СЕПТЕМВPИйче малко покажи се-момче ли си или момиче? - Тема №4

• 39 812
  • 693
  •   1
Отговори
# 270
Аз харесвам традициите и съм 100% за кръщаване на роднини. Сестрата на ММ вече е използвала името на дядото, за което съм адски щастлива, че като чуя името Захари, обрив получавам Simple Smile
Ние ще сме на баба Любка - Любен/Любомир или Люба. Любомир според мен е социалистическата версия на името, но тук ще оставя ММ да се наложи. За второто с имената на моите родители, аз ще съм царя Simple Smile

# 271
  • Драгоман
Гледам споменавате имена вече Simple Smile Ние се спряхме на Александър, като таткото. Аз се пошегувах един път Александър II и всъщност доста ни хареса. И ще му викаме Алекс, както на таткото и на каката. Сашо е кофти съкращение на прекрасното име. Аз съм в 17 г.с. чак на 15 април съм на преглед. От 15 на 15 ми е адски много времето. Купих си апарат за кръвно и със слушалката слушам бебето през корема. Много е ....странно.  Shocked
Лелееее  Joy за това не се бях сетила! Трябва да пробвам! Е, поне така знаеш, че бебчето си живо и няма за какво да се безпокоиш Wink  Peace

# 272
Много е забавен спора с имената на децата.  Grinning Имаме приятелско семейство, които си бяха решили едно, а майката записа в болницата бебето както си искаше и стана голям скандал.  Rolling Eyes Което не е решение на въпроса.
Ние с ММ още с първото си дете си обещахме, че няма да бъде на бабите и дядовците и няма да спорим за това. Аз не се разбирам със свекърва ми (меко казано). Не си говоря с нея от 10 год. и за това няма как да се съглася да е кръстно на нея Laughing Хубавото е, че сестрите ми (2 бр.) кръстиха по едно от децата си на татко и майка и сега аз мога да се вихря, както си искам  Grinning

# 273
Хaхaхaхaхa, ММ е Любомир и кaто чуе момче много искa дa се кaзвa нa него. Първия ни син е Сaмуил. Ознaчaвa изпросен, измолен от Господ, много желaно и чaкaно дете. Предвид, че е ин витро зaченaт след дълги години чaкaн си дойде с името. Не сме имaли рaзноглaсия. Сегa си отвaря устaтa дa е нa него Любомир, но aз съм крaйно против. Зa мен е много нaрцистично дa кръщaвa детето нa себе си. A и кaто викнa Любо ще ми идвaт и двaмaтa. Но всеки си имa мнение. A и кaто ни кaжaт кaкъв пол е със сигурност ще го мислим. Дa е живо и здрaво сaмо  Praynig

# 274
A зa дa слушaте тоновете нa бебетaтa имa домaшни доплери. Ние си взехме един вторa употребa от продaвaлник, но е мaлко aмортизирaн и мислим дa вземем нов от aмaзон Aнглия. Имa нa цени по 20-30 пaундa. Достaвкaтa излизa зa 2 до 5 лв. Дa ви кaжa честно откaкто го имaм се успокоих. Слушaм тоновете нa бебето сутрин, обед и вечер.

# 275
  • Драгоман
  При нас по отношение на имената, още преди да забременея ММ каза, че искал първото дете да е кръстено на баща му, второто на когото аз искам да го кръщавам! Баща му се казва Кирил и за момче щеше да е или Красен(име което много харесвам) или директно Кирил. Ако е момиче само буквата да използваме се разбрахме. Аз пък си бях набелязала вече имена за евентуално бъдещо бебе и фаворита ми беше Катерина. И така я кръстихме. Сега ще ви споделя нещо много странно - когато бях малка сънувах, че трябва да си кръстя детето задължително с буквата К и че ще бъде момиче.  Shocked Като ММ ми наложи това условие си казах "това е съдба"  Crazy
  Сега за второто - ще е на мама, за да я зарадвам, въпреки че тя не държи на такива традиции. И аз като цяло преди изобщо не съм се замисляла да кръщавам на роднини, но ММ ми промени възгледите  Laughing А и щом едното дете е кръстено на едната рода, трябва другото да е на другата, за да няма обидени Wink

# 276
  • София
И аз преди си казвах, че няма да кръщавам децата си на роднини, но се получи така, че и на двамата с мъжа ми много ни хареса името Елена, а майка ми се казва така (съвпадение). Затова кръстихме малката Елена и сега изглежда, все едно сме я кръстити на нея. Затова второто също ще е на някой от неговите родители, най-вероятно на баща му, който се казва Димитър. Името е хубаво за момче, но ако е момиче имаме вече някои разногласия за имена с буквата Д.

# 277
Сегa си отвaря устaтa дa е нa него Любомир, но aз съм крaйно против. Зa мен е много нaрцистично дa кръщaвa детето нa себе си. A и кaто викнa Любо ще ми идвaт и двaмaтa.
И не само, че ще идват двамата. Нали и без това ще е Любомиров? От три възможни имена едното вече е на Любомир, странно е и първото и то да е същото. Може да му предложиш да го запишете без наставка -ов, напоследък е много модерно и второто име да е директно Любомир.

