си  Peace

За имената
- категорично няма да кръщаваме на никого. Детето ми ще носи собствено име. Не мисля, че кръщаването на баба или дядо е показател за уважение или каквото и да било. Не си падам по тази традиция...

# 290
Име не сме избрали още, много ни е трудно, като разберем пола ще му мислим пак..

Защо са ви забранили секса? Има ли здравословен проблем някакъв или просто превантивно?

rumka833 Втвърдяването на корема с болки ли е или без?

ПП Пиете ли магнезий без лекарско предписание?

# 291
 Руми това с плексита е много гадно. Питай лекаря си какво може да вземаш. Защо се движиш, когато усетиш че корема ти става твърд? Аз имах контракции с втората си бременност и доктора ми беше казал ако усетя и съм права или ходя са спра и по възможност да седна. Пиеш ли магнезий?
Аз пия 3х1 магнезий и 3х1 нош шпа, така ми казаха заради спиралата да няма спазми.
Да Ви питам пиете ли кафе. За мен то е свързано с пушенето и сега не пия,  но кръвното ми пада привечер и съм като ударен самолет. По принцип пуша по 2- 3 цигари на ден,  но веднага щом разбрах ги спрях.

# 292
Аз не пия, не ми се и пие.
Пий айран за вдигане на кръвното.

# 293
Руми, не всички мaзилa сa подходящи по време нa бременност. Консултирaй се с лекaря ти. Aз мaзaх нещо с преднaтa бременност по предписaние нa докторите в Шейново, но не помня кaкво беше  newsm78 Много ми помaгaше мaсaжa, може дa пробвaш Wink

# 294
  • София
За имената : първото ни дете е Калоян, най-прекрасното за нас име и сега ни беше трудно да изберем равностойно, носилно клоним към Самуил. ММ е Християн и му викат Хари, та мислехме сега ако е момче да е Хари, но си представям колко ощетен ще се чувства-брат му с най-мъжкарско тежко царско име, той с някакво галено. И понеже майка ми е Красимира искаме второто да е с буквата на свеки С. Ако все пак мечтата ми се сбъдне и се окаже момиче ще е борба. ММ ще настоява да е Силвия, точно като майка му, а аз харесвам София и Славия. Дано кандиса на Славия, това му е любимият бг отбор Simple Smile Много е важно за мен името да се харесва и от двамата родители. Не мога да си представя колко би ме тормозило да се обръщам към най-прекрасното нещо с име, което не харесвам. Затова и категорично отказах любимото на ММ Стефан.
Кафе си пия, едно-две на ден. Секс ММ като си е вкъщи - всеки ден, значи три пъти седмично, ама миналия път много повече ми се искаше Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 00:43 от el_sol

# 295
Добро утро!
Минавам на отчет. Вчера ходих на консултация, записах се при новата докторка и останах очарована от медицинския център, от персонала и от вече моята докторка персонално. Такова внимание и отношение трябва да се предоставя на всяка бременна! Гледахме малкия човек - няма такова диво движение, няма такова въртене. Не застана за 2 секунди на едно място или в една позиция. Има си вече всичко, но с това въртене не можеше да погледнем какъв е полът, та това остана за следващия месец. Баткото е страшно доволен.
Хубав слънчев ден!!!

# 296
  • Драгоман
   Здравейте, момичета!!!   bouquet
Пиенето на кафе някои го препоръчват, други го отричат, но с моето ниско кръвно определено съм по-добре като пия кафе, а от няколко дни постоянно ме боли глава. Една тъпа болка в предната част, много е неприятно...  Sad Вчера пих парацетамол, но хич не ми се ще да пия лекарства.  newsm78
 Румка, за плексита, ти сигурна ли си, че е това? Плексита е една жилка в плешката, която боли и става като топчица, когато прекараш пръсти от рамото към кръста надолу, така ще го усетиш. Най-често се получава от истиване на рамото и при загряване се облекчава болката. И мазажите помагат. Препоръчвам ти, ако е плексит да носиш елече, за да се затопля мястото. Не бях чувала, че  се получава от раширяване на гръдния кош.  newsm78 Най-добре се консултирай с лекар както точно е!
 Приятен и слънчев ден!!!   bouquet

# 297
Привет и от нас  Hug

Аз също съм с много ниско кръвно, особено сутрин. Айран не обичам много и затова пия по едно кафенце /3в1/ сутрин и то не всяка сутрин   kaffeetrmker_2

# 298
Привет

За имената, дъщеря ни се казва Далия и е кръстена на моя детска игра. Когато бяхме малки и игрехме на кукли винаги си казвах, че моето дете ще се казва Далия и така я кръстихме. Сега за второто нямам никаква идея, но то е ред на мъжа ми да избира, а не съм го питала дали е играл на кукли  Grinning

Аз пия кафе, но установих че когато пия нес имам много по-силни контракции отколкото когато е 3 в1.
Искам и да попитам момичетата с конракции забранено ли им да пътуват?

# 299
Здравейте, днес пих кафе сутринта и сега съм добре. Ще си пия по 1 сутрин. Благодаря Ви за споделянето.
Днес бях на преглед,  всичко е наред. Не видяхме пола,  но това не е толкова важно.
Днес чух едно страхотно име за момиче според мен Сияна. Много добре ми прозвуча.

Хубава вечер

Общи условия

Активация на акаунт