Перилни препарати и омекотители - 30

• 77 438
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Линкът не ми се отваря. Кой е този вълшебен сапун? Още търся някакво средство да изпере стари цитрусови петна от бели тениски  Rolling Eyes

Между другото снощи детенце се заля за пореден път с портокалов фреш. Не знам дали защото изпрах веднага, или защото използвах любимия ми Ариел колор прах, или защото съм с нова пералня, но блузката се изпра.

# 661
  • СОФИЯ
преди време съм взимала сапун от DM на тяхната марка ,доволна съм,изпирала съм дори петна от моркови.пробвам и с него и ако не стане хвърлям панталона.

# 662
Линкът не ми се отваря. Кой е този вълшебен сапун? Още търся някакво средство да изпере стари цитрусови петна от бели тениски  Rolling Eyes

# 663

Между другото снощи детенце се заля за пореден път с портокалов фреш. Не знам дали защото изпрах веднага, или защото използвах любимия ми Ариел колор прах, или защото съм с нова пералня, но блузката се изпра.

Ев, от LG-то е.. Grinning

# 664
  • На брега на реката
Гес, наистина най-близкия до мен ДМ е във Враца, но аз го купих преди 2-3 години и дори не го бях виждала преди това. След няколко дни ходихме до Враца и видях, че го има и в БГ. На всичкото отгоре ще си призная, че дадох 5 лв. за него, след многото хвалби Joy. Ама като съм наивна и се връзвам Hug. Важното в крайна сметка е, че наистина върши много добра работа.

# 665
Да, сега бях в DM и струва 2,79.

Някой ми изцапал бялата кърпа, с която увивам хляба, с лютеница. Каква беше тая лютеница, не можах да разбера, защото първо я изпрах с праха DenkMit на DM и петното не се изпра (да знаете, че това ми е вече един от най-любимите прахове и пере просто супер добре, но лютеницата е ужасна, устата си не можеш да измиеш от червено). Понеже ми извади очите това петно, реших да го махам на ръка. Първо пробвах Спот и не го махна. След това пробвах със спрея W5 от Лидл - без успех. След това пробвах със сапуна за петна Милва - също си остана. Накрая пробвах със Sano Kal и постигнах успех. Пиша го във връзка с петната, които обсъждахте малко по-напред. Този израелски препарат все повече ми се издига в очите. Действа перфектно, като имате предвид, че този, който ползвам в момента, е с изтекъл срок доста отдавна (май в началото на 2014). Представям си като е нов и в срок.

# 666
  • София
Гес, мерси за снимката - не съм го забелязвала досега. Ще взема да се обзаведа обаче със Саното, въпреки че напоследък петната като че ли намаляха в нашата къща.

Тета, пере корейката, факт, но е безсилна срещу старите портокалови лекета  Crazy

# 667
  • София
Sano Kal  - ползвах докато дребния се омърляше подобаващо с всякакви детски храни, пююрета , плодове и т.н. не помня с нещо много да се е затруднявал, но аз оставям доста повече да постои от предписанието. Но вече не намирам наблизо и за това спрях да го купувам., истината е, че горе-долу същата идеална работа ми вършеше после и верото за чинии.

# 668
Понеже малко по-напред Butterfly_Lovehunter пита за праха Felce Azzurra, а на мен ми тръгна писането, да пиша и за него.

Доста концентриран (дозата е 50 г), от опаковката мирише страшно силно. Представлява бял прах със сини гранули, добре гранулиран, без твърде много фини частици. Разтваря се отлично. Прави пяна в рамките на нормалното.
Понеже съдържа голям процент избелители, прах няколко пъти с него бели дрехи. Справя се много добре с избелването и премахването на общите замърсявания (чорапи, яки, маншети). За съжаление не можах да го пробвам с петна, така че засега не мога да се изкажа, но има време.
Относно аромата и парфюмиращия ефект. При мен те просто липсват след изсъхване. Странно ми е как може един толкова парфюмиран прах да не оставя никакъв аромат върху дрехите.

Искам да пиша и за праха за деликатни дрехи Denkmit от DM, че съм изключително доволна от него. Даже в момента са заредили от новата опаковка, която е и с нова, подобрена формула и по-концентриран (вече дозата е 75 мл при леко замърсяване и 2,5 кг зареждане). Ползвам го за всички фини дрехи, включително изпрах и малкото вълнени, които имаме, с него. Запазва цветовете, дрехите са пухкави, не боцкат, с него не е нужен омекотител, защото синтетиката не се наелектризира. Много добър продукт и честно да ви кажа, не смятам да го сменям с никой течен.
Един кусур му е, че прави малко повече пяна, отколкото на мен ми се нрави, особено при плакненията, но си го обяснявам с по-голямото количество вода при програмите за деликатни дрехи, както и че след прането при тези програми няма центрофута. При всички положение обаче се изплаква добре, защото не съм забелязала признаци на неизплакнат прах върху влажните дрехи. Втори кусур е особената му консистенция - много фин прах, който има тенденция да се сбива и да прави бучки; изглежда влажен, но не е. Иначе хубаво се разтваря и не оставя следи върху по-тъмните дрехи.

# 669
Препоръчайте ми прах за цветно, ако може максимално да "вади" петна от храна и трева. За сега третирам петната със един спрей на Сано и Меглио, но често пропускам и се налага да пера повторно...

# 670
  • София
Най-сетне се снабдих с течния за цветно от dm, с лотус и алое и тази сутрин изпрах чаршафи и кърпи с него, на 60 градуса. Омекотител - без аромат. Прането мирише страхотно на свежо и чисто, много ми хареса аромата. Малко се притеснявах в началото, защото от бутилката мирише доста силно. Но след изпиране е страхотен. Не знам обаче как се държи с петната, защото нямах дрехи с петна.
Довечера ще видя като са изсъхнали дрехите дали има още аромат.

# 671
Препоръчайте ми прах за цветно, ако може максимално да "вади" петна от храна и трева. За сега третирам петната със един спрей на Сано и Меглио, но често пропускам и се налага да пера повторно...

Персил. Прах тениска,щедро напръскана с череши,без да я третирам предварително. Всичко се изпра.

# 672
Здравейте  Simple Smile. Пуснах търсене в темите назад, но не мога да се ориентирам съвсем. Вече 2-3 години използвам Ариел за професионална употреба с ленор и калгон в кутии от 12,5 кг. немски произход. Много съм доволна, но вече не мога да го намеря Sad. Преди това използвах таблетки на Tandil от веригите Аldi, пак бях доволна, но спрях да пътувам до Германия с кола, а тук не можах да го намеря.

Купиха ми Dash, универсален, в магазина са уверили, че става и за всякакви цветни дрехи редовна употреба. Доколкото знам, а и прочетох и от темите назад ако не пише цветно, единственото цветно пране, което не би променило цвета си при редовно използване е много светло/цветоустойчиво. За съжаление не разбирам достатъчно за да се ориентирам от съставките.
Сега седнах да превеждам с преводача на гугъл и никъде не виждам да пише изрично за какви дрехи е. Ако има по-запознати бихте ли погледнали снимките и ако имате желание да дадете мнение. Освен да е тази картинка с легенчетата, която индикира универсално  newsm78, ама с тези картинки на готвачи, хотели и спално бельо по-логично ми се видя да е за бяло.

Скрит текст:

Адреса на последната снимка, в по-голям размер е https://cdn.bg-mamma.com/9nPl/30961011_39ba30b0

Ще се радвам ако някой може да ми помогне  Hug

# 673
  • София
Най-сетне се снабдих с течния за цветно от dm, с лотус и алое и тази сутрин изпрах чаршафи и кърпи с него, на 60 градуса. Омекотител - без аромат. Прането мирише страхотно на свежо и чисто, много ми хареса аромата. Малко се притеснявах в началото, защото от бутилката мирише доста силно. Но след изпиране е страхотен. Не знам обаче как се държи с петната, защото нямах дрехи с петна.
Довечера ще видя като са изсъхнали дрехите дали има още аромат.

Докладвам за аромата на изсъхнало пране. За съжаление - никакъв.
Утешителното е, че ще може да се комбинира с всякакви омекотители.

# 674
hannya, този Даш е италиански аналог на Ариел и е за бяло пране. Отстрани пише "bianco splendente", което значи "блестящо бяло". Peace Също така в състава се вижда, че има 5-15% избелители на кислородна основа. Peace

Общи условия

Активация на акаунт