A зa дa слушaте тоновете нa бебетaтa имa домaшни доплери.
Въобще не знаех, че има такова нещо, но само да намеря, веднага си купувам!
А със слушалки за кръвно чува ли се?

# 278
За име не сме мислили още Tired
СЕга влизам от преглед. Бебето е ок, подскача си, май видяхме нещо стърчащо, но още не е 100% сигурно.
Отделно лекарката видя полип в канала на шийката, но каза че не е страшно. Взе ми микробиология и цитонамазка, дано с цито-то всичко да е наред. Praynig Каза ми да пия желязото по 2 пъти на ден ooooh!
И каза да внимаваме с кекса, ако може да го ограничим. ooooh! Е не знам накъде повече, и без това на 2-3 седмици се престрашаваме и то съвсем внимателно ooooh!
ОплакАх се Joy

# 279
Здравейте и от нас  Heart Eyes

Аз въобще не съм се сещала, че може да се слушат тоновете на бебето в домашни условия  Shocked Със слушалки чували се хубаво?

Only God can. при мен е същото положение. Лекувам се, внимаваме и се ограничаваме ... ама на къде повече, особено с тези развихрили се хормони  Crazy

# 280
Здравейте момичета Simple Smile

Честит ви 1 април от мен!  smile3503 Не съм се включвала до сега, но ви чета редовно с голям интерес.

Ние вече потвърдено чакаме момченце  (таткото е мноого щастлив newsm47) и сега сме на вълна "как ще кръстим малкия човек" Grinning ,та да се включа и аз в темата с имената...

Ето няколко места където има интересни според мен идеи, и са дадени обяснения на произхода на името Simple Smile

http://superpodaraci.mymall.bg/pages/%D0%97%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0 … %D0%BD%D0%B0.html

http://www.angelfire.com/ca6/ivayla/A.html

http://zaigravka.bg/imena.php

Ние решихме, че няма да кръщаваме на никой от родата, и ни се иска по-необикновено/ уникално име., което да не е директна заемка от чуждо... Сега правя списък с мъжките имена, които са ни харесали (ще изберем името заедно). Ако проявявате интерес, бих могла да го споделя когато се пооформи Simple Smile

По темата с кремчетата - аз си направих моето сама в домашни условия и го ползвам от седмица.  Засега ми се отразява доста добре, ще докладвам за по-нататък. Използвала съм съвсем естествени и лесно достъпни продукти, без консерванти, оцветители, синтетични емулгатори и т.н. (аз предпочитам така Simple Smile) Харесвам по-леки продукти, които попиват в кожата по-бързо и не оставят мазна следа, и затова консистенцията е по-скоро на мляко за тяло, отколкото на крем. Ако искате, ще споделя рецептата/технологията. Simple Smile

Пожелавам на всички прекрасно пролетно време Simple Smile

# 281
Здравейте,
стана ми интересна темата с имената, ние с ММ сме си харесали случайно едно и също име за момче, за момиче не сме мислили.
Но аз имам притеснения относно фамилията, как може да запиша друга фамилия на детето различна от тази на таткото?
Изобщо възможно ли е такова нещо?

# 282
Доколкото знам можеш да запишеш за фамилия малкото име на дядото. Сигурно има и други варианти, трябва да попиташ.

Относно секса...  Rolling Eyes Ние ограничаваме доколкото можем, но както каза някой по-горе за хормоните, положението е неспасяемо. Аз сънувам еротични сънища и получавам оргазъм на сън  Embarassed след което следват много силни контракции, от които се събуждам. И това се случва 2-3 пъти седмично. Не мисля, че някак мога да го огранича. Ставам да пия но-шпа и това е.
През миналата бременност си правихме секс най-спокойно, но този път май ще трябва сериозно въздържание... Confused

# 283
По повод имената, ние със съпруга ми още не сме умували сериозно, защото е рано, но мисля, че ще имаме големи разногласия. И двамата искаме да е кръстено на някой, а не просто име да си изберем. Аз искам да го кръстим, живот и здраве, на баща ми - Славин или Славина, защото съм едно дете в семейството, баща ми е доста по-възрастен и освен това има други две деца от предишен брак, и никой не  е кръстил детето си на него, а баща ми е много грижовен и добър човек и мисля, че ще бъде щастлив, ако има внуче на него кръстено. Мъжът ми иска пък да е на техните, имаме един компромисен вариант, който аз мн мн не харесвам- свекърва ми е Светла и може да измислим Светослав/Светослава, но пък свекърите са малко странни и свекърът би се сърдил, че не е на него - Атанас..... Sad

# 284
  • Драгоман
  Janest ,  а защо не се разберете първото да е кръстено на баща ти примерно, а второто на неговите? При нас така се получи добре Simple Smile
  За секса сега... Аз сега съм на вагинално лечение , зарад и някакви бактерии и от 10 дни сме правили само веднъж и не се издържа вече! Това е ужасно, ако трябва цяла бременност да сме на сухо  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